Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Benim ocak 15 den sonra yapılan değişiklikten sonra en çok ağrıma giden konu memurlar normal engelli raporuyla emekli olabiliryorken işçiye bir sürü yokuş yapılmış olması. İşçiden çalışma gücü kaybı aranırken memurdan aranmaması anayasnın eşitlik ilkesine apaçık aykırıdır. SGK denetimi artırmak yerine parası kalmadığı için engelli emekliliği resmen kaldırdılar. Mamülen emekliliğe birleştirdiler. Ve hiç bir parti bunu bu şekil açıklamadı. Hiç bir gazeteci konu yapmadı

@Sançar1, eşitlik ilkesini bozan şey 2025 Ocak ayından önce aynı hastalıktan vergi indirimi ile emekli olurken çalışma gücü kaybı aranmazken , cunku çalışma gücü kaybı 2021 de çıktı ve 2008 ekim ayı sonrası sigorta girişi olan engelli 4a işçisinin emeklilik icin geçerli kriterdi ama 2008 öncesi sigorta girişi olan 4a işçi engellisi icin vergi indirimine sahip olan bir engelli emekli olabiliyorken aynı kriterlere sahip engelli emekli olamıyor cunku çalışma gücü kaybında bu kriterleri tamamı ile karşılaması isteniyor 2021 de başlayan bu süreç 2025 15 Ocak itibari ile her engelli çalışan icin geçerli oldu maluliyet is kazaları da kendine özgü kriterleri var ondan bahsetmeyeceğim ne yazıkki hak kaybı buradan başlıyor geriye gittikçe artıyor

halen anayasa mahkemesinden medet umanlar var, hadi anayasa mahkemesi yasayı iptal etti diyelim böyle bir durumda biz hata yaptık diyecek veya anayasa mahkemesi kararlarını sindirebilecek bir bir iktidar mı var. kendimizi avutmanın bir anlamı yok çünkü yasayı düzenleyen, başvuruları ve engellilik oranlarını belirleyen itirazları inceleyen, mahkemelerde karar veren herkes devletin memuru olup kadıyı kadıya şikayetten öteye geçen birsey yok. gerçek olan tek şey var o da bu yasalarla hepimizi mağdur eden ortalık çocuklarının bu ülkedeki varlığı ve çokluğudur...

@Sançar1, ek1 çalışma gücü kaybı hastalık listesi var hocam orda her hastalığın alanına göre belli kriterler yüzdeler isteniyor

@cengizcik, Anayasadan dönücek. hatta anayasanın hükümete baskı yaptığını hemde akpnin bu konuda yanlış yaptıklarını düşündüklerini sahaya sürdükleri dr. mehmet kasapoğlunun durumdan rahatsız olduğunu detaylarına hakim olduğunu büyük bir oy kaybı ile yüz yüze kalabiliceklerini yeni kurulan engelli komisyonunda sıkça diğer akpli milletvekillerinin de dile getirdiğinin istihbaratını aldık, çok büyük ihtimalle ekim yada kasımda torba yasayla bizim 15 ocakta gasp edilen haklarımızda esneme yapılıcak ve büyük ihtimalle yapılmadığı takdirde anayasa mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verip 9 ay içinde hükümete bu kanunu düzeltin diyecek benim düşüncem ocaktan önce elinde vergi indirimi ile emