Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2017 Kadro sayısı

bennur karaburun acaba şimdi ne diyecek sen engellileri savunmuyormuydun hani nerde bide yetmemiş gibi ertelendi hepsi bunun için miydi sabırla beklediğimiz gün böyle mi olacaktı.

meki

Ne diyecek arkadaşlar bu verilen kadro sayısı için üzgünüm insallah atanirsiniz atanamayanlar da siz yılmayın gelecek sene tekrar sınav var o zaman tekrar atanirsiniz der soğuk bir tiwiter mesajı ile

Son düzenleme:
Oy vermeye devam edin vermeyeni düdüklüyorlar.... Sonra ağlarsınız hep beraber...

en azından bu tercihte net bir şekilde gördükki artık devlette okuyan engelliyi cezalandırmayı bırakmış ilk tercihte 6000 alım vardı 1100 falan lisans kadrosu vardı şimdi 2500 de 1350 bence adaletli olan buydu ama keşke kadro sayısı 4-5 bin civarı olaydı sayıya şasırmadım daha önceki yazılarımıda okuduysanız 2-3 bin demiştim çünkü cok fazla alım olsaydı nisandaki refarandumdan önce açıklar şov yaparlardı hayırlısı bakalım peki sadece sayımı açıklandı kurum kadroları bellimi klavuz nerde ?

buna tek söylenecek söz....
ver mehteri ver ver...

arkadaşlar kanaatim o ki bundan sonraki açılacak olan kadro sayılarında ortaöğretim ve ortaokul kadrolarının lisans ve önlisans kadrolarından daha az olacağı. belki bir nevi okuma düzeyini yükseltmek amaçları vardır.

Bence bir kampanya ile ortak bir mail adresine aile sosyal ve politika Bakanlığına herkesin kadro sayısı hakkında mail atsın arkadaşlar

1500 alınan engelli öğretmen lisans mezunu değilmiydi acaba 52 000 ortaöğretim den var lisans mezunu kaç kişi kaldı atanamayan artık 40 puanla alırlar lisans mezunlarını

emnshn

Lisans 82 puanda kaldı o da 1 kişi yozgata atanmıştı.Biz daha fazla okuyup,daha zor soruları çözüp, daha yüksek puan yaptık.Lütfen olayı tartışmaya çevirmeyin,sinirinizi başka yerden çıkarın.82 alan engelli insan evde beklerken 76 alan 78 alan atanıp maaşını aldı.Öğretmen atamaları bu atamalardan bağımsız yapılıyor.İlk atamalarda yanımızda olmayanlar şimdi bize ateş kusuyor ayıptır günahtır.Sanki lisans mezunlarını düşman bellemişsiniz.

bence geçen seneyi baz aldılar lisans 15 miydi 40 mıydı neydi lisans mezunu arkadaşlar delirmişti öyle hatırlıyorum ..
şimdide orta öğretim mezunlarına az kadro verilmekte .

Sizin yerinizde olsam 3.atama için şimdiden faaliyetlere başlardım.5500 kadronun 2545 i açılmış geri kalanı açtırmak için uğraşırdım.Olmayacak iş değil.

Arkadaşlar benim tahminim bu atamada hizmetli kadrosu açılmayacak.Ortaöğretimin büyük çoğunluğu hizmetli kadrosuydu.Onu çıkarınca bişey kalmadı.

emnshn

Lisans mezunlarının işi kolay mı sanıyorsun ? Bu ülkede bir sürü işsiz üniversite mezunu varken devlet lise mezunlarına olanak tanıyor. 4 yıllık üniversite bitirmiş insanlar bile hizmetli olmaya talim etmiş ama sen tutmuş neyden dert yanıyorsun!!!

Yaptığımız tekşey birbirimize bağırmak kavga etmek. Böyle biyere varamayız arkadaşlar

Smilemisty

Bağırmak yada kavga etmek diye bir şey yok bence... İnsanlar medeni bir şekilde tartışabilir, görüşlerini dile getirebilir yada bir şeylerden dert yanabilir. Önemli olan hakaret etmemek ve insanları kırmamaktır.

emnshn kardeş ben hem diyalize girdim bu yaşımda hem üniversite okudum durumun yoktu karsılıksız burs bile alamadım 14-15 bin lira şu anda burs borcum var tabiki her emegin bir karşılıgı olmalı degilmi sence ortaögretimin kadrosunun lisanstan fazla olması adaletlimiydi biz ne zorluklarla okuduk evde liseyi veya ilkokulu bitirip oturmadık haa okuyamamıstır zorunlu sebeblerden saygı duyarım ama bizde çektigimiz cefanın karşılıgını almalıyız demi (not:henüz atanmadım lisans puanım 82,57 atanacagımında garantisi yok ama dogruları konusmak gerekir)

