Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Engelli ücretsiz İstanbul kartı kişileştirme olcak Mı?

Engelli ücretsiz İstanbul kartı kişileştirme olcakmı bizleri kapsıyor mu bu durum

Bence olmayacak çünkü kart zaten ismi yazılı kişi için çıkarıldığı için zaten kişisel ama yinede 153 sormak lazım .

marto1 emekli olunca %40 raporum yeni rapor alırsam % 40 altına düşerse emekli iptal mı olur vergi indirim raporumdami iptal olur

%40 altına düşerse raporun emekliliğin tehlikeye girer bu hemen olmaz vergi memurlarının araştırması sonucu olur bu olağan bir şey yeni rapor düşük oranlı olursa her zaman sorundur malesef

Arkadaşlar mesajlarınızı takip ediyorum çok alakasız şeyler var örneğin verilen hak geri Alınmaz ben 2011 yılından beri kullanıyorum

hiç bir sıkıntıda yaşamadım

ben ilgili makamları aradım kesinlikle böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylediler VE KULAKTAN DOLMA ASPARAGAS HABERLERE İLGİ GÖSTERMEYİN DENİLDİ

153 ÇAĞRI MERKEZİNDEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ

BEN ARADIM HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILMIYOR

ÜCRETLİ KARTLAR İÇİN GEÇERLİYMİŞ

rgndmr
atamam olduğunda ebys sisteminden geçmişe dönük olarak benim adıma yazılmış evraklara baktım. Göreve çağırılmadan önce hastaneden raporumu teyit etmek için yazmışlar hastane de raporumu doğrulayıp veritabanına da kaydettik demiş.

Gamlı Baykuş
kusuruma bakma lütfen, konu dışı ama atamalarda her bakanlık bu işlemi yapıyor mu acaba, bende tercih yaparken ona göre tercih yapayım, senin kurum hangi bakanlık? Benim raporum sürekli 2000 tarihli ve raporu aldığım hastane veri tabanına rapor eski diye kayıt yapmıyor, muhtemelen bende bu sürece girersem veri tabanında kayıt yok diye rapor yenilememi isteyebilrler.

rgndmr

aslında mantıken bu uygulama standarttır çünkü elinizdeki resmi evrağa istinaden bir atamanız yapılıyor. Atamanızın temelini oluşturan şey o engelli raporunuz. Hastaneye sadece bu rapor size mi ait gerçekten bu rapor var mı diye soruluyor. Veri tabanında var mı diye sorulmuyor. Bence sıkıntı olmaz.

Son geçerlilik tarihi: 31/12/2022 yazıyor

Ücretsiz engelli kartımı bugün otobüste okuttum. Kart ücretsiz geçti, sorun çıkmadı ama Son geçerlilik tarihi: 31/12/2022
Yazdı. Bu normal mi? Böyle olan var mı?
yükleme Makinasında, "güncelleme zaten yapılmış" yazıyor.

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen bendede tarih olarak 31/12/2022 gösteriyor ve işlem yaptırıyor, önceki senelerdede aynısı olmuştu, tarih daha sonra kendiliğinden düzelmişti. BİR BANKACI

rgndmr
Bekleyelim, ücret alamadıkların göre düzelir diye düşünüyorum. Ben tecrübesi olan varsa bilgi mahiyetinde sormuştum.

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eski raporları o hastaneye gidip sisteme kaydettirin. kvkk nedeni ile belediye görme hakkı yok siz kayıt olduğunu gösterşr çıktıyı hastaneden alın ve iett ye verin.ben eski raporumu böyle yapmıştım

Engelli kartları zaten kişisel olduğu için kişiselleştirmeye gerek kalmıyor. Aynı şekilde pandemi zamanında kullandığınız, normal istanbulkart'ınız varsa onu da kişiselleştirmeye gerek kalmıyor.

Rapor yenilemek için de raporun kendisi, fotokopisi ya da rapor numarasıyla çözüm noktalarına (eski adı beyaz masa) başvurmanız yeterli olacaktır.

