Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
officer Ya ben sakalımı dini inancım gereği bırakıyorsam.. anayasanın 24. maddesi din ve vicdan hürriyetini güvence altına alıyor ve insanların dini kanaatleri nedeniyle kınanamayacaklarından ve ayrıma tabi tutulamayacaklarından bahsediyor. Bende sakalımı dini inancım gereği bırakıyorum ve bunun bana sevap kazandıracağına kanaat getiriyorum. Anayasa bana bu özgürlüğü vermişken bu özgürlüğün önüne nasıl olur da bir yönetmelik ile geçilebilir. Anayasa mahkemesi son verdiği karalardan birinde başörtülü avukatların mahkeme salonlarına alınmamasını anayasanın 10. ve 24. maddelerine aykırı bularak girebileceklerini söylemiştir. Bayanların başörtüsü için verilen bu karar erkeklerin sakalı için de geçerli olmalıdır. Yani eşitlik ve din ve vicdan hürriyeti kapsamında değerlendirilmelidir.. ben herkesle beraber eşit şartlarda sınava girmişim, sınavı kazanmışım, tercih yapmışım ve atanmışım. Şimdi kalkıp sakalım var diye beni ayrıma tabi tutup, "yok arkadaş bu şekilde çalışamassın" mı denilecek..3-Saç / Sakal mevzuatı yönetmelikte belirtilmiştir. Sınek kaydı olacaksın...![]()