Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Kuzeyli
olan rüzgarlar (yıldız, poyraz, karayeli
özellikle kış aylarinda havayı soğutucu etki
yaparlar. Güneyli rüzgarlarsa ısıtıcı etki
yaparlar.
Aralık ayı sonu, Ocak ve Şubat aylannca
oldukça şiddetli lodos rüzgarları görülür.
Istanbul's denizden gelen bu rüzgar denizi
kabartarak, deniz ulaşımına ve denizcilere
olumsuz etki yapar. Lodos Ege ve Akdenizde
de kış aylarinda şiddetli eser.
pozitif ayrımcılık:
toplumsal yaşamda iş, meslek edinme, yönetme gibi alanlarda kadınlara, çocuklara ayrıcalık tanıma, onlara toplumun öteki kişileriyle eşit bir duruma gelebilmelerinin yollarını açma. /cevaptır arkadaşlar.
Ya bizim sorular farklı yada bende okurken psikolji sorunları başladı hayal görmeye başladım.2-3 soruda cidden farklı algılar söz konusu.Misal coğrafya sorusunda ben türkiye gördüm batı matı demiyordu,kaldıki rüzgar yönleri falanda yoktu , görme engelli adama rüzgar yönlü grafik soramazlar zaten.zibilyon tane rüzgar ezberledim kayıpsakal formülü falan, 5 dk bu soruya gitti zaten.Kimseyi bozmak falan amacım değil yanlış anlaşılmasın.Bu tarih sorusundada yine farklı algı söz konusu.Atatürk bu paragrafta neye vurgu yapmak istemiş gibi bişey algıladım sorunun temelindeYa ben okurken hayal mayal gördüm yada sorular cidden değişik.Hani bunlar yanlış olsada umurumda değil 15 nete vuruyor genel kültür yinede
Ha 15 olmuş ha 18 olmuş pek ırgalamaz ücra köşleri tercih edecem neticede.
edebali, hatun: asker ve sarayı vardır, elçi kabul eder ve devleti yönetir. Hatun dışında kurultaya katılan kadın varmıydı? medeni kanunun kabul edilmesiyle bu hak bütün kadınlarımıza tanındı. Bu pozitif ayrımcılıktır. +eğer bunlarda yetersiz geliyorsa çarşamba günleri trt1de "ertuğrul" var. Bir fikir verebilir size.