Açık konuşayım Lisans mezunları hak etti adamlar son 3 atamalarda liseden az alım oluyordu

ne yi hak edecekler lisans mezunu çoğuluğu avukat mimar mühendis zaten bu insanlar her şekilde iş bulma şansı var ama lise mezunu öylemi işe daha çok ihtiyacı olan lise mezunlrı dır hakkaniyetli alım olsa en başından bunları yaşanmaz alımın yüze 50 lise 30 önlisan 20 lisan olması gerekir
sınava giren aday sayısına da bakmak gerek lisans sayısı ile lise saysı arasında dağlar kadar fark var

grcnckr aq memleketinde siz liseyi bitirin yatın evde gezin veya gidin çalışın para kazanın biz gidelim memleketimizden 1000 km uzaga bir sürü masraf edelim 14 bin tl kredi borcumuz olsun hasta hasta vize idi final idi ugrasalım bir sürü masraf maddi manevi hüsran yaşayalım sonra adamın biri çıksın lisans mezunları zaten iş buluyor yaw asıl kadro bizim hakkımız kadroların %50 si lise %20 lisans olması lazım desin azıcık insafı mantıgı olan bir adam bunu diyemez git sende oku aq niye okumuyon çünkü zor demi masraflı demi işine gelmez ama lafa gelince okumadan etmeden liseyi bitirip dogru düzgün bile puan almadan memur olmak iste yok ya varmı öyle bir dava devlet zaten bundan önceki her tercihte okuyan engelliyi cezalandırdı en az kadroyu onlara verdi ben en ufak birşey yazmadım bu bizimde hakkımız Allah herkese hayırlısını versin (not:lisanstan 82 puan aldım atanmadım garantiside yok )

okuma durumu olmayan bazı zorunlu sebeblerden dolayı okuyamayan arkadaşlara sözüm yok ama onlarında bu konuda söz hakkı yok

Engelli olan insanlarımızı böyle saçma sapan sınavın içine sokmak kadar yersiz bir durum yok. Engellileri kendi illerinde yapabilecekleri kadrolara sınavsız yerleştirmeleri gerekir.Sınav yapıyorlarsa taban puan belirleyip tüm engellileri istihdam etmeliler.İnsanlar 2 yıl yerleşmeyi bekliyor. Sınavlarda bir puan alırsın yerleşip yerleşmiceni bilirsin başının çaresine bakarsın bekle bekle bekle bekle de bekle.UMUT TACİRLERİ .

Her Grubun kontenjanı farklı olmalı zihinsel saçmalığı kaldırılsın zihinsel de suistimal var .

grcnckr

Bende tam tersini düşünüyorum. Bu ülkede 4 yıllık üniversiteyi bitirmiş bir insan iş bulamıyor, devlet lise mezunlarına imkan tanıyor... bence bu büyük haksızlık !!!

Lisans mezunu olmuş bir insan okul hademeliğine kadar düşmüş farkında mısınız acaba !!! ???
Bu ülkede mühendislik, mimarlık, hukuk fakültesini bitirmiş ve kadro bulamayıp polis olan hatta atanamayıp kadro bekleyen bir sürü insan tanıyorum.

2017 Ekpss Kadro Sayısı Açıklandı.

Lisans düzeyinden 1.348, Önlisans düzeyinden 507, Lise düzeyinden 444, ilköğretim düzeyinden 246 olmak üzere toplam 2.545 kadroya atama yapılacaktır.

2545 Engelli Memur Atanacak

lisans alımı baya var ama puanım 75 girebilir miyim herhangi bir düz memurluga

darkjusticer

Yanlış bilgi vermişsiniz sanırım 2014/2 birinci atama oluyor.2. atama EKPSS-2015/1 oluyor benim bildiğim kadarıyla.Bende yıllarca bu ikisini karıştırmıştım.EKPSS 2015/2 buda 3.atama oluyor.

way arkadaş herkez kendi bakış acısından bakarak empati kurmadan karşısındakinin neler cektiğini bilmeden cezalandırıyor biz okuyamadık liseyi biz ölelim ozaman hiç bi hakkımız yok rahatsızlık nedeniyle okuyamamış arkadaşların hiç bi hakkı olmasın yuzde elli lise yüzde elli lisans olsun biz cekilelim aradan ?

Devlet burada insanlara engelli olduğu için kadro veriyor. Aslında kaç puan alındığı ne mezunu olunduğu mühim değil. Benim de 3 çocuğum var 3 ü de öğrenci 2 tanesi üni okuyor. B en de kanser hastasıyım ölmeden mezun olsunlar isterim.En azından bi emekli maaşım kalırsa eğitimleri tamamlanır .Anlıcan çok zamanım yok. Üniversiteyi okuyamayacak kadar da engellerim var .Umarım bu kadrolara güvenip borçlanmamışsındır.

Üst Alt