Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Adamlar 62 gündür 5 liralık plastik karta fotoğrafımı ve kimlik bilgilerimi basıp da engelli kartımı elime ulaştıramıyor siz emeklilik için işlemlerin geciktiğinden dem vuruyorsunuz...Olayın yoğunlukla falan ilgisi yok olayın üç nedeni var biri memleketin ocağına incir ağacı diken yattığı yerden para kazanan memurların işgüzarlığı ikincisi bu işe yaramaz memur takımının başındaki liyakatsiz şef amir takımı yani memurların başındaki herifler...Analiz yeteneği sıfır adamlara yönetmeliği veriyorlar herifler okuduğunu anlamaktan aciz, hukuki hata yapmayalım diye evrağı devlet dairelerinde gene bilgisiz memurlara onaylattırıp elden ele dolaştırıyorlar.. Üçüncüsü de para tabiiki.. Para yok demiyorum 3 kmlik yola Kıbrıs'a çift katlı uçak kaldıran adamların yaktığı mazotun parasıyla hepimizi emekli ederlerdi..Zırnık koklatmaz...Efendim ne yapsın koskoca cb yürüyerek mi gitsin diye karşılık vericek şarlatanlar muhakkak çıkacaktır...Niye gitmesin peygamber bile yürüyerek hicrete gitti..

Bu yazıda siyaset yapma diyen aklıevvel çıkmasın sakın..Ben siyaset yapmıyorum siyaset benim hakkımı yiyor ben de serzenişte bulunuyorum o kadar.

@strazyevsk,

2 ocakta belgeleri teslim ettim. 24 şubatta hastaneye sevk ettiler durum bildirir raporu için sonrası malum mayıs oldu. :D Hala bir sonuç gelecek. Aradığımda heyette bekliyor son aşamada diyorlar.

@UmbertoEco,

O kadar iş bilmiyorlar ki

Ara kararda yazan hekimden ambulasyon sınıflaması vb bilgiler eksik. Bu bilgileri içeren rapor alınacak yazıyor.

Bu talep ilk sevk kağıdında yazsa, doktor ilk rapora bunu yazacak. Talep edilen bilgiye göre muayene yapacak ve ara kararla uğraşmayacağız.

Arkadaşlar duş ekranında bir gelişme yok ama Unkapanı SGK ya gittim ordakiler bir ara karar çıkmış ama dedi daha düşmemiş dedi bu galiba tekrar hastaneye sevk diyor dimi ?

@caan006,

Aslına sure ne kadar onu merak ediyorum. Artık Red-onay neyse gelse ve bitse bu eziyet

@limi1,

Red gelirse kötü oluyor. Red gelene kadar geçen süre güzel oluyor. O zamana kadar kendini emekli gibi hissedip planlar yapıyorsun. Red gelince bütün heyecanı kaçıyor... 😁

resmen ENGELLİNİN SUÇU NE? durumuna düşürüldük, böyle bir uygulamanın yürürlüğe girmesi bugüne kadar yapılan iyi uygulamaları ve iyi niyeti tamamen yok etti. coğrafya kader ama doğduğun zaman da kader oldu artık...

@dado84,

Ara kararı Cimer'e yazmasaydım bana da bildirmeyeceklerdi. Daha doğrusu daha uzun bekleyecektim. O yüzden doğru bilgi vermişlerdir.

Bir de genelde ret geliyor diyenler var ancak ben böyle bir genelleme tespit edemedim. Çünkü Ocak ayında başvuranların çoğu sonuç bekliyor :) Ortada sonuç yokken genelleme yapılması çok gerçekçi değil veya eksik bilgi içeriyor. Ayrıca onaylananlar da var.

@dmndmn Benim çalışma olanağı vermeyen tedaviyle düzelmeyen red geldi hem malulen hemde iş gücü kaybından daha ne olsun

Yaş 42. Hastalığım boyum 117. Ellerim ufak. Bacaklarım kısa. Cüce biriyim. Önceki raporum 40dı. Eğer bu yasa geçmeseydi 7.ayda direk emekli oluyodum. 7100 sgk var. Artık fazla yürüyemiyorum. Yorulmaya başladım artık. Duyduğuma göre bize verilen raporu 30a düşürmüşler. Sanki benim boyum anında uzadıda raporu düşürdüler. Ne diim bu saatten sonra adalet bitti benim gözümde. 6 ay sonra tekrar deneme yapacam. Neyse saygılarımla

E-imza alırsanız vatandaş uyapdan dava açabiliyorsunuz.
Cimere neden yazıyorsunuz? Yasayı çıkaran reyis zaten 😁😁😁
Cimere son aşamaya kadar yazmak fayda sağlıyor. Ancak son aşamada Trump'a, Putin'e falan da yazsanız fayda etmiyor. Bürokratlar birbirlerini koruyorlar. sanki geç işlem yapılsın diye organize olmuş gibiler. Son Cimer şikayetimde aynı konuyla ilgili defalarca şikayet yazdım bir inceleme yapılmayacak mı diye sordum.

