Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Batax,

sgk dan alacağın yazıda süreci 10 gün yazıyordu ona göre zamanınızı ayarlayın derim. Yani 27/11 de giderseniz iyi olur

@Avcı05,

Merhabalar;

Ben şu kısımı anlayamadım (Kısa Vadeli Sigortalar) derken prim mi tutmuyor yoksa daha önce iş kazası fln mı yaşadın? eğer iş kazası ilgili işte BSK değerlendirmeye alınmış olup iş kazaları vadeli sigortası değerlendirme alınmış sanırım anladığım kadar bu şekilde belki de yanlış da yönlendirebilirim siz en iyisi SGK gidip memur arkadaşlarını sorman gerekiyor BSK dilekçesine ne yazılmış önemli olan bu.

@bayy, işe girdiğinde herhangi bir engelin yada teşhis konmuş hastalığın varmıydı ?
Malul olsanda işe başladığında var olan hastalıktan olamıyorsun işe giriş tariihine göre belli bir süre pirim ödemiş olman lazım, benimde böbrekten %50 kalpten 55 raporum vardı olamadım 4300 günü tamamlayıp muracat ettim .
Diyaliz hastası bir arkadaşımız var oda hala pirim ödüyor işe başladığında diyaliz hastasıymış 16 yıl 4320 günü tamamlaması gerekiyormuş.

@Freedomm,

prim fazlasıyla doluyor(5300). Memurda %50 vermişler sana dedi. okmeydanına gönderdik dedi. daha detaylı bişey söylemedi. Yinede ben memurlara güvenemiyorum çok bilmiyorlar.

o zaman prim gün ay tutuyorsa problem yok şuan BSK değerlendirmeye alınmış dosya daha çıkmamış beklemen gerek

KLASÖR kodu 999 adı entegrasyon yazıyorsa ya ara karar yada red çünkü benim ara kararda bu kodlar vardı hasgalığın nedir çünkü çok dosya inceledim 999 olunca ya red ya 115.01 ara karar yinede ben düşüncelerimi yazdım net bilgim yok ama red gelenlerin dosyası 999 var

@Beylikduzu,

Hipertrofik Kardiyomiyopati doğuştan gelen bir rahatsızlık

4A TESCİL BAŞLANGIÇ 10.07.1996
4B TESCİL BAŞLANGIÇ 15.08.2014
PRİM ÖDEME GÜN SAYISI : 7349
SİGORTALILIK SÜRESİ 29 yıl, 4 ay, 10 gün

@esra777,

Merhaba,
Ara karar sonrası kontrol muayenesine gittim E devlette süreli maluliyet raporu gözüküyor. Tümör nedeniyle sağ böbreğim alındı.

@Serhat/, geçmiş olsun

Abim doğuştan tek böbrekli 42 yaşında farkına vardı yani sorunsuz ömür boyu yaşarsın yinede çok geçmiş olsun ve bu arada amaliyat olunca süreli vemişler iyileşince bence yani karar söyleye bilirim ama yinede dr en iyisini bilir 999 kod çok tehlikeli ve ara karardan öncede 999 kod var mıydı

@Freedomm,
BSK red verdi
YSK
itiraz süreci başlatmak mantıklımı acaba böyle sonuç alınan dosyalarda.

@esra777, her "999 Entegrasyon" ara karar mı oluyor bende de DYS'de öyle görünüyor çünkü. Benim tek hastalık ağır kararı bekliyorum boyun kırığı sonucu kuadriparezi, ellerimi kullanamıyorum bakıma muhtaç yaşıyorum. Kontrol kararı beklemiyordum açıkçası.

@Freedomm,
BSK değerlendirmesi ne kadar sürer sence. Biraz fazla üstüne geldim🤠idare et sen oldun birazdaha hakimsin konuya👍

BSK değerlendirmesi ne kadar sürer sence. Biraz fazla üstüne geldim🤠idare et sen oldun birazdaha hakimsin konuya👍
max. 3 ay'a bulur ara ara kontrol et dys de geldiğin an ya onay yada red cevabı alacaksın sonra red gelirse ysk itiraz edeceksin itiraz dilekçesi sgk memurlar kağıt veriyor onu doldurup memure vereceksin.

