Şizofreni Hastası Arkadaşlar
Ben 18 yıllık Şizofreni hastasıyım. 18 yıldır ilaç kullanıyorum. Ankarada yaşıyorum. Ankara da bulunan bir üniversite hastanesine kontrollere gidiyorum. Bazen de devlet hastanelerine Psikiyatristlere muayeneye gidiyorum.
Ben Ankara da gittiğim üniversite hastanesinin Psikiyatri doktorlarından hiç memnun değilim. Benim üniversite hastanesinde gözlemlediğim şey şu: Türkiye de hekimlerin istisnalar hariç çoğu Türk halkına tepeden bakıyorlar. Türkiye de hekimlerin istisnalar hariç çoğu Türk halkını küçümsüyorlar. Hele hele Hacettepe Tıp, Ankara Tıp, Cerrahpaşa Tıp gibi büyük şehirlerde ki tıp fakültelerinden mezun olan hekimlerin çoğu çok havalı insanlar, kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar, yanlarına yaklaşılmıyor.
Üniversite hastanesine muayeneye gidiyorsun seni doktor asık suratıyla karşılıyor. Üniversite hastanesinde Psikiyatr hekim 15 dakika hastayı konuşturuyor sonrasında dışarıda başka hastam var daha fazla muayene edemem diyor. Arkadaşlar 15 dakikada verimli bir Psikiyatrik muayene olabilir mi ? Tabii ki olmaz. Halbuki verimli bir Psikiyatri muayenesi hastanelerde hasta başına en az yarım saat olmalı ve Psikiyatrist hekimler güler yüzlü olmalı. Hastalarla yeterince konuşmalı ve ilgilenmeliler.
Devlet hastanesine Psikiyatriste muayeneye gidiyorsun. Devlet hastanelerinde Psikiyatristler de hastalarla çok kısa süre ilgileniyorlar. Türkiye de devlet hastanelerin de de Psikiyatri doktorları ve hizmetleri çok kalitesiz.
Türkiye de anca özel hastaneler de Psikiyatristler hastayla yeterince ilgileniyorlar. Özel hastanelerde muayene hepimizin bildiği gibi paralı. Türkiye de parası olan bir Şizofreni hastası özel bir hastaneye giderse yada bir uzman hekimin özel muayenehanesine giderse anca oralarda yeterince ilgi bulabiliyor ve Şizofreni hastasının iyi olma, psikiyatrik tedaviden fayda görme ihtimali özel hastanelerde çok daha yüksek arkadaşlar.
Türkiye de bir Şizofreni hastası iyileşme durumuna geçmek istiyorsa, Tıp biliminden fayda görmek istiyorsa parasını verip özel bir doktora ya da özel bir hocaya gitmesi gerek. Özel hastanelerde ki hekimler hastalarla yeterince ilgileniyorlar. Özeller de hep paralı ve genelde çok pahalı arkadaşlar.
Allah parası olmayan, özel bir doktora muayene olamayan Şizofreni hastalarının yardımcısı olsun. Allah Türkiye gibi bir ülkede ileri derece de Şizofreni hastalarının yardımcısı olsun.
Arkadaşlar Türkiye gibi bir ülkede Şizofreni hastası olmak gerçek anlamda çok zor. Allah tüm Şizofreni hastalarının karşısına kendileriyle ilgilenen, anlayışlı, merhametli doktorlar çıkarsın.
Şizofreni hastası arkadaşlar yukarıda ki cümlelerimde cümle cümle haklı değil miyim ? Siz yukarıda yazdıklarım hakkında ne düşünüyorsunuz ?