Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss 2016 Lisans soru paylaşımı

mıllı kongre cemıyetı sorussunun yanlış olduguna emınım... soruyu soramamıslar amaçladıgını amaçlamişlar amaç amaç? dıye gıdıyordu ama cumle kuramamışlar...

Coğrafya sorusunda kuzeybatı, batı ve güneybatı diyordu tüm türkiye demiyordu...

Günlük iklim değişikliğini ani değiltiren unsur matıkende rüzgardır ben lodos yaptım hava durumu haberlerinden aşinalıkta yaptı bakalım artık.

Bu sorular bizi perişan edecek ya biran önce açıklasınlar da kurtulalım batı karadenizde lodos çok etkili olduğunu düşünmüyorum açıkcası ve lodos akdenizden eser havayı ısıtır okadar bence

Kuzeyli
olan rüzgarlar (yıldız, poyraz, karayeli
özellikle kış aylarinda havayı soğutucu etki
yaparlar. Güneyli rüzgarlarsa ısıtıcı etki
yaparlar.
Aralık ayı sonu, Ocak ve Şubat aylannca
oldukça şiddetli lodos rüzgarları görülür.
Istanbul's denizden gelen bu rüzgar denizi
kabartarak, deniz ulaşımına ve denizcilere
olumsuz etki yapar. Lodos Ege ve Akdenizde
de kış aylarinda şiddetli eser.

pozitif ayrımcılık:
toplumsal yaşamda iş, meslek edinme, yönetme gibi alanlarda kadınlara, çocuklara ayrıcalık tanıma, onlara toplumun öteki kişileriyle eşit bir duruma gelebilmelerinin yollarını açma. /cevaptır arkadaşlar.

Arkadaşlar bu milli kongre cemiyeti sorusunda birliği tam olarak sağlayamamasının nedenini sormuştu bundan eminim.Bununla birlikte içeriği farklı siyasi partileri ya da grupları barındıran bir şık vardı,diğer şıkları hatırlamıyorum maalesef.İnternetten de bayağı bir araştırdım,İstanbulun işgaliyle bu cemiyet faaliyetlerini sona erdirmiş ve içinde farklı siyasi grupları da barındırmaktaymış.Doğru yanıtın herhalde içinde farklı siyasi gruplar gibi bir sözcük grubunu barındıran seçenek olması gerekiyor.

İşte sorudada kış aylarında diyordu lodos türkiyenin batısının tamamında kışın etkili oluyor soruda verilen yönlere baktığımızda menteşe yöresinden istanbul edirneye kadar olan alanı işaret ediyordu. Lodos olduğunu düşünüyorum şuan olsa yine lodosu işaretlerdim. Birde şöyle bir durum daha var rüzgarlardan hiç sıru sorulmamıştı bu soru rüzgar sorusuydu kanımca zannımca.

Arkadaşlar matta sorulan top sorusunun içeriğini hatırlayan varmı acaba?
Bu soruya hangi yanıtı verdiğimi tam hatırlamıyorum,soruyu yazabilecek bir arkadaş varsa soruyu hatırlamam için faydası olacaktır.Bir de şıklarda 10 varmıydı?

osmanlinin parali asker göndermesi tekfurlarin merkezi sistemlerini dinlemediklerini gösterir. osmanli taht mücadelesindeki bizansin muhaliflerini destekkeyip bir cok yeri fethetmislerdir. diger şiklar cok basit ve zaten sorunun icinde olan cevaplardi...

su tamamiyle kapatilan bir parti ile ilgili soruyu tam hatirlayan varmi? asagidakilerden hangisi yanlistir diye soruyordu? a -şikkinda kapatilan partinin vekillerinin vekillikleri düser deniliyordu. 2010 dan sonra bu durum ortadan kaldirilmis. soru simdiko sistemi yoksa 2010 öncesinimi soruyordu?

Arkadaslar forumdaki yorumlara bakilirsa lisansa girenlerin yuzde 99 u 85. ile 90 arasi puan bekliyorlar, bence cok abartili sinavin verdigi heyecan ve korkunun bir sonucu herkes en mukemmelini yaptigini iddia ediyor birde biz yüksek puan alacagiz düsük puan beklentisinde olanlarin hic tercih etmesine gerek yok gibi bir hava yaratiliyor, yanlis bilgilerle millete yanlis bilgiler veriliyor. 2014 sinavinda da herkes 40 net bekliyordu oysa 18 net ile 68 puan alan yegenim bile normal memurluga atandi.

2 sorudan yana çelişkideyim
1 osmanlının bizansa asker göndermesi- tekfur dedim. Soruda çünkü bizans içi iktidar falan diyordu
2 coğrafya rüzgar sıcaklık sorusu. Lodos Kuzeybatı-Güneydoğu yönlü eser dedim, Kuzeydoğudan karayel, batıdan günbatısı gelir dedim lodosu işaretlemedim sıcak soğuk hava kütlesinin yer değiştirmesi dedim.
Coğrafya batırdı zaten beni :D

bende Lodos ruzgarlarinin etkisini isaretledim. bir cografya ögretmenine sordum en mantikli şik bu dedi,
bir soru daha vardi bir partinin yapmak isteyipte yapamadigi neydi diye. şiklardan biri muhalif bütün cemiyetlerimiydi partierimiydi birlestirmek.

netlerini yazan arkadaşlar, cevaplar açıklanmadan kaç net yaptığınızı nereden biliyorsunuz? bu arada çok fazla tartışmalı soru var özellikle genel kültür sorularında! bence engellilere bu sorular kesinlikle uygun değil! bu kadar moral bozucu bir sınav olmasına rağmen umarım bütün engellilerin gönlünde istedikleri olur

Moral bozucu bir sınav değildi bence, bu güne kadar girdiğim sınavlar arasında en keyif aldığım sınavdı, bir kaçtane sorunun böyle olması ösym nin geleneğinde var, sunavı dengelemek adına eleyici sorular sormak zorundalar.

erhanM

Beklenen puanlar konusunda çok haklısınız. Çoğu kimse sorularının cevaplarını kontrol etmeden sınavlarının çok iyi geçtiğini iddia ediyor forumlarda. Hele hele ilk yorum yazanları okuyunca moralim çok bozulmuştu. Sonraki yorumlara bakınca genel durumun o kadar da iyi olmadığını anladım. Herkes için hayırlısı olur umarım.

Sonuçlar ne zaman açıklanacak bilen var mı?

sorular (genel kültür soruları) eleyici değildi. çok ayrıntı ve birçok şey bilsen bile çalışarak elde ettiğin bütün bu bilgilerini hiçe sayabilme eğiliminde bir sınavdı. genel kültürdeki bu sorular ya şansla yapılır ya da aşırı herşeyi ezberleyerek. bunu yapamayanların elenmesi haksız bir eleme olur bence.

Kuzeyli
olan rüzgarlar (yıldız, poyraz, karayeli
özellikle kış aylarinda havayı soğutucu etki
yaparlar. Güneyli rüzgarlarsa ısıtıcı etki
yaparlar.
Aralık ayı sonu, Ocak ve Şubat aylannca
oldukça şiddetli lodos rüzgarları görülür.
Istanbul's denizden gelen bu rüzgar denizi
kabartarak, deniz ulaşımına ve denizcilere
olumsuz etki yapar. Lodos Ege ve Akdenizde
de kış aylarinda şiddetli eser.

pozitif ayrımcılık:
toplumsal yaşamda iş, meslek edinme, yönetme gibi alanlarda kadınlara, çocuklara ayrıcalık tanıma, onlara toplumun öteki kişileriyle eşit bir duruma gelebilmelerinin yollarını açma. /cevaptır arkadaşlar.

Bu yorumun lodos kısmına katılıyorum.
Lakin Pozitif ayrımcılık kısmı muamma. Şöyle bir kural gelseydi. Meclis üye sayısı 550. Bunun 150'si kadın olmak zorunda gibi bir kural olsaydı buna pozitif ayrımcılık derdik. Ama o sorunun kalıbında devleti yönetme yetkisi ve yönetimde söz sahibi olma durumu ön plana çıkmıştı. Günümüzde bu yetki kim olursa olsun seçimle verilen bir sistem ve bu düzen içerisinde kadınlarında burada rol almasında neden
pozitif ayrımcılık olamaz. Halk bayan bir milletvekiline yönetimde söz sahibi olma yetkisi verdi bayanların da seçimlerde aday olmasıyla...

edebali, hatun: asker ve sarayı vardır, elçi kabul eder ve devleti yönetir. Hatun dışında kurultaya katılan kadın varmıydı? medeni kanunun kabul edilmesiyle bu hak bütün kadınlarımıza tanındı. Bu pozitif ayrımcılıktır. +eğer bunlarda yetersiz geliyorsa çarşamba günleri trt1de "ertuğrul" var. Bir fikir verebilir size.

Ya bizim sorular farklı yada bende okurken psikolji sorunları başladı hayal görmeye başladım.2-3 soruda cidden farklı algılar söz konusu.Misal coğrafya sorusunda ben türkiye gördüm batı matı demiyordu,kaldıki rüzgar yönleri falanda yoktu , görme engelli adama rüzgar yönlü grafik soramazlar zaten.zibilyon tane rüzgar ezberledim kayıpsakal formülü falan, 5 dk bu soruya gitti zaten.Kimseyi bozmak falan amacım değil yanlış anlaşılmasın.Bu tarih sorusundada yine farklı algı söz konusu.Atatürk bu paragrafta neye vurgu yapmak istemiş gibi bişey algıladım sorunun temelinde:DYa ben okurken hayal mayal gördüm yada sorular cidden değişik.Hani bunlar yanlış olsada umurumda değil 15 nete vuruyor genel kültür yinede:DHa 15 olmuş ha 18 olmuş pek ırgalamaz ücra köşleri tercih edecem neticede.

