Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

BSK değerlendirmesi ne kadar sürer sence. Biraz fazla üstüne geldim🤠idare et sen oldun birazdaha hakimsin konuya👍
max. 3 ay'a bulur ara ara kontrol et dys de geldiğin an ya onay yada red cevabı alacaksın sonra red gelirse ysk itiraz edeceksin itiraz dilekçesi sgk memurlar kağıt veriyor onu doldurup memure vereceksin.

@bayy
Çıraklık zamanı bir ustam vardı, devletin tarlasına domates ekersen *** salatalık biter derdi, kalp pili bile tek başına hafif iş gücü kaybı bu gün ve primle olman lazımdı EYT den nedne yararlanamadın ?

Arkadaşlar onaylanan klasör kodu kısmında ne yazıyor peki

@magicka
Net bilgim yok ama 999 genellikle ara karar yada red veriyorlar artık senin çıkarsa ara yada emeklilik daha iyi anlarız hep dosyaları ben bakıyorum fadece ara karar 999 yazıyor yada red diyor tam doğruluğunu bilmiyorum kesin bilgim yok

@sabi88,
Bir arkadaşın onaylanmıştı 115.01 yazıyordu ama onaylandı imzalandı yerdeki dosyada olması lazım

@Beylikduzu,

Ustan çok doğru söylemiş. (devletin tarlasına domates ekersen *** salatalık biter)

EYT yararlanamıyor olmamın sebebi ise Bağkurlu olmam
son 7 yıla (2.520 gün) bakılarak emekli olacağı kurum/statü belirleniyor
.

@bayy selam kardeşim gelmiş geçmiş olsun.

Red gelmesi çok üzücü ve can sıkıcı bir durum ama üzerine gitmekten başka yapacak birşey de yok maalesef. Bende bugün ilk başvuruda bulunduğum sgm ye giderek itiraz dilekçemi doldurup teslim ettim. Bsk nin verdiği kararı Ysk nında incelemesinde fayda var zaman zaman Ysk Bsk nın verdiği kararı bozup mağdurun lehine sonuçlandığı durumlar da oluyormuş aldığım bilgi bu düşük ihtimalde olsa bu şekilde. Ysk dan da red gelirse o zaman mahkeme süreci başlatılması daha mantıklı. Sana önerimde itiraz etmen yönünde olur. İtiraz süreci de ilk başvuru yaptığın SGM ye red cevabı aldığın evrakla gidip orada verilecek olan itiaz dilekçesini doldurman yeterli.

@İstanblue34,

Önerin için teşekkür ederim.

Red sonucu hepimiz için üzücü. 15 ay bekledim; gerçekten çok uzun bir süreçti.

İtiraz hakkını kullanan herkese hayırlısı olsun.
Şunu bilmek gerekiyor: SGK sanki emekli edebilmek için ölüm döşeğinde olmamızı bekliyormuş gibi davranıyor.

arkadaşlar 1800 gün malulen emeklilik te son sigorta pirimim 4/a-b yani sigortalı veya bağkur dan olması bir şey fark edermi ?

Son düzenleme:
1000026486.jpg

Öncelikle herkese iyi forumlar 67oranli raporum var ve 5300 üzeri prim var dys üzerinden takip ettigimde süreç gorseldeki gibi ilerlemiş sizce durum ne aşamada ? Onaylanma durumu hangi aşamadadir? Şubat ayından bugüne bekliyorum ve kontrol muayenesinede girdim Nisan ayında.

@güllerin efendisi,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Son olarak 115.01 ve 999 kodlarına kafam takıldı bende 115.01 kodu var bu onaylanmış anlamına mı geliyor acaba?

@xcoskunx, kardeşim olumlu gibi duruyor ama sen yarın bi ara sgk yı bi karar çıkmış yaşlılık aylığı olarak zaten onlarda imza ya çağıracaklardır ....

@xcoskunx,

Üzülerek şöyleyim Red veya Ara Karar çıktı BSK evrakların açıklaması önemlidir. ama burası kesindir. Şimdi şuan BSK evrakların inceleme de gözüküyor şimdilik.

