Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Batax,
Yan dallardan biri ile ilgili rahatsızlığın varsa mesela böbrek veya gut gibi dahiliyeye gidince nefroloji ve ramatoloji için kayıt yaptır veya damar sorunun varsa kalp damara
epikrizlerini yanına al varsa arkadaşın veya kardeşin birini daha al yanına bu tavsiyem istanbul gibi büyük şehirler için, kuyruk bekleyeceksiniz.
Göz ve K.B.B uzun sürüyor çünki önce göz tansiyonu ve işitme testi yapılıyor

@İstanblue34, Geçmiş olsun itirazınız olumlu sonuçlanır inşallah.

1) İlk emeklilik başvurusu yaptığınız SGK'ya giderek memurların söylediği şekilde bir dilekçe yazarak itiraz edebilirsiniz.

2) Tekrar emeklilik başvuru hakkınız var ve bunun için ne kadar süre geçmesi gerektiğine dair bir madde şimdiye kadar görmedim. SGK'ya giderek Çalışma Gücü Kayıp Tespiti (28/5) olarak başvuru yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

3) Red veya kabul açıklamalarında herhangi bir oran belirtilmez. Sonuç olumlu ise Orta Düzey veya Hafif Düzey olarak açıklama yapılır olumsuz ise size gönderilen cevap gibi açıklama olur.

4) İtirazınız sonucu dosyanız Yüksek Sağlık Kurulu tarafından incelenir ve gerekli görülürse ek tahlil tetkik bilgi için hastaneye sevk edebilir.

@BnymnYldz,

Bünyamin Bey merhaba,

Detaylı bilgi aktarımınız ve iyi dilekleriniz için sağ olun, çok teşekkür ederim. İşiniz gücünüz rast gitsin 🙏

@İstanblue34, kardeşim gerçekten çok üzüldüm aynı zamanların bekleyeniyiz bende 9 ay beklemiştim ara kararla beraber bu kadar bekleyipte böyle karar çıkması çok üzücü ama itirazını yap tekrar başvurduğun sgk ya git ve çalışma gücü kaybıyla yap başvurunu malulen degil tekrar ara karar çıkaracaklardır doktorun hastalığınla ilgili detaylı bi yazı yazmasını sağla eski raporlarını da ekle ysk ya yollasınlar hakkımızda hayırlısı kardeşim sağlıklı günler dilerim ...

@ilker evlen,
En kötüsü de bu oluyor kardeşim saçma sapan bir bekleyiş sonucu hüsran bak düşün bir de itiraz süresi var bu işin en önemlisi kardeşim iyi bir işçi avukatı hallediyor aslında bu işleri adamın bir dilekçesini gördüm mükemmel dilekçe yazmiş adam biz itirazı bile yapamadık adamların insafına bıraktık olayı sırf bu işlerle uğraşan insanlar var madem red vereceksin erken ver de itiraz hakkımızı kullanalım bir şekilde olay her türlü mahkemeden geri dönüyor zaten

Hani Emeklilik Daha Kolaydı Sayın Millet Vekilcikleri Bu Aptal Yasa Çıkmadan Emeklilik İşlemi En Fazla 3 Gün İçinde Hallediliyordu Bu Engelli Vatandaşa Eziyetleri Bitmedi Bitmeyecek

Arkadaşlar baro işçi avukatı veriyor mu bilen varmı ?

@dado84, baro avukatı yanlış tercih olur :) mahkemede sıırasında hiç iplemiyor tanıdıığım bir çok avukat

@Gambred, Bende entegrasyon evrakları dendiğinde ara karar çıkarıp yeniden muayneye gönderdiler, istersen muracat ettiğin yere git son durumu sor, ara karar çıktıysa elden al ve muaynenin ol, ben öyle yaptım 1 ay kazandım neredeyse ama sonuç değişmedi 7. aya girdik daha karaar çıkmadı

@caan006,

400.000 başvuru değil, yeni sistem gelince SGK eski emeklilere kontrol muaynesi çıkardı, 2 kez sağlık kuruluna girdim 5 ay ve 9 ayda ikisinde de gelenlerin %80 kısmı eski emeklilerdi ...
Bir çok kişinin emekliliğinin iptal edilmeye başlandığını duyuyoruz, kimse ne yapacağını bilmiyor personel bilgisiz

@ilker evlen,
Sağol var ol kardeşim🙏, evet durum maalesef böyle sonuçlandı. 11 ay içinde her üç ayda bir ara karar çıksın her ara karar da tekrar tekrar uğraş eziyet çek gecen gündüzüne karışsın psikolojin alt üst olsun sonuç hüsran! Aynen itirazda bulunacağım bende yine red gelirse konuyu mahkemeye taşıyacağım.

