Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 EKPSS'ye lisanstan girecekler buraya

muradiye Merhaba numune hastanesinde denemenizi öneririm daha önce 2 rapor aldım her branşa gönderiyorlar o yüzden rapor oranı artabiliyor

Merhaba arkadaslar. Aslinda burda bazi arkadaslarin merak ettigi konulara cevap yazma konusunda tereddutte kaldim. Çünkü birilerine yardimci olmak cok guzel bir duygu ama yanlis anlasilmak da tam tersi cok kötü bir duygu olacak. yazdiklarimi kimse yanlis anlamasin. Ama bildiklerimizi paylasmaz isek birbirimize nasil yardimci oluruz.

Burda merak edilenlerden en onemlisi lisans olarak sans oraninin ne oldugu. Ben 2014 sonuclarina gore oranlari yazayim. Siz az cok tahmin edin. Lisanstan sinava giren kisi sayisi: 6000 kisi. Onlisanstan giren kişi sayısı: 7940 kisi (biri de benim)
liseden ise: 50000 (elli bin) kisi. Tabiki de lisans olanlar en sanslilar.

Herkesin burda en cok istediği sey atanmak ama herkes atanmadan once ya calismiyordu yada az bir maasla (kamuda calisan birine gore) calisiyordu. Ama allah kamuda calismayi nasip edince insanlar degismeye basliyor. Aldigi parayi beğenmeme- yaptigi isi beğenmeme- kendine bu yapilanlari (diger kamu personellerinin

-muhendis vb.- daha fazla para aldiklarindan dolayı) zulum gorenler var. Simdi atanmak icin can atan siz degerli arkadaslarima naçizane tavsiyem: bu günlerimizi unutmatin ve halinize sukredelim.

Sinava calisma olayini ekpss kitabinda calismak pek mantikli olmaz. Cunku sinav mufredati yeni. Ayrica bu sinav daha once sadece 2 defa oldu. Bu yuzden yayinevleri ve dersaneler icin cok fazla bilgi- soru ve materyal yok. Sizin icin en iyisi normal kpss mufredatina calismak ve bol bol soru cozmek.

Puanlama icin bazi arkadaslar bilgi vermis ama eksi puanla atama diye bir şey ben duymadim. Sinavda hersoru o soruya cevap veren tum kisilere gore puanlanir. Yani basit olarak anlatmak gerekirse ben 1 soruya dogru cevap verdigimde o soruyu diger yapanlar yanlis yaparsa ben standart dogru cevap puaninda fazla puan alirim. Yani ayni soruya ne kadar yanlis cevap gelirse o soruyu dogru yapan daha fazla puan kazanir. Mesela ben ayni neti olan bir arkadastan daha fazla puan almistim. Bunun sebebi benim cogu kisinin yanlis cevapladigi sorulara dogru cevap vermemdir. Yonetmelikte "sinava giren tum adaylar en az 40, en fazla 100 puan alabilir" der. 2014 sinav kitapcigina bakmaniz ve bu forumdaki ekpss sayfalarini bastan sona inceleniz sizin yarariniza olacaktir.

Bu arada maas olaylari arasindaki farklar hizmet siniflari ile olarak degisir. Lisans mezunu oldugunuz bolumden atanmak istesenizde 4001 den (yani herhangi bir lisans programindan mezun olmak) tercih yapmak zorunda kalabilirsiniz. Onemli olan sizin kamu personeli olmanizdır. Memur olduktan sonra Siz kendi mesleginizde calismak icin gorevde yukselme sinavi veya farkli bir yukselme sekli (kendi bolumunuzde baska bir kuruma naklen atanma gibi) ile kendi bolumunuzde gorev alabilirsiniz. Herkese iyi geceler.

neyzen86 teşekkürler verdiğin bilgiler için. benım merak ettığım en çok korktuğum diyelim ekpss gırdık bır memurluk yada ogretmenlık bı yer kazandık. bizden çalışabilir sağlık raporu istiyorlar mı ? yada sen yeniden bi engelli raporu al gel kaydını öyle yapalım diyorlar mı ?