@Avcı05,
Evet Toplamı. 40 oranı sadece dahiliyeden var.

Bu arada aradım bağlı olduğum SGK müdürlüğünü Sağlık kurulunda olduğunu söylediler. Beklemeye Devam anlaşilan.

Durum Bildirir Rapor nereden görüntüleniyor ve kaç gün sonra bilgisi olan var mı?

@Freedomm,
Yeni sisteme geçilmeden önce ara karar verildi ve kontrole sevk edildim e nabizda 5 yıllık maluliyet verildi gittiğim hastanede lakin içeriğini göremiyorum sadece tarih yazıyor maluliyet adı altında belirttiğim gibi aradım SGK yi halen sağlık kurulunda olduğu söylendi dosyanın bilemiyorum.

@xcoskunx,

SGK'yı aradım derken çağrı merkezinden mi bahsediyorsunuz? Bu işlemler için orayı aramayın direk bağlı olduğunuz SGK'nın ilgili birimlerini arayın. En kötü ihtimalle çağrı merkezini bile arıyorsanız mutlaka kurumdan bilgi talep etmelerini ve size iletmelerini söyleyin. Bu talepte bulunmazsanız sizin adınıza hareket etmiyorlar. Ekranda gördükleri "gecikmeli" bilgileri size veriyorlar.

Mesela ben abartısız yüzlerce kez Maltepe SGK'yı aramama rağmen tek bir kez bile ulaşamadım. Telefonu açmadılar. 170 arayıp kuruma yazı yazmalarını istedim. Aynı gün cevap almışlar. Tekrar 170 i arayıp cevabı öğrendim. Aklınızda bulunsun diye paylaşıyorum.

@xcoskunx,

Kimseyi boşuna umutlandırmak istemem ama yaklaşık bir ay önce emekliliğim onaylandı ve dys'de aynen şunlar vardı. Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********)' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'
Bu arada onay almadan bir gün önce 170 (sgk) evraklarımın henüz sağlık kuruluna girmediğini söyledi. Sağlıklı bilgiyi başvuru yaptığınız SGK'den öğrenin derim.

@xcoskunx,
E-Nabzı 5 veya 10 yıllık gibi maluliyeti boşver ona takılma sana vereceğin karar iş güçü çalışma kaybına bağlı karar verilecektir. Ama inşallah red vermez de üzülerek bana kalırsa benim fikrim red vereceğine eminim çünkü. BSK de sonra YSK var anlayacağına sonuçları 6 ay daha süre bende sana tavsiyem

@K.Catalbas,
Bağli bulunduğum ilçe deki SGK müdürlüğünü aradım ulasamama gibi bir sorun nadiren yaşadım ben sonuç olarak Sağlik Kurulunda Dosyanız cevabını verdiler.

@Freedomm,
Forumda yeniyim Hocam BSK ve YSK nedir? anlamadım red verildigini kabul edelim sonuç itibari ile itiraz hakkım yokmu ? yoksada yapacak birşey yok ucunda ölüm yok sonuçta 😁

@pınar-deniz,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Bağlı bulunduğum yani başvuru yaptığım SGK yi aradım ve dosyanız halen sağlık kurulunda cevabını verdiler. 170 üzerinden çok önceden aradığımda bilgi vereniyorlar 170de başvuru yaptığın yeri ara dedi😁. Merak ettiğim sizin süreçte bana benzermi ilerledi acaba?

Arkadaşlar merhaba eğer bsk dan red gelirse mutlaka itiraz edin dosya YSK ya gitsin bir SGK müdürü ile bizzat konuştum çünkü farklı bir kurul var orada farklı kararlar gelebiliyor diyor adamlar sakın vazgeçmeyin

@pınar-deniz,
Aynısı bende yazıyor seninkinle aynı sayısına kadar herşey aynı acaba dedim bende yaşadığım şehirdeki sgk gelmiş 170 aradım cevap vermiyorlar acaba dedim işallah onaylanır mayısın 20 sinde başladım 18 eylül ara karar verdi bakalım

Üst Alt