Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss 2016 Lisans soru paylaşımı

yani mantık olarak şeker pancarı aşırı yağışlı olmasından dolayı karadenizde yetişmiyor ege ve akdenizde getirisi daha yüksek ve yılda iki defa yetiştirile bilen ürünler tercih ediliyor ve iç anadoluda birinci sırada ama buğday da karadenizde yetişmiyor diğer bölgelerde yine az iç anadolu yine birinci sırada fakat şeker pancarı ile oransal olarak kıyaslandığı zaman ikiside birinci sırada olmasına rağmen buğday üretimi daha fazla dolaysıyla yoğunluğu da fazla oluyor

ysrkrdmr

benim gördüğüm TUİK verilerine göre de üretim olarak buğday değil şeker pancarı daha fazla ama şeker pancarının ekim alanı 787,963 dekar iken buğdayın ise 11,446,147 dekar. ben şeker pancarı dedim fakat cevap bu veriye göre buğday.

2-3 tane soru var muallakta olan sorular açıklansa da az çok rahat etsek

sorular acıklanmyorki sadece %10 u acıklanıyor

Sanırım 30 ile 40 net arasında bayağı bi yığılma olacak bu da demek oluyor ki 77 ile 82 arasında da puan yığılması olacak benim düşüncem öyle sonuç onu gösteriyo formdan takip ettiğim kadarıyla ve dışardan duyduklarım bu yönde bu sene puanlar belki geçen yılkı gibi 70 leri görmeye bilir belki de 75 leri bile tabi lisans için konuşuyorum fikri olan arkadaşlar var mı

%10 u değil hepsi açıklanacak ama neden bu kadar uzun sürdü anlamıyorum.Her geçen gün iyice stres oldum:SValla bende bir sitede okudum 60 da 51 yapan bile vardı maşallah.Bu nasıl engelli o kadar sürede o kadar soruyu nefes almadan okuyup full çekmiş anlamadım.Sorular kolaydı orası ayrı mevzu 15 dk daha verselerdi bende o kadar yapardım.Sonuçlar açıklanınca görecez bakalım o 50 netim var diyenler ne yapmış şimdi bol keseden atmak kolay.

Merhaba arkadaşlar;
Eğer görmeyle ve ellerinden engeli yoksa yapılabilir 60 dk da 60 soru ve tabiki de 60 ta 51 yapan da hatta daha fazla yapanlarda çıkacak ama şu an hiçbirşey açıklanmamışken kesinlikle ve kesinlikle muallakta olan sorular varken o bunu yapmış öteki şunu yapmış pek aldırış etmeyin... geçen senelerde de bu şekilde konuşan arkadaşlar vardı çoğunluğunu sonuçlardan sonra göremedik ( yok kaydırma yapmış, yanlış kodlamış falan filan...) allah gönlünüze göre versin.

Ben başarı oranında geçmiş sınavlara göre çok fark olacağını sanmıyorum. Sınavı iyi geçenler burda ya da başka yerlerde paylaşıyor sonucunu o yüzden biz hep başarılı olanları duyuyoruz. Emin ol 30 netin altında yapan da çok fazla ama pek dillendirmiyorlar bunu.

şahsi düşüncem bu sene lisans dan herkesin yüksek yaptığı ve 2014 deki gibi bir puanlama olmayacağı yönünde 30 un altında yaptım diyen görmedim duymadım henüz neredeyse... 40 50 net arası çok fazla duydum 35-40 arası ise inanılmaz yığılma var gibi

Redeye arkadaşa bende katılıyorum bence de özellikle 32-38 net arası çok yığılma var bu yıl ilk alım için puanlar çokta düşeceğini sanmıyorum ki ikinci alımda bile kadro sayısı kayda değer bir sayı olmazsa yine 78 ler 85 ler arası kadroları dolduracaktır diye düşünüyorum

yok lo abartmayın.çok kötü yapanda var.ben 36 net yaptm.

Son düzenleme:
Ee durum ortada çok kötü geçti diyen bile 35 net anca diyor ozaman iyi olanları düşünemiyorum

Standart sapma çok farkedermi acep?1 puanı geçme ihtimali varmıdır?Ben matematik falanda çözdüm kazık sorulara abandım ama kolay soruları yanlış yapmışım.