@bayy
Çıraklık zamanı bir ustam vardı, devletin tarlasına domates ekersen *** salatalık biter derdi, kalp pili bile tek başına hafif iş gücü kaybı bu gün ve primle olman lazımdı EYT den nedne yararlanamadın ?

Arkadaşlar onaylanan klasör kodu kısmında ne yazıyor peki

@magicka
Net bilgim yok ama 999 genellikle ara karar yada red veriyorlar artık senin çıkarsa ara yada emeklilik daha iyi anlarız hep dosyaları ben bakıyorum fadece ara karar 999 yazıyor yada red diyor tam doğruluğunu bilmiyorum kesin bilgim yok

@sabi88,
Bir arkadaşın onaylanmıştı 115.01 yazıyordu ama onaylandı imzalandı yerdeki dosyada olması lazım

@Beylikduzu,

Ustan çok doğru söylemiş. (devletin tarlasına domates ekersen *** salatalık biter)

EYT yararlanamıyor olmamın sebebi ise Bağkurlu olmam
son 7 yıla (2.520 gün) bakılarak emekli olacağı kurum/statü belirleniyor
.

@bayy selam kardeşim gelmiş geçmiş olsun.

Red gelmesi çok üzücü ve can sıkıcı bir durum ama üzerine gitmekten başka yapacak birşey de yok maalesef. Bende bugün ilk başvuruda bulunduğum sgm ye giderek itiraz dilekçemi doldurup teslim ettim. Bsk nin verdiği kararı Ysk nında incelemesinde fayda var zaman zaman Ysk Bsk nın verdiği kararı bozup mağdurun lehine sonuçlandığı durumlar da oluyormuş aldığım bilgi bu düşük ihtimalde olsa bu şekilde. Ysk dan da red gelirse o zaman mahkeme süreci başlatılması daha mantıklı. Sana önerimde itiraz etmen yönünde olur. İtiraz süreci de ilk başvuru yaptığın SGM ye red cevabı aldığın evrakla gidip orada verilecek olan itiaz dilekçesini doldurman yeterli.

@İstanblue34,

Önerin için teşekkür ederim.

Red sonucu hepimiz için üzücü. 15 ay bekledim; gerçekten çok uzun bir süreçti.

İtiraz hakkını kullanan herkese hayırlısı olsun.
Şunu bilmek gerekiyor: SGK sanki emekli edebilmek için ölüm döşeğinde olmamızı bekliyormuş gibi davranıyor.

arkadaşlar 1800 gün malulen emeklilik te son sigorta pirimim 4/a-b yani sigortalı veya bağkur dan olması bir şey fark edermi ?

Son düzenleme:
1000026486.jpg

Öncelikle herkese iyi forumlar 67oranli raporum var ve 5300 üzeri prim var dys üzerinden takip ettigimde süreç gorseldeki gibi ilerlemiş sizce durum ne aşamada ? Onaylanma durumu hangi aşamadadir? Şubat ayından bugüne bekliyorum ve kontrol muayenesinede girdim Nisan ayında.

@güllerin efendisi,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Son olarak 115.01 ve 999 kodlarına kafam takıldı bende 115.01 kodu var bu onaylanmış anlamına mı geliyor acaba?

@xcoskunx,

Ben onu bilemem kardeşim ayrıca emeklilik onaylandığı zaman sgk seni arıyor diye biliyorum sadece yarın sen ara dedigim gibi

@xcoskunx, kardeşim olumlu gibi duruyor ama sen yarın bi ara sgk yı bi karar çıkmış yaşlılık aylığı olarak zaten onlarda imza ya çağıracaklardır ....

@xcoskunx,

Üzülerek şöyleyim Red veya Ara Karar çıktı BSK evrakların açıklaması önemlidir. ama burası kesindir. Şimdi şuan BSK evrakların inceleme de gözüküyor şimdilik.

Üst Alt