Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci
Dostlar rica ediyorum sizden Marmara bölgesinde olup yakın zamanda karar gelen varmı varsa buraya yazabilir mi çok uzadı mevzu ben başvuru yaptığımda doğan çocuklar baba demeye basaldilar ya artık bizim suçumuz İstanbul'da yaşamak mı şimdi bildiğim kadarıyla dosyalar artık doktorların önünde bu ara çoğumuza cevap gelebilir o yüzden red de alsa cevap olumlu da olsa buraya yazabilir mi ikamet ettiği yeri acaba @OturanBoğa abi senden de rica ediyorum başka bir konu açmak istemedim
Merhaba arkadaşlar. Emeklilik dilekçeme Ysk ret vermiş. Bu karara itiraz etmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. İlçede oturuyorum ve bana ilçemdeki sgk 6 ay sonra itiraz edebilirsin diyor. Yol gösterecek bir arkadaş varmı ?
Sizin yapmanız gereken iki yol var. Öncelikle iyi bir avukat tutarak, hakkınızı aramak için dava açmalısınız. Dava açmak tabi ki biraz zahmetli süreç. Dava masrafları ve davanın en fazla 2 yıl süresi olacaktır. Davayla uğraşmamak ve dava masrafları maddi durumunuz karşılamıyorsa, diğer yolu izleyeceksiniz. Diğer yol ise, her hakkının arayanların beklediği gibi, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği iptal kararı beklemektir. Her ne kadar net olmasa da, zaten Anayasa Mahkemesi önümüzdeki Ocak 2026 gibi iptal kararını verebilir. Bu ikisi de olmazsa, mecburen 60 yaşından sonra emekliliği bekleyeceksiniz. Ancak veya ama şöyle bir ihtimal bile olabilir. Biraz hayâl ama gerçek olması da var. Mevcut hükümet değişirse ve yerine başka hükümet gelirse, belki emeklilikte 2008 öncesi çalışanlar için yaş şartını kaldırarak, yeni emeklilik yasasını da çıkartabilir. Genel olarak en büyük beklentimiz, bu hükümetin değişerek, başka hükümetin hem engelli için hem de normal vatandaşlar için kolay emeklilik yasaları çıkarmasıdır.
Çok teşekkür ederim. Bugün avukatla görüştüm. Sgk dan gelen belgeyi istedi. Dava yoluna gideceğim. Avukatım akrabam olduğu için maddi olarak bi beklentisi yok. Umarım finalde kazanır ve emsal olurum diğer arkadaşlarıma da
Çok teşekkür ederim. Bugün avukatla görüştüm. Sgk dan gelen belgeyi istedi. Dava yoluna gideceğim. Avukatım akrabam olduğu için maddi olarak bi beklentisi yok. Umarım finalde kazanır ve emsal olurum diğer arkadaşlarıma da
Rica ederim, avukatınız madem tanıdık, dava süreci size daha kolay ve hızlı gelebilir. Dava süresi boyunca sizi tekrar kontrol muayenesine tabi tutabilirler. Kontrol muayenesi sonrasında mahkeme size ona göre karar verecektir. Kazanma şansınız elbette yüksek ama sadece mahkeme süreci 1.5-2 yıl sürebiliyor. Bu süre zarfında Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı da çıkabilir. Bu aşamada açmış olduğunuz davayı da iptal ettirerek, hakkınızı erkenden aramış olursunuz. İşimiz sadece mahkemelere kaldı artık.