Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Kardeşim b bunm yasanın iptalini Sağlamak için yazılmış bir dilekçe
Bende daha açık şekilde ifşa etmek için yazdım bi tek bu evrak kurtarmaz üstüne bsk veya ysk gelen evrakları muayene oldukları raporları ve ek1 hastalık listesine uyuşup o şekilde atılması daha mantıklı olur en ağzında ispatlamış oluruz. Böylece mahkeme başkanı veya diğer üyeleri işini daha kolay olacağına inanıyorum.

@Serhat/ Evet ret verebiliyor.Bana ara kararda tedaviyle düzelmeyen ,çalışma olanağı vermeyen demesine rağmen doktor ,SGK ret etti

@samedo99,

Nasıl bir düzen bu bir taraf çalışamaz diyor diğer taraf Red veriyor ozaman niye bizleri sevk edip uğraştırıyorlar. Kalem SGK nın elinde istediği gibi yazıp çiziyor.

Bu nasıl bir düzen? Hastane “İş Göremez” Diyor, SGK “Umurumda Değil” Deyip Red Veriyor!

Hastanedeki doktor açıkça “çalışamaz” diyor. Dosyam SGK’ya gidiyor, bu kez BSK sağlık kurulu çıkıp “çalışabilir, çalışma gücü kaybı yoktur” diye red veriyor.

Madem sonuç baştan belli, o zaman neden bizi aylarca hastane hastane dolaştırıp, sevk üstüne sevk verip uğraştırıyorlar?

Ben bu süreçte tam 1,5 yıl bekledim. Sonunda anladım ki kalem tamamen SGK’nın elinde; canları nasıl isterse öyle yazıp çiziyorlar.

Böyle adalet, böyle sistem olur mu?

Aynı süreci yaşayan var mı, itiraz edip sonuç alabilen oldu mu?

Merhaba arkadaşlar emekliliği hafif ya da orta düzeyde çalışma gücü vardır olarak onaylanan arkadaşlar aylık bağlanmasına karar verilmiştir kısmın da yaşlılık aylığı mı malullük aylığı mı yazıyor lütfen yazabilirler mi teşekkürler

@sabi88,
%40 ile %59 arası hafif ve orta düzeyde yaşlılık aylığı sayılır ve %60 ve üstü maluliyet sayılır. Bunu çözmek için raporlara alakalı değildir işgüçü kaybına göre değerlendirme yapılıyor örneği senin raporun %70 ama sgk işgücü çalışma gücüne bakıp size veriyor %55 orta tanı veriyor.

@Freedomm, evet cok doğru tespit kardeşim ben hafif tanıyla oldum yaşlılık aylığı yazıyor ama normal yaş haddinden emekli olanlar da yaşlılık aylığı yazar ...bi değişiklik yok kardeşim

Benim bugün ağır düzeyde onaylanmış o yüzden sordum nasıl itiraz edicem hafif ya da orta vermeleri lazım sigortalı çalışamam napıcam bunlar kafalarına göre karar veriyolar

Mesele alınacak maaş değil aylık miktarları ikisinin de aynı bizim derdimiz sigortalı Bi iş yerin de çalışamayacak olmamız

@Avcı05,
ikisinde aman aman aynı maaş değişen bişey yok sadece çalışma hayatında ödenen primler ve sigortalılık süresine göre belirlenir. primi ne kadar yüksek o kadar maaş alabilirsin. Sadece şunu fark ediyor ağır düzeyden malulen emekli olursa bi iş yerinde çalışamasın yani yasal dışı çalışacaksın ama 2008 öncesi ve sonrası emekli olup da çalışma durumu için yeni kanun çıkıyor bakalım bende merak ediyorum şimdilik.

@sabi88,
O zaten saçma bir düzenleme alınmış durumda farkındayım

@Freedomm,
AMan bişey çıkarmasın bunlar ne zaman bişey cikarsalar her vatandaşa kazık olarak geri dönüyor.

@sabi88,

Ben buldum seni sorun yok 😄 itiraz ediyorsun eğer ki hastalığın iyileşme sürecinde ise hemen itiraz et Ankara'ya YSK ya gidiyor dosya kardeşim bundan sonra top onlarda bakalım

Yıllarca sadece malulen emeklilik için toplanan kurula şimdi durum tespiti olayını verdiler 15 Ocak yasası sonrası adamlar ne yapıyor anlamıyorum benim doktorum ağır olmadığımı söylerken sen neyi gördün bsk acaba 😄 ya en kötüsü de beklemek ve kardeşim ya 11 ay bekle ağır gelsin bide SGK lı çalışma olayını bitirsinler itiraz et onun için de iki üç ay bekle zoruma giden şu ben felç geçirdim ve üç senede müthiş azim fizik tedavi spor vs bitti bişey kalmadı hergun Maslak Ayazağa çalışmaya gidiyorum ki az çok sabah kalabaligini bilirsiniz o metrobüs metro olayını benim neyim malullük acaba eyyy SGK ?

Son düzenleme:
@sabi88,

Her Ağır Düzey Malulen sayılmıyor. Kesin Maluliyet durumunu sordun değil mi ? Eğer hastalığın ilk sigortalılık öncesinde var ise malulen edilmemeli

@sabi88, benim yüzde 60'la onaylandı emekliliğim. klasör adı m........ yazıyor. sanırım malulluk bu. ben bağkurlu olduğum için ilgilenmedim ne yazdığıyla. Ama ben serebral palsiliyim, yani doğuştan olduğu için malul sayılamam.

Son düzenleme:
@cfylmaz,

Yukardaki konu ilgili daha açıklaması yapıldı dedim ki %60 üstü ağır düzey de malulen sayılması için önce işgücü kaybına göre değer veriliyor demiştim örnek verelim benim raporum %70 veya üstü diyelim ama sgk kendi sağlık kurulu da %55 işgüçü kaybı veriliyor o zaman malulen sayılmıyor yanlış anlaşılmasın

Üst Alt