2014 soruları için bir arkadaş standart sapma puanlarını yayınlamıştı ve genel yetenek 0.9 falan genel kültür 1.25 falandı bu senede genel kültürde çok bilgi soruları ve şaşırtma sorular vardı matematikte getirir sorular güzeldi matematik yani çok yüksek matematik yapan fazla çıkmaz ben 11 tane yaptım ama benimde türkçe korkutuyor

2014 SORULARI İÇİN BİR ARKADAŞ STANDART SAPMA PUANLARINI YAYINLAMIŞTI VE GENEL YETENEK 0.9 FALAN GENEL KÜLTÜR 1.25 FALANDI BU SENEDE GENEL KÜLTÜRDE ÇOK BİLGİ SORULARI VE ŞAŞIRTMA SORULAR VARDI MATEMATİKTE GETİRİR SORULAR GÜZELDİ MATEMATİK YANİ ÇOK YÜKSEK MATEMATİK YAPAN FAZLA ÇIKMAZ BEN 11 TANE YAPTIM AMA BENİMDE TÜRKÇE KORKUTUYOR

İşte açıklansada cevaplar türkçeyede baksak.İşin düğümü orada bitiyor.Ben genel kültürden 20 doğru 10 yanlış yapmışım ama herkesin yaptığı soruları yanlış yapmışım.7 net matematikte var geriye türkçe kalıyor.Bu sene 70 in altına düşmez zaten sınav kolaydı lisans için.Normal kpssde 0 matematik çekiyordum bunda 7 net yaptım:D

Benimde genel kültürden 19-20 net var gibi mat 10-11 bende dört gözle türkçeyi bekliyorum 10 un üzerinde gelirse iyi ama aşagı gelirse sıkıntı

montacarlo

bende şekerpancarı dedim çünkü soruda aşağıdaki ürünlerden diğer yerlere göre iç anadolu da dikim alanı daha fazla olan ürünü soruyordu.
O soru sürpriz.

Coğrafya sorusunu ne yaptınız?Ben sıcak-soğuk hava kütlelerinin yer değiştirmesi yapmıştım.Birde tarih sorusu vardı seçme ve seçilme hakkı yaptım.

Bende aynen böyle yaptım çünkü coğrafya sorusunda gün içerisinde ani yön değiştirmesi diyordu tarihte de en yakın şık seçme seçilme geldi alternatif şok bulamadım yani

Coğrafya sorusunda gün içinde ani değişimi sormuştu...

Ani değişime rüzgar sebep olur ve onunda cevabını lodos yaptım.

Lodos, yoğun olarak Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de esmekle beraber, zaman zaman Adriyatik Denizi'ni de etkiler(kaynak wiki).
Tüm türkiye geneli sorduğu için o seçeneği eledim ben.Yoksa ilk başta onu düşünmüştüm:)

Lodos Karadenizin batısını da etkiler istediğiniz haber sitesine girin bakın. Zonguldakta şiddetli lodos diye haber görürsünüz..

ama orda özellikle deniz denarı ve kara parçası yan yana düşünülmüş ve orda basınç sistemlerinin ani yer değişimine değinmiş yani batı karadeniz ege ve akdeniz bence yer değiştirmesi kaldıki deniz meltemi kara meltemi buralarda çok etkili

Arkadaşlar merhaba,foruma yeni üye oldum,pazar günkü sınava girdim.Tarihteki milli kongre cemiyeti ile ilgili sorunun cevabını ve coğrafya bölümünde sorulmuş olan türkiyenin ikliminin değişik olmasıyla ilgili sorunun cevaplarını buradan bilen bir arkadaş yazabilirse memnun olurum.

O sorunun cevabını cemiyetleri tek cephe etrafında toplamak yapmıştım.Diğer coğrafya sorusunuda tartışıyoruz hala:D

Herhalde ösym açıklayana kadar da tartışılacak gibi görünüyor:)

MATEMATİK YAPAN YOK MU YA SORU HATIRLAYAN

Üst Alt