Arkadaşlar.. Bu tabloya bakaraktan Beşiktaş ilçe SGK aradım onlarda unkapanına göndermiş. oradan cevap bekleyeceksiniz diyor. Unkapanı SGK gitmesi ne anlama geliyor.
İstanbulda olup bilen Canlar.
tahmin yada bilinen cevabınız var mı?

@İstanblue34,
Kardeşim bana da malulen gelince bende itiraz ettim ama sonradan öğrendim ki profesyonel yardım almak gerekiyor adamın birinin hazırladığı itiraz dilekçesi efsane bizimki direk iyi olduğumu belirtiyorum karara itiraz ediyorum 😂 hep SGK daki adamlar yüzünden yemin ederim

@İstanblue34, gerçek gerçekten durumunuza üzüldüm bu kadar bekleyişten sonra olumsuz olması üzücü ben de sağır ve konuşma engelli ablam için 11 ay önce başvuru yapmıştık biz de halen bekliyoruz kendisi 60 yaşında zar zor çalışarak primini tamamladı her hafta beni arayıp sonuç ne oldu diye bana soruyor herhangi olumsuz durumda kendisine ne anlatırım ben de bilemiyorum sanırım itiraz etmeden önce profesyonel bir destek almak gerekiyor

@dado84, olumsuz bir durumda yasal olarak profesyonel olarak bir dilekçe yazacak bu işleri takip edecek kimseler var mıdır İnşallah gerek kalmaz ama önceden bilmek gerekiyor biliyorsun biz de sağır dilsiz 60 yaşındaki ablam için bekliyoruz zaten kendisi primi zar zor tamamladı neredeyse her gün soruyor sonuç ne oldu diye bana olumsuz bir sonuç gelirse ne anlatırım hayal kırıklığı olur üzüntü olur Allah bildiği gibi yapsın bu duruma getirenleri

@mehmet-41,

Var kardeşim var işi sadece bu olan danışman abiler var yüzde 50 ile çalışıyorlar yada bir iki maaş alıyorlar maaş bağlanınca bide iş oraya mahkemeye giderse 2 veya ,2 buçuk sene sürer dedi ama sonuç olumlu olur dedi

@mehmet-41,
Çok sağol Mehmet kardeşim teşekkür ederim.

Durum inşallah sizin için olumlu sonuçlanır. Red sonucu almak çok kolay kabullenilecek bir durum değil gerçekten, sadece başvuru yapanı değil ailenden annen baban eşin çocuğun herkesi ciddi derecede sarsıyor. Allah herşeyin hayırlısı ile gönlümüzce versin. Siz ve forumda ki diğer sonuç bekleyen herkese hayırlı güzel müjdeler diliyorum.

Herşey gönlünüzce olsun ...

Hani anayasa mahkemesine verilmişti sistem eskiye dönaün diye sonuc cıkmadı mı hala?

Bugün çok acayip bir olaya şahit oldum daha da şaşırmam dediğim ne varsa yuh diyorum..benim bir arkadaşım var benimle birlikte şubatta başvurusu var ki o heyete girmedi raporu yeniydi ikimize de aynı ayda ara karar çıktı benimki Ekim'de sonuçlandi artık ona da sonuç bekliyoruz.. bugün ne oldu biliyormusunuz😬 ikinci ara karar geldi adama...buraya kadar çok normal gibi bikaç kişiden duydum ikinci ara karar..yav arkadaş bu adamın tek bacağı yok kalçadan aşağıya ... Neyi ispatlayacak bu adam size ben anlamıyorum artık inanılmaz kararlar veriyorlar yapmıyorsanız bu işi bırakın kardeşim vergi dairesi yapıyordu aslanlar gibi ya benim gibi adama malulen emekli ettiler malulen emekli edecekleri adama sürekli ara karar çıkarıyorlar ben dedimki valla dava et bu adamları hiç gitme hastaneye bir daha rezillik başka bişey değil ya

k1qgr61.jpeg
14 ay sonra emeklilik başvurumdaki hareket budur bunu yorumlayabilecek bir arkadaş var mı ?

Son düzenleme:
Üst Alt