Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@KartalDeniz,

İlk aldığım rapor 2022 tarihli toplam %49(tip 1 ve troid den dahiliye 43 verdi nüroloji ve göz 5 er oran vermişti) bu sene emeklilik için başvurduğumda yine aynı hastalıklar , komplikasyonlarım nöropati ve retinopati oran yazmıyorlar

Bu arada arkadaşlar AYM genel kurul bugün ve yarın mahkeme gündemleri var (bizle alaklı bir içerik yok) yeni kurul tarihleri yarın veya ertesi gün belli olur bilginiz olsun...

@dado84, pazartesi günü karaköydeki İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne gittim 4 ağustosta raporum bölge sağlık kuruluna gönderilmiş ama henüz sonuçlanmamış tel no verdiler 2 hafta sonra bir daha ara dediler

Son düzenleme:
@grafakir,
Ya bende gittim geçen oraya abi buraya gelme Gaziosmanpaşa dan takibini yap dedi

Senin ara karar ne zaman gelmisti ara karar sonrası ne zaman hastaneye gittim bir daha dostum ?

@Manemm,
Karar çıkması konusunu bilemeyiz ama genel kurulları takip ediyorum...Bugün öğleden sonra yeni kurulların tarihi güncellenebilir...Takipteyiz...

@dado84, 11 haziranda ara karar aldım 22 hazirana kadar rapor vs hastane işlerim bitti ilçe sgk ma durum bildirir raporum ulaştı bunları gün gün yerine giderek takip ettim olası bi gecikmeye uğramamak için elden de teslim etmek üzere durum bildirir raporumu bile ısrarla temin ettim hastaneden ilçe sgkamda 4 ağustosta bölge sağlık kuruluna göndermiş raporumu, pazartesi günü gittiğim il sosyal güvenlik müdürlüğü evrak birimi yardımcı oluyor her seferinde, bana sadece abi uzaktan gelmişsin boşuna gelme numara verdi ara ısrarla ara bazen düşmeye bilir tel bize bağlat telden yardımcı olalım dediler, telle ulaşamazsam, direk giderim yine en azından bir cevap buluyoruz.

@Hsn78, bende tıp1 %40 Hipertansiyon ve Hiplerlipidemi %19 OPERE LOMBER DİSKOPATİ , SOL AYAK BPDF 4/5 %15 Nöropati %5 toplamda %61 oran var rapor geçen ay çıktı önümüzdeki ay başvuruda bulunacağım ama ümidim yok.

Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır bu başlığı takip ediyorum fakat siteye yeni üye olduğum için yeni yazıyorum.
Böbrek yetmezliği 4. evre %70 engel oranım var. Ben de sizler gibi emeklilik için ocak ayından bu zamana uğraşıyorum. Ocak ayında engel oranın %50 idi. Ara kararda yapılan tetkiklerle en son %70 yazdılar.
En son kararı eylül ayında gönderdim. Bakalım süreç devamında bize neler gösterecek.
Hepimiz için hayırlısı olsun.

@grafakir,
Bende geçen buraya gittim ama beni çok sallamadilar gerçi ben durumu sordum oradakilere evrak işlerine mı gideceğim orada kurul sırasını söylüyorlar mi ?

Merhaba anadolu yakası sağlık kurulu ögrendiğim kadarı ile ayda 1 toplanıyormuş o yüzden bu kadar evrak bekliyor.
temmuz ayında verdiğim 10 ayın ilk haftası toplanacak kurulda sonuç çıkması yüksek dediler
bilginize

Bende şimdi geldim kurul sırası diyordu evrak 13 ağustosta işlem görmüş artık doktorların önünde dedi dosya inşallah hepimiz için hayırlısı olur 🙏🙏

@Kafakafka, hocam (0212) 372 10 00 evrak birimini bağlatmanız gerekliymiş ben henüz aramadım haftaya arayacağım, marmara bölgesi kurulunu sormadım hocam bana bölge sağlık kurulunun teli verecekti önce ama oraya ulaşamazsın
sen bizi ara dedi memur bizi düşürmeye çalış dedi, düşmesede sorun değil iki haftada bir gideceğim en azından cevap alıyoruz

@dado84, dediğim yeremi gittiniz hocam

Merhaba bende az önce aradım sgk yı ysk karar vermiş ama ne karar verdiklerini göremiyorlarmış. Bugün vermişler kararı da çok saçma geldi bana karar veriyorsun ama ret yada olur 👍 kararı yokmuş

@grafakir,
Dostum ben unkapanina gittim ordaki abla söyledi 13 ağustosta işlem görmüş artık doktorların önünde dedi o ne oluyorsa 😂 bu telefon numarasını ben de aramalı mıyım kardeşim artık son duzlukteyiz galiba

@EmirAlim,

Memurların çoğu kendini güncellemiyor eskide kalmış çoğu işine sahip çıkan nadir var. Ve bildiğin konuda ısrar edersen üst perdeden konuşuyor.

@Manemm,
Ben üst yazıyla sağlık kuruluna gidildiğinde nelere bakıyorlar demek istemiştim. Hangi bölümlere sevk ediliyor ve aynı gün mü sonuçlanıyor

@Sançar1,
Anladim 7 veya 6 bölüm var buranın hepsine gidilmesi gerekiyor muayene edilmesi gerekir sonra hastalığınızın oldugu bölüm veya bölümler muayene sonrası kararı heyete sunulur heyet kararını verir bu karar durum bildirir raporu olarak bağlı olduğunuz SGK ya yazılı veya sanal olarak iletilir .
İstisna olan şey ise SGK nin istediği sadece saglik kurulu tek hekim heyet raporu ise o zaman hastalık olan bölüm disinda diger bölümlere gitmeniz gerekmez genelde boyle kararlar ara karar veya yüksek saglik kuruluna itiraz yapıldığı aşamada istenebiliyor.

Size nihai karar ise posta veya telefon ile iletişim le iletilir( burasi cok sıkıntılı kendiniz ayda 1 gidip kontrol etmeniz islemleri hızlandırmak adına daha iyi kendim yapmis olduğum 3 kararda kendim gidip öğrendim posta falan gelmedi en son onay icin arandım oda edevlet şikayeti sonrası oldu sürecim Ocak 21 de başvurdum aşamalar bitmesi kararın bana iletilmesi Eylül 2sinde bildirildi ) tecrübelerimiz bu kadar

Bu kadar uzun sürecekmi diye sorarsanız bence yönetmelik yeni iken başvurduk cok muallak olan isler oldu bizim o yuzden bu kadar uzadı simdi ise zannimca 4 aya kadar tamamlanabilir önümüzdeki aylarda işyükü hafifler ise .

Son düzenleme:
Üst Alt