soruyu hatunun kurultaya katılması,... medeni kanunda ne anlama gelir? şeklinde hatırlıyorum. bütün medeni kanunu indirip baktım. "pozitif ayrımcılık" diye bir şey medeni kanunda geçmiyor. eğer soru bu şekildeyse ve cevap pozitif ayrımcılık olsa bile bu medeni kanunda geçmediği için soru hatalı oluyor

Ya bizim sorular farklı yada bende okurken psikolji sorunları başladı hayal görmeye başladım.2-3 soruda cidden farklı algılar söz konusu.Misal coğrafya sorusunda ben türkiye gördüm batı matı demiyordu,kaldıki rüzgar yönleri falanda yoktu , görme engelli adama rüzgar yönlü grafik soramazlar zaten.zibilyon tane rüzgar ezberledim kayıpsakal formülü falan, 5 dk bu soruya gitti zaten.Kimseyi bozmak falan amacım değil yanlış anlaşılmasın.Bu tarih sorusundada yine farklı algı söz konusu.Atatürk bu paragrafta neye vurgu yapmak istemiş gibi bişey algıladım sorunun temelinde:DYa ben okurken hayal mayal gördüm yada sorular cidden değişik.Hani bunlar yanlış olsada umurumda değil 15 nete vuruyor genel kültür yinede:DHa 15 olmuş ha 18 olmuş pek ırgalamaz ücra köşleri tercih edecem neticede.

Rüzgar sorusunun ilk cümlesinde rüzgarın ülkenin hangi yönlerinde girdiği kelime halinde verilmişti. Hatırlayamadınız sanırım. Ki o yönlerden girip de yağış getiren, soru kökündeki ani hava değişimine sebep olan rüzgar Lodos'tur. Öğretmenim iki ayrı kurumda çalışıyorum. Ve toplamda 4 coğrafya hocasına bu sorudan bahsettim hepsi de lodosun etkisi dedi. Açıklansa da sorular bu mulaklık ortadan kalksa :)

edebali, hatun: asker ve sarayı vardır, elçi kabul eder ve devleti yönetir. Hatun dışında kurultaya katılan kadın varmıydı? medeni kanunun kabul edilmesiyle bu hak bütün kadınlarımıza tanındı. Bu pozitif ayrımcılıktır. +eğer bunlarda yetersiz geliyorsa çarşamba günleri trt1de "ertuğrul" var. Bir fikir verebilir size.

Medeni Kanun birey birey ilikşkilerinde evlilik hayatını düzenler. Aç oku medeni kanunu hiçbir maddesinde kadına verilen seçme seçilme hakkı diye bir madde bulamazsın. Kaldı ki bireylerin özel hayatını düzenleyen,toplumdaki yaşam sürecini devlet nezlinde kabul edilmesini sağlayan KİŞİ-ÖZEL HUKUKUDUR. Zaten o pozitif ayrımcılık seçeneği kafadan gidiyor.Kadına seçme seçilme hâk'kı özel bir kanunla verilmiştir. Medeni Kanunla değil.

Madem lodos kış aylarında yurdun batı kıyılarında esiyor o zaman lodos sıcak bir rüzgar havayı ısıtması lazım ve kışın sıcak olması lazım ama kışın batı kesimler hiçte sıcak olmuyor o soruda gün içindeki ani değişiklik diyor zaten lodos ani yön değiştirmez ki gün içerisinde basınç merkezlerinin yer değiştirmesiyle yerel rüzgarlar yön değiştirir ve hava kütleleri de yer değiştirir bence lodos değil

evet hatun dışında kurultaya boy beyleri hanedan üyeleri de katılıyordu. pozitif ayrımcılıktan bahsedemeyiz

Az önce görüştüm ÖSYM çağrı merkeziyle soruların yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz netlik kazanmamış." Komisyonun kararına bağlı onlardan da henüz bir bilgi gelmedi" dediler. 18'inden önce de açıklama ihtimali yokmuş.

Ben de aynı durumdayım. Uyku tutmuyor, sürekli beynimin içinde sorular dolaşıyor. Kendi kendime soruları sorup cevaplarını her saniye sağa sola soruyorum. Çok kötü bir durum :(

Soruda medeni kanun demiyordu Atatürk'ün medeni bilgiler kitabında verilen örnek neyi işaret etmiştir gibi bir cümleydi ben pozitif ayrımcılığa dikkat çekmiştir die düşündüm seçme seçilme Hakkı zaten o Zaman yoktu

Bizans la alakalı soruya Bizans tekfurları merkezi yönetimi dinlemektedir yaptım diğer cvplar alakasızdı coğrafya kuzey güney cephelerinin sürekli yer değiştirmesi günlük olarak sıcaklık farkına sebep olur die düşündüm

Evet çok iyi hatırlıyorum soruyu Medeni bilgiler kitabı diye geçiyordu kanun değil

Sorular resmen farklı olabilmek adına saçmalamanın en güzel örneğiydi Bi sürü yayın çözdüm hiç biri çıkmadı basit değildi bence 2014 kıyaslarsak gerçekten eleyiciydi

Üst Alt