Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları gününüzü nasıl geçiriyorsunuz?

Annem babam beni çalış diye pek zorlamıyor halimi anlıyor. Arara sırada çalışsan belki iyileşirsin diyor annem ama çok üstelemiyor

@Tyler D.,

bende öyle zannediyordum ama artık inanmıyorum fakat yinede geliyor bu iç sesleri benle knuşuyor bide resmen. tepki vermeyince kesiliyor sesler ama tepki vermediğim zaman zarar görcem o sesler bana hakim olcak falan sanıyorum o yüzden tepki veriyom öyle insanlar tarafından zarar görme gibi bir düşüncem yok neyseki. sesler için invega ii diyorlardıda facebook'ta o yüzden sorayım dedim.

bilmiyomki ben :S bunlara halisünasyonmu yoksa farkında olmadığım benim iç seslerimmi hiç fikrim yok. ama doktora söylediğimde senin dediğin gibi işitsel halisünasyon demişti. ben bir ara baya sorguladımda doktoru şizofren olduguma eminmisiniz ben hiç hayal görmüyorum diye söylenince böyle söylemişti.

anladım doğrudur bilirim :S bakalım nasıl kurtulcaz bunlardan :S bir tepki vermesem susmayı başarabilsem düzelcek aslında da konuşmadan tepki vermeden duramıyorum seslere

@basari
Büyük şehre taşındıgımdan beri üniversite hastanesine giderim. bir kere randevu bulamadım ilaç yazdırmak için şehir hastanesine gittim maksadım ilaç yazdırıp çıkacaktım bana bir iki soru sordu bende düşüncemi söyledim. adam bana böyle aptal aptal şeyler düşünme hayata bak hayat güzel demişti. buna çok kırılmıştım. halbuki söylediğim şeye inanarak söylemiştim kafamdan bir türlü atamadığım bir düşünceydi. belki iyi niyetliydi ama ben rahatsız oldum. o zamandan beridir de gitmiyorum şehir hastanesine

Ben her gittiğimde farklı asistan oluyor beni tanımıyolar. İlaç yazdırıp çıkıyorum

Şizofreni Hastası Arkadaşlar

Ben 18 yıllık Şizofreni hastasıyım. 18 yıldır ilaç kullanıyorum. Ankarada yaşıyorum. Ankara da bulunan bir üniversite hastanesine kontrollere gidiyorum. Bazen de devlet hastanelerine Psikiyatristlere muayeneye gidiyorum.

Ben Ankara da gittiğim üniversite hastanesinin Psikiyatri doktorlarından hiç memnun değilim. Benim üniversite hastanesinde gözlemlediğim şey şu: Türkiye de hekimlerin istisnalar hariç çoğu Türk halkına tepeden bakıyorlar. Türkiye de hekimlerin istisnalar hariç çoğu Türk halkını küçümsüyorlar. Hele hele Hacettepe Tıp, Ankara Tıp, Cerrahpaşa Tıp gibi büyük şehirlerde ki tıp fakültelerinden mezun olan hekimlerin çoğu çok havalı insanlar, kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar, yanlarına yaklaşılmıyor.

Üniversite hastanesine muayeneye gidiyorsun seni doktor asık suratıyla karşılıyor. Üniversite hastanesinde Psikiyatr hekim 15 dakika hastayı konuşturuyor sonrasında dışarıda başka hastam var daha fazla muayene edemem diyor. Arkadaşlar 15 dakikada verimli bir Psikiyatrik muayene olabilir mi ? Tabii ki olmaz. Halbuki verimli bir Psikiyatri muayenesi hastanelerde hasta başına en az yarım saat olmalı ve Psikiyatrist hekimler güler yüzlü olmalı. Hastalarla yeterince konuşmalı ve ilgilenmeliler.

Devlet hastanesine Psikiyatriste muayeneye gidiyorsun. Devlet hastanelerinde Psikiyatristler de hastalarla çok kısa süre ilgileniyorlar. Türkiye de devlet hastanelerin de de Psikiyatri doktorları ve hizmetleri çok kalitesiz.

Türkiye de anca özel hastaneler de Psikiyatristler hastayla yeterince ilgileniyorlar. Özel hastanelerde muayene hepimizin bildiği gibi paralı. Türkiye de parası olan bir Şizofreni hastası özel bir hastaneye giderse yada bir uzman hekimin özel muayenehanesine giderse anca oralarda yeterince ilgi bulabiliyor ve Şizofreni hastasının iyi olma, psikiyatrik tedaviden fayda görme ihtimali özel hastanelerde çok daha yüksek arkadaşlar.

Türkiye de bir Şizofreni hastası iyileşme durumuna geçmek istiyorsa, Tıp biliminden fayda görmek istiyorsa parasını verip özel bir doktora ya da özel bir hocaya gitmesi gerek. Özel hastanelerde ki hekimler hastalarla yeterince ilgileniyorlar. Özeller de hep paralı ve genelde çok pahalı arkadaşlar.

Allah parası olmayan, özel bir doktora muayene olamayan Şizofreni hastalarının yardımcısı olsun. Allah Türkiye gibi bir ülkede ileri derece de Şizofreni hastalarının yardımcısı olsun.

Arkadaşlar Türkiye gibi bir ülkede Şizofreni hastası olmak gerçek anlamda çok zor. Allah tüm Şizofreni hastalarının karşısına kendileriyle ilgilenen, anlayışlı, merhametli doktorlar çıkarsın.

Şizofreni hastası arkadaşlar yukarıda ki cümlelerimde cümle cümle haklı değil miyim ? Siz yukarıda yazdıklarım hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
Bende şizofreni rahatsızlığının bir çeşidi olduğunu bildiğim şizoaffektif bozukluk hastasıyım.
Bende evimde internet başında harcıyorum zamanımı. Dışarı çıktığım yok. Depakin, Solian ve Rileptid kullanıyorum.

Üst Alt