İstanbul Kart - Engelli kartımı bugün aldım. Sağlık raporum süresiz ve Sağlık Bakanlığın ulusal sisteminde, e-devlete vs. görünüyor.
Kartımı kayıt olduktan 5 dk sonra aşağıdaki SMS geldi, 3-4 saat sonra aynı SMS bir daha geldi. Zırt pırt yollayınca acaba benden işlem yapma mı istiyor diye şüphelendim.
Raporum zaten süresiz, süresiz olan kişi neden raporu tekrar yenilesin ki?
Gelen SMS:
Degerli Istanbulkartli, karti kullandiginiz surecte ucretsiz hakkinizin devam edebilmesi icin bundan sonraki her rapor yenilemenizde T.C. Saglik Bakanligi Ulusal Engelli Veri Bankasi sistemine kayitli guncel rapor numaranizin tarafimiza iletilmesi gerekmektedir. Rapor numaranizi guncellemek icin ISTRPR bosluk T.C. KIMLIK NO bosluk RAPOR NUMARANIZI yazip 6235'e SMS gonderebilirsiniz. Hata almamak icin, istenen bilgiler disinda SMS'e rakam ya da metin yazmayiniz. Iyi günler dileriz
Bu gelen SMS süresiz raporu olanları ilgilendirmiyor sanırım ?
Birde her sene yenileme (vizeleme) yapılacak dedi, nasıl yaparız diye sorunca, çözüm merkezlerinden veya biletmatik cihazından oluyor dediler.
Benim kafama takılan ben kartımın bitiş tarihini oldu ki unuttum, fark etmedim ve süresi bitti, misal üstünden 10 gün geçti, kartımı makineye koyunca kendisi mi yenileme yapacak?
yoksa 1 sene süresi geçtiği için kartım iptal mı olacak? süre bitmeden mi bu yenileme işlemi yapmam gerekiyor anlamadım.
Mobil uygulamayı yükledim, kartlarımda engelli kartım görünüyor ama kartın tarihi vb. görünmüyor, belki mobil uygulamada yenileme vardır dedim baktım menülerde buna benzer bir şey göremedim.
Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Teşekkürler.