Engelli istanbulkartıma vizeleme yaptım. 30 haziran 2026 ya kadar uzattı. 3 senelik uzatması gerekmiyor muydu?

2022 yılında vize yaptığımda 3 yıllık vize vermişlerdi Şimdi niye 1 yıllık anlamadım

İlgili forum konusunu aramak istemedim. Ona yakın bir konu bulup meseleyi oraya yazıyorum. Yöneticiler mesajımı ilgili yere taşıyabilirler.

Biliyorsunuz İstanbul'da biz sakatlara verilen ücretsiz ulaşım kartının yenilenmesi için sağlık raporunun e-devlette görünmesini istiyor İBB hazretleri.
Benim raporum, SÜRESİZ ibaresi bulunun bir çok arkadaşın raporu gibi, eski tarihli, hem de çok eski tarihli. Neden? Çünkü süresiz yani ölünceye kadar geçerli bir rapor. Ölünceye kadar geçerli olan bir raporu neden zırt pırt yenileceğiz? Ama hazreti İBB, ille de e-devlette gözükecek diyor. Diyor demesine de raporu veren hastane, (Mesela Haseki) 19 yıl önce verdiği raporun evraklarını "kaybettim ben bulamam, e devlete de işleyemem" diyor ve işin içinden sıyrılıyor. Maksat bizi yeni rapor almaya zorlamak ve böylece sakatlık derecemizi daha da düşürerek elimizde bulunan bazı avantajlardan bizleri mahrum bırakmak.

Bunlar bildik numaralar. Şimdi gelelim meselenin özüne.

İstanbulkar web sitesinde kartların verilebileceği veya yenilenebileceği yerler var. Sağ olsun belediye hemen hemen her ilçede bir yer açmış. Eskiden sadece bir iki yerde bu işler yapılabiliyordu.
Büyükçekmece ilçesindeki İstanbulkart ofisine gittim.
Engelli raporumun süresiz olduğunu ama eski tarihli olduğu için e-devlete işletemediğimi söyledim.
Bu raporla süresi biten ücretsiz seyahat kartımı yenilemelerini istedim.
Rapormun aslını da gösterdim.
Kızcağız sağ olsun "hallederiz amca mesela değil" diyerek işleme başlayacaktı ki "Amca senin yaşın 65'i geçmiş sana bunun yerine 65 yaş üstü kart verelim. O daha avantajlı vize zamanı vize ücreti gerekmiyor. Sakatlara verdiğimiz kartta ise vize zamanı vize ücreti gerekiyor" dedi.
Ben de kabul ettim ve 65 yaş üstü ücretsiz seyahat kartımı aldım.

"Bunun bizimle ne alakası var?" diye soracak olan sivri zekalılar çıkacaktır mutlaka.

Bütün bu hikayeyi şunun için anlattım:
Sakatlara verilen ücretsiz kartın yenilenmesi için raporun e-devlette görünmesini istiyor ya İBB,
raporunu e-devlete işletemeyen İstanbul ikametli arkadaşlar ilçelerindeki İBB kart ofisine raporlarının aslı ile gitsinler,
rapor aslı olunca e-devlette görünüp görünmediğine bakmıyor memur.
En azından Büyükçekmece ofisindeki memur bakmadı "hallederiz amca mesele" değil dedi.

@alifatih1958,
Eski raporlar e devlet te gözükmüyor zaten geçmişte aldığın raporu aldığın hastahanede ulusal veri tabanına işletiyorsun e nabızda sadece rapor nosu gözüküyor
Diğer konu engelli kartlarında kart vize parası alınmıyor

Demek ki İBB B.Çekmece kart ofisindeki kız bana yalan söylemiş.
Demek ki Haseki Hastanesindeki memur da yalan söylemiş.

Sğl kardeşim bilgilendirdiğin için.
Çok teşekkür ederim.

merhabalar raporunuz sürekli ise kayıt ettirmenize gerek yok ibb mesaj gönderse bile baz almayın o mesajlar raporu süreli olanlar için kayıt ettirmesi gerekiyor

8 senedir kullandığım İstanbul engelli kartını , yıprandığı için yenilemek istedim.

