Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Hocam belgenet falan gelmedi henüz. Açılmıyor.

Zaten isterlerse zgk de yapsalar sorun sistem değil sorun il veya bölge sağlık kurulunun günde kaç dosyaya bakabildiği.

170 sordum belgenet henüz tam açılmamış yani takip edemiyoruz. Ara karar sonrasi 20 gündür gelen evrak işlemde. Toplamda 90 gune ulaştım.

@limi1,

Size ara kara neden çıktı hastalığınız neydi? ilk gittiğinizde sevkli mi gittiniz yoksa sevksiz gidip direk engelli raporuylamı başvuru yaptınız.

@Dertli58,

28 Ocakta aldigim engelli raporu ile başvurdum. %50 crohn. Ara kararda hastalik detayları yazıldı %50 olarak durum bildirir raporunda yazdılar. Medula sistemine girildi. 15 ocakta saglik kuruluna gitti. Hala bekliyorum.

@limi1,

Hocam bende 15 nisanda heyete girdim. Durum bildirir raporum yazıldı. Tespit için sgk gönderildi. Fakat durum bildirir raporum e devlette gözükmüyor. Nasıl ve nerden ulaşabilirim?

Arkadaşlar belgenet fln daha oturmadı çalışma aşamasında dys ekrana devam belgenet açılmasına daha çok işi var http ve jawa uygulaması yapılıyor siteye bekleyin az sabrılı olalım

@Freedomm,

Hocam bende 15 nisanda heyete girdim. Durum bildirir raporum yazıldı. Tespit için sgk gönderildi. Fakat durum bildirir raporum e devlette gözükmüyor. Nasıl ve nerden ulaşabilirim?

@Dertli58,
Durum bildirir raporunu medula üzerinden sgk iletiyor hastane. Bu rapor e-devlete düşmüyor. Benim raporumu önce ıslak imzalı hazırladılar cok bilen yok hastanelerde süreci ordan görebildim.

@Dertli58,
E-nabzı kontrol ettin mi? eğer orada yok işte daha sgm iletmemiş olabilir tekrar hastaneye gidin sekretere şöyleyin olmadı fotokopisini versin eğer sgm göndermiş olsa bile ptt bankod numarasını alın.

@samedo99,
yoo gayet iyi çalışıyor bende..

@Dertli58,
Az bekleyin bazen 15 iş günü bazen 1 ay bulur e-devlete düşmesine. 15 nisan da heyete girmiştin daha var bekleyin.

@Bertolocci,
Merhaba benimde 18.03.2025 tarihi itibari ile ayni birimdeydi ara karar cikti 22 nisanda yaziyi duzenlemis sgk 28 nisanda emekli sandigina ulasmis yaziyi tarafima ilettiler

@zeyno19,

Merhaba şuan ara karar da mısınız tam anlayamadım dediğinizi

@grafakir,

Valla kanka tavsiye benden sana günde bir kez bak dys bidaha bakma ben eskiden uykudan 5 10 kere kalkıp bakıyordum şimdi kafa rahat insanın psikolojisi bozdular :d

Arkadaşlar ara karar, dosyasına kaldırıldı, maluliyet hak, gelen evrak kaldırılmış, gibi şeyleri fazla takılmayın evrak halen inceleme de anlamına geliyor açıklama kısımına tahsis no hak, eksik belge, maluliyet hak, sigorta red, veya iş çıkışı gibi şeyler yazarsan SGM gidin oradan size açıklama yapacaktır.

@Bertolocci,

Evet ara karar cikti haftaya devlet universite hastanesinde tek hekim muayne istenmis tekrardan yani 1 ayda emekli sandigina bagli arkadaslarimiza sonuc iletiliyor

Ben alo 170’ten takip başvurusu oluşturuyorum numara veriyorlar bana sonra üç iş günü içinde smsle takip başvurunuz onaylandı diye mesaj alıyorum alo 170’i tekrar arayıp detaylı bilgi öğreniyorum verdikleri bilgide klasik belgeleriniz hâlâ incelemede bölge sağlık kurulunda artık alo 170 tekiler bile benden bıktı

@Bertolocci

ayın 24 ü dememişim.
ortalama 2 hafta sürer, tahminen ayın 24 ü demişim.
beklemenin ne kadar zor olduğunu biliyorum, gece dys güncellenmeyeceğini bildiğim halde sabah kadar binlerce kez sayfa yenilediğim oldu.

ben olsaydım çarşambaya kadar dys yi kontrol etmeye devam ederdim. çarşamba mesai bitimine kadar güncelleme olmazsa eğer;

cimer.gov.tr den istek şıkkını (aman şikayet olanı seçme) seçerek bir dilekçe yazıyoruz.
şu tarihli başvurum, dys de şu aşamada kaldı, son durumla ilgili bilgi almak istiyorum şeklinde basit bir dilekçe yazıyorsun.
2-4 gün içinde cevap geliyor : "dosyanız şu aşamada, işlemler devam ediyor, sonuçlandığında bilgi verilecektir." şeklinde standart bir yazı gönderiyorlar.
lakin bu cevap gelmeden dys de hareket olma olasılığı yüksek.

bu dediğimde kesin böyle olur diyemiyorum ama bende böyle olmuştu. cimer cevabı gelmeden dys de hareket olmuştu.

Üst Alt