çalışabilir sağlık raporu almak nasıl birşey bu raporda tekrar oran veriliyor mu oranlı bi rapor mu ?

diyelim kazandık tekrar engelli raporu al dediler ve %40 ın altına düştük o zaman kazandığımız memurluğu kaybedecek miyiz ?

en çok merak ettiklerim bunlar.

@Suskun_Mutsuz_Umutlu

Merhaba. Diyelim ki atandiniz. Atandiginiz kurum sizden tekrar guncel tarihli engelli raporu isteyebilir. Alacaginiz oran %40 in altinda kalirsa isterse sizin atamanizi ipyal edebilirler. Kanunda kuruma boyle bir hak veriyor. Atandigim kurum Benden tekrar rapor istememisti. Sansa bagli.

Bu arada raporunuza alirken extra bir sey yazdirmak bana gore mantikli degil. Cunku siz faydalanmak istediginiz sey icin alinca baska bir seyde kullanmaniz sorun oluyor. Mesela ortopedik engelli bir arkadasim arkasinda "ulasim icindir" ibareli raporla baska bir islem yaptirmak istediginde sikinti yasadi ve mecburen trkrar rapor aldi. Allahtan orani fazla dusurmediler.(adamin 3-4 raporu var. Hepsinin de orani farklı). Bence raporu alirken sadece calisamayacaginiz durumları yazan yeri doldurtun. Raporu alinca yararlanmak istediginiz her turlu hakkinizi mutlaka ayri ayrı ve dilekce ile ilgili yerden talep edin.(tek rapor -benim gibi-her isinizi halleder) Calisamaz ibaresi olmasi sizin daha sonra engelli olarak işe girmenizi sıkıntıya sokabilir. Bu yazdiklarim tamamen kendi tecruberimle edindigim bilgilerdir.

neyzen86 eyvallah tekrar

ama şu soruma yanıt alamadım size mesela atandığınız kurum tekrar engelli olduğunu kanıtlayan rapor al gel dememiş bu güzel peki, çalışabilir olduğunuza dair sağlık raporu istedi mi ? istediyse bu rapor nasıl bir rapor yani bu raporada oran veriliyor mu yoksa basit bi sağlık raporu mu çalışabilir diye.

benim vaziyet şu . 2015 yılına ait %40 sürekli , ekpss , kronik (süreğen ) ağır efor gerektiren işlerde çalıştırılamaz . yazıyor . bu raporum memurluk veya öğretmenlik başvurularımda kabul görür mü ? yani atandığımız da yeniden engelli raporu al demezler inşAllah .

Engelli personel aliminda kurum engelli raporunun yaninda extra olarak saglam olarak ise girenlerden istedigi gibi standart bir rapor daha istemez cunku engelli raporu (herhangi bir iste calisamaz ibaresi yok ise) yeterlidir.

Burdaki, herhangi bir is derken "calisarak hayatini kazanamaz" anlaminda bir ibare olmamasi gerek. Ama sizin raporda oldugu gibi bir ibare yani efor gerektiren ilerde calisamaz diye yazmasi size sikinti çıkarmaz. Aksine sizin (zaten oyle bir is vermezler de) efor gerektiren islerde calismanizi önler.

merhaba arkadaşlar bende kamu yönetimi mezunuyum. il defa girecem alımlar oluyor mu? kaç soru yaparsam atanırım bilgilendirirseniz sevinirim.

merhaba hocam

kamu yönetimi için mi dediniz 25 net yeterlı?

Gih kadrosu icin onemi yok hangi bolum mezunu oldugunuzun.kendinizi vererek calisabiliyorsaniz cok kolay

Bende bu yıl ilk defa gircem raporum daha yeni lisans kimya mezunuyum burda var mı başka kimyadan girecek olan ?

inşaat mühendisliğinden girecek olan yada yerleşen var mı arkadaslar?