İBB 153'ü aradığmda """ E-Devlet'ten barkodlu ikametgah belgesi""" çıkartmam gerektiğini söylediler.

Kart yenilemeyi düşünen varsa bilgisi olsun diye paylaşmak istedim.

@alifatih1958,

Kim yalan söylediğini bilemem yalandan ziyade çoğu çalışan prosedür leri bilemiyor yada başından savıyor bizlerde burda başımızdan geçeni yaptığımız çabayı anlatmaya yardımcı olmaya çalışıyoruz ben öyle yaptım benden sonra kanun değişikliği olduysa bilemeyiz zira hergün kanunlar değişiyor selamlar

İstanbul Kart - Engelli kartımı bugün aldım. Sağlık raporum süresiz ve Sağlık Bakanlığın ulusal sisteminde, e-devlete vs. görünüyor.

Kartımı kayıt olduktan 5 dk sonra aşağıdaki SMS geldi, 3-4 saat sonra aynı SMS bir daha geldi. Zırt pırt yollayınca acaba benden işlem yapma mı istiyor diye şüphelendim.
Raporum zaten süresiz, süresiz olan kişi neden raporu tekrar yenilesin ki?

Gelen SMS:

Degerli Istanbulkartli, karti kullandiginiz surecte ucretsiz hakkinizin devam edebilmesi icin bundan sonraki her rapor yenilemenizde T.C. Saglik Bakanligi Ulusal Engelli Veri Bankasi sistemine kayitli guncel rapor numaranizin tarafimiza iletilmesi gerekmektedir. Rapor numaranizi guncellemek icin ISTRPR bosluk T.C. KIMLIK NO bosluk RAPOR NUMARANIZI yazip 6235'e SMS gonderebilirsiniz. Hata almamak icin, istenen bilgiler disinda SMS'e rakam ya da metin yazmayiniz. Iyi günler dileriz

Bu gelen SMS süresiz raporu olanları ilgilendirmiyor sanırım ?

Birde her sene yenileme (vizeleme) yapılacak dedi, nasıl yaparız diye sorunca, çözüm merkezlerinden veya biletmatik cihazından oluyor dediler.

Benim kafama takılan ben kartımın bitiş tarihini oldu ki unuttum, fark etmedim ve süresi bitti, misal üstünden 10 gün geçti, kartımı makineye koyunca kendisi mi yenileme yapacak?
yoksa 1 sene süresi geçtiği için kartım iptal mı olacak? süre bitmeden mi bu yenileme işlemi yapmam gerekiyor anlamadım.

Mobil uygulamayı yükledim, kartlarımda engelli kartım görünüyor ama kartın tarihi vb. görünmüyor, belki mobil uygulamada yenileme vardır dedim baktım menülerde buna benzer bir şey göremedim.

Bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
@taner2025,

Metrolarda bilet dolum yerlerinde kartınızı okutuyorsunuz güncelliyor metrolara otobüslere binerken son kullanım tarihi belli oluyor senede 1 güncelleme olmuyor benim 3 sene oldu kendi kendine güncelliyor mesaj gelsin dikkate almayınız sistem otomatik olarak yolluyor

@bilgeadam,

Valla çözüm merkezindeki çalışan her sene yenileme yaptırman lazım dedi. Bende onun üzerine nasıl olacak diye sorunca, ya çözüm merkezine geleceksin yada bilet makinesinden dedi.
Kendi kendine makine yeniliyorsa o zaman bir problem yok.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. (y)

@taner2025, okumadığı zaman biletmatikten vizeleme yap. Eskiden yılda bir istiyordu, pandemi olunca yıllarca istemedi vizeleme. Vizeleme gerekirse mesaj yollarlar büyük ihtimalle zaten. Kartı biletmatiğe takıyorsunun az bir ödeme istiyor o kadar. En son 3 yıl önce 20 TL istemişti. 3 yıldır vizeleme yapmadan kullandım geçen hafta otobüsde okumadı, kart yıpranmıştı zor okuyordu zaten. Gidip değiştirecez mecbur 🤣

Üst Alt