Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat statüsünde alınan araç için ödenen KDV'nin geri alınması işlemleri ve süreç

Şimdilik bu konuda olumlu bir gelişme yok, talepler yeterince ses getirirse belki seçimden önce bir takım avantajlar daha getirilebilir...

Arkadaşlar ben hukukçu değilim, fakat kafama takılan birşey var. Mantık yürüttüğümüz zaman, ÖTV de bir vergidir, KDV de bir vergidir. Kanun ne diyor? "Özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programları" KDV den istisnadır diyor. Şimdi ÖTV den niye muafız? engelimizden dolayı, bu durumda KDV den de otomatik olarak muaf olmamız gerekiyor ki... ikiside vergi yaniii. Her türlü araç-gereç denmiş (otomobil hariç denmemiş ki). Hakim'lerimiz bence adaleti sağlamak zorundalar. Yok yani yarın birgün biri dava açar, özürlülerin günlük yaşamları için değildir, keyf-i geziyorlar otomobillerle der, ÖTV hakkımızıda elimizden alır. Birde bu insan hakları mahkemesine nasıl başvurulur bilen var mı?

yeni araç aldım kdv konusu halen netlık kazanmadımı (((

Tembellik birazda bizde kimse kusura bakmasın onca dernek sivil toplum örgütü var ama iş icraata gelince kimsecikler yok :D ötv muafiyetini bile zorla yaptırmaya çalışıyoruz ceberrut maliye memurlarının yüzünden güya yasa var ...

selam arkadaşlar bu konu hakkında 2010 dan beri hep mesajlar yazılmış kdv geri ödemesi için allah rızası için söyleyin şimdiye kadar kvd geri alan var mı???varsa yazsın herkesten bir ses çıkıyor...şayet başvurupta alan yoksa bunlarıda paylaşın boşuna bizde kdv için uğraşmıyalım..

KDV iadesi ya da istisnası söz konusu değil. Ben yazmaktan yoruldum, maşallah kimse sormaktan yorulmadı :)

bülent bey yazılarınızı ve görüşlerinizi inceledim fakat bu soruyu sormadan edemeyeceğim,kdv indirimi hakkındaki düşünceniz net mi? ileride değişiklik olma ihtimali yok mu? teşekkürler

İleride ne olur, kimse bilemez. Sonuçta siyasi bir karara bakar. "kdv yok" der bakan/başbakan, kdv yok olur... Ama bugün kdv ödemeye devam.

Sayın oturan boğa, KDV nin geri alınması için su andaki gelinen süreç 2015 nedir? KDV iadesi alındı mi? Tesekkurler

Sayın oturan boğa, yıl 2015 şu tarih itibarı ile KDV yı geri alan var mi? Paylaşır iseniz memnun olurum.

Arkadaşım yok öyle bir şey kdv her durumda ödenecek.
Zamanında biri tuttu yargıya gitti mahkeme de nasıl bir gaza geldiyse aslında geçersiz sebeplerle olumlu yönde karar verdi ama karar yargıtaydan bozuldu malesef.
Kısaca zamanında delinin biri kuyuya bir taş attı şimdi kırk akıllı çıkaramıyor. :)

Bende yeni mahkeme acmisdim vergi dairesinden verilen cevabin neticesinde davayi reddetmisler

Üst Alt