Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
slm arkadaşlar
maliyenin savunma stratejisi belli oldu bu gün ilgili dairelere yapacakları savunma metni en ince ayrıntısına kadar detaylı olarak gönderildi . bir taneside bende tabiki .
ayrıntılar ise
1) kdv kanununun 8. maddesinin 2. fıkrasıyla ( bu maddenin özü eger sen kdv yatırısan ben alırım . eger yanlış yatırdıgının farkına varırsan iadeyi maliye bakanlıgı yapar eger farkına varmazsan bu benim sucum degil kardeşim yatırmasaydın ) kdv yi yatıran aracı aldıgınız bayiidir . burda muhattabınız bayiidir ve siz kişisel olarak bana ( yani vergi dairesine ) dava açamazsınız . vuk ve kdv kanunlarına göre bana davayı ancak aracı aldıgınız bayii acabilir ( kıssaca topu taca attı . ama bu yasal ve dogru bir dayanaktır haberiniz olsun )
2 ) burda bir vergi hatası yoktur . evet kdv kanununun 8. maddesinin 2. fıkrasına göre kdv yatırmak isteyen herkes kdv yatırabilir eger kdv ödememesi gereken biri kdv yatırıyorsa bu benim hatam olmaz ( dogru bu bayiinin hatası ) . bu benim hatam olmadıgı için vergilendirme hatası olarak vuk kanununa göre dava açamazsınız ve aynı gerkçeyle vuk kanununa göre şikayet yolu ile dava açma hakkınız da yok ( bu da dogru )
3 ) en vurucu madde bu sıkı durun . kdv tahsil edilmesi bizim ( yani vergi dairesinin ) bir işlemi degil satıcı firmanın işlemidir . bu sebeple vergi dairesine dava açılması mümkün degildir YORUM SİZİN
4 ) engelliler kanunu yasalaşırken bu kanuna engelli taşıtlarıda dahil edilmek istendi ve kanun teklifleri sunuldu ama kabul edilmedi ( işte bu cümle son derece tehlikeli )
5 ) otomobiller münhasıran engelliler için üretilmiş araç degildir
6 ) adanadaki dava kişiyi baglar
bülent bey
ilk 3 maddeden kurtulmak kolay
1 ) vergi dairelerine verdiginiz dilekcede hatanız şudur : olayı vergi hatası olarak degerlendirmişsiniz bu sebebeple hem bu 3 maddeye takılıyorsunuz hemde mecii tecavüzü kararıyla karşı karşıya kalıyorsunuz . oysaki dilekcenizde kdv kanununun 8. maddesinin 2. fıkrasına göre düzeltme talep edip iade isteseydiniz bu 3 madde ve mercii tecavüzüyle karşılaşmazdınız .
öncelikle bayiye bir dilekce yazacak ve kdv kanununun 17 ye 4 s maddesiyle kdv den istisna oldugunuzu ve ödememeniz gerektigini belirtecektiniz. bayii de bu dilekcenizle birlikte kdv kanununun 8 e 2 fıkrasına * göre düzeltme talep edecekti ve talebe verilen red cevabına göre vergi mahkemesine gidecektiniz
bu sayede ilk 3 maddeden ve merci tecavüzünden kurtulacaktınız cünkü bakanlıgın bu konuda yayınladıgı 91 ve 23 no lu tebligler var eee bakanlık kendi tebliglerini yok sayamaz zaten
ayrıca hakimler bu üç maddeyi büyük ihtimalle dikkate almayabilir çünkü tebligi mahkeme huzurunda yok hükmündedir hakimler kanuna bakar
2 ) kanun teklifleri kısmına gelirsek . mevcut yasada var olan bir şey için kanununa ekleme yapılmasının bir anlamı olmadıgından dolayı şimdiye kadar verilen kanun tekliflerinin kabul edilmemesi son derece dogaldır . kaldıki kanun koyucu eger motorlu taşıtların kdv den istisna olmamasını isteseydi ve bu aracların engellinin günlük yaşamları için gerkekli oldugu kanısına varmasaydı kdv kanununun 17 4 s maddesine bu durumu açıkca yazar hatta ve hatta yurt dışından gümrük muhafiyetiyle getirilen araçların kdv den de istisna oldugunu belirleyen kdv kanununun 16'ya 1 b fıkrasına engelli araçları hariç diye parantez içi bir hüküm koyardı. malum kdv 16 ya 1 b'de kdv'den istisna olunması istenmeyen gümrük kanunun maddeleri parantez ici hükümle engellenmiş, ama arabalar engellenmemiştir. bu durum açıkca ortaya koymaktadır ki kanun koyucu arabaları kdv'den istisna olarak görmektedir.
bu lstedeki 5 numarayada uygun
3 ) 6 numara icinse evet mahkeme kararları kişiyi baglar bu sebeple bende kişisel olarak dava acarak kanunulardan faydalanmak istedim
saygılar sunarım
* KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU
Madde 8
2. Vergiye tabi bir işlem sözkonusu olmadığı veya katma değer vergisini fatura veya benzeri vesikalarda göstermeye hakkı bulunmadığı halde; düzenlediği bu tür vesikalarda katma değer vergisi gösterenler, bu vergiyi ödemekle mükelleftirler. Bu husus kanuna göre borçlu oldukları vergi tutarından daha yüksek bir meblağı gösteren mükellefler için de geçerlidir. Bu gibi sebeplerle fazla ödenen vergiler, Maliye Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslara göre ilgililere iade edilir.
kudret o kararı bilgi@engelliler.biz adresine mail atarsan siteye eklenir. sende eklemeye calış ama olmuyor sanırım?Engelli araçlarının KDV.sinin geri alınmasıyla ilgili ESKİŞEHİR 1. Vergi Mahkemesinin kazanılmış kararını site sakini kardeşlerimizin bilgilenmesi için ekte sunuyor,hayırlı bayramlar diliyorum.