Merhabalar malulen emeklilik için heyete girdim. Sonucu dys'den takip ediyorum fakat pek bir ilerleme yok. Maluliyet hak diye birşey yazıyor. Bunun anlamını bilen var mı?
E-nabız raporlarım bölümündede birşey gözükmüyor. Ayrıca E-devlet'ten bakabileceğim bir yer var mı? Şimdiden bilgilendirebilecek herkese çok teşekkür ederim.

Dys'de alttaki yazıyor.

@tutuklukaldim,
Bende var demedim ki :) Maluliyet hak yazıyor, anlamını bilen var mı yazdım. Linkte bir problem mi var acaba.

@OturanBoğa Efendim bilginiz varsa açtığım konuyu yanıtlayıp bilgilendirirseniz sevinirim.

Kardeşim dosyan sağlık kurulunda kurula girmeyi bekliyor.
Maluliyet hak.
Bu yazı ise dosyanın maluliyet hakkında olduğunu ifade ediyor.

@Mehmet005, Mehmet bey çok teşekkür ederim. 🙏😊 Durumu dys dışından E-devlet'tende takip etmek istiyorum. Arama yerine ne yazıp takip edebilirim.

@dmndmn,

Abi ne var biliyormusun üç sene önce felç geçirdim elimde tetkitler vs var ama adam haklı olarak soracak üç sene geçmiş aradan durum tespiti mr vs isteyecek ama ve adam üç ay geçti ben sormasam ara karar olduğunu soylemeyecektin bana çok kızıyorum adamlarda ki rahatlığa bak ya

Değerli dostlar malulen emeklilik sürecini dys dışında E-devlet'ten takip edebileceğim bir yer var mı?
E-devlete girip arama bölümüne ne yazacağız?

arkadaşlar 3 üncü ayın 17 sinde ara karar çıkmıştı tekrar hastaneye gittim istenilen tetkikleri muaneleri oldum klasik heyet raporu çıkarır gibi durum bildirir raporu çıkarttım heyet önüne çıkmadan, bunu bana elden vermemişlerdi edevlet veya enabızada düşmemişti dün ilçe sgk ma gidip elden raporu istedim çünkü hastane onlara göndermiş memur veremeyiz dedi müdür yardımcısına çıktım neden istiyorsun dedi, bazı arkadaşlarıma vermişler red falan gelirse itiraz etmek için elimde olsun dedim
adam verdi raporu

bilginize

@dmndmn,

evet bence öyle ben yükleme yapamadım , dilekçe de yazamadım , park cezası iptal ettirmek mesela çok basit değil mi? ama yok uyap üyeliği ile şikayet dilekçesi yazabilirsin ...ben dilekçe için iki kez gittim birincisi dilekçemi KAPALI OLAN KAZANDIĞIM DAVAYA EKLEMİŞLER.SONRA BİR DAHA ONLARIN HATASI YÜZÜNDEN AYNI DİLEKÇEYİ VERDİM MAHKEMEYE BİZZAT GİDİP .BARİ DİLEKÇELER İÇİN VATANDAŞA AÇIK OLSA.avukatlar zaten kendi işi üye oluyorlar .

@hanifeaydin
E-İmza alırsan da oluyormuş. Evrakı UDF formatında yükleyebiliyorsun. Ama yine de uğraşmak lazım. Bakalım umarım ret olmaz da uğraşmak zorunda kalmayız.

@turancen,
Bunu birisi tahminen yazmış sanırım. Diğer bakanlıkların belgenet uzantısı bu şekilde olduğu için :) Veya portal hala aktif değil.

@dmndmn,
Abi ne var biliyormusun üç sene önce felç geçirdim elimde tetkitler vs var ama adam haklı olarak soracak üç sene geçmiş aradan durum tespiti mr vs isteyecek ama ve adam üç ay geçti ben sormasam ara karar olduğunu soylemeyecektin bana çok kızıyorum adamlarda ki rahatlı

Arkadaşlar 28/5 süreci başlatsak fakat red yesek, itiraz da etmezsek sonraki başvuru için 6 ay beklemek mi lazım?

Üst Alt