Merhaba arkadaşlar 1- ya da 2 yıl süreli engelli raporuyla kpss sınavına girebilir miyim?

elektrik, elektrik elektronik mühendisi var mı girecek?

Merhaba, ben epilepsi hastasıyım sizce %40 rapor alma şansım nedir? Bir arkadaş heyet raporu almak için 450 tl gibi bir meblağ ödenmesi gerektiğini söylemiş gerçekten öyle mi, rapor alan herkes ödedi mi bu parayı?

Ensarr

Merhaba rapor alma esnasında herhangi bir ucret talep edilmiyor ama epilepsi hastalarının ağırlık derecesine göre %40 rapor veriyorlar aksi takdirde bu oranı almak biraz zor umarım alabilirsiniz...

Merhaba ben gazi üniversitesine başvurdum toplamda 500 tl civarı ücret çıkardılar

Ancak devlet hastaneleri almıyor ücret

hayır devlete bağlı hastaneler engelli olmanız durumunda ücret talep etmez bu parayıda herkes ödemedi epilepsi hastalarınında oranları düşürüldü artık kolay kolay 40 ve üzeri orfan verilmiyor bu hastalığın sıklığına bağlı

Ensarr

Arkadaşım epilepsiden %40 değilde daha düşük bir oran verilse bile bunun yanında diğer rahatsılıkların varsa bunlardan da heyete girebilirsin. Örneğin, bel fıtığın varsa (ki bunu önceden emar çektirip heyete sunman gerek) buna %7 veriyor her bir fıtıkta 1 puan artıyor. Bende 4 fıtık var burdan %10 verdiler. Bunun yanında en kolay olanı migren. Migrrnden tedavi gördüğünü kanıtlarsan %5 veriri ve bunlar toplandımı birde epilepsiden verirlerse belki %40 tutabilir. Denemekte fayda var ama hemen başvur derim anca yetişiyor malesef.

Devlet hastanesinden raporumu çıkardım herhangi bir ücret ödemedim, hatta önce %30 verdiler ben diğer rahatsızlıklarımı dile getirmemiştim alabilirim düşüncesiyle sonradan itiraz ettim ve %43 rapor aldım. Sancılı bir süreçti ama allaha şükür sonunda aldım.

Teşekkür ederim verdiğin değerli tüyolar için. Epilepsi dışında ciddi sayılabilecek rahatsızlıklarım var, umarım raporu alabilirim.

Ensarr
Rica ederim inşallah faydası olmuştur zaten hastaneye gide gele ve forumları okuya okuya ciddi bilgi birikimin olucaktır ve bunun faydasını görüceksin. Birde hangi hastalığa kaç puan veriyorlar internetten bunubaraşyır ona göre kendine bir yol izle.

eMeL_eMeL
Sınav daha olmadı nisan 2016 gibi olacağı tahmin ediliyor ve başvurularda sanırım şubat gibi olucak. Tam bir açıklama daha yapılmadı ama yüzde 40 raporun varsa çalışmaya başlasan iyi edersin.

Nurten76
Bundan 2-3 yıl önce Antalya devlet araştırma hastanesine başvurduğum da rapor 40 ve üzeri çıkmaz ise 160 TL gibi rakam ödeyeceğimi söylediler. (bunu galiba başka kişilerin sağlık raporunu bedavaya getirmemeleri için bi önlem olarak almış olabilirler diye düşündüm, aldığım rapor %40 üzeri olduğu için sıkıntı sormamıştım sebebini)

Bende Maliye mezunuyum ve yeni rapor aldım ilk girişim olacak. Engeliniz bedensel mi? Benim bu konuda sorularım var da bilgi alışverişi yapabiliriz

@masliye

sınav başvurusu yaparken sizin raporunuzda ki engel durumuna göre görevliler 16 punto yazı karakteri, okuyucu, işaretleyici veya sınav salonun zemin katta olan okul gibi faktörleri size söyleyecektir.

ben işletme mezunuyum.ilk kez gireceğim ekpss'ye.konu çalışırken normal kpss kitaplarından çalışsam olmaz mı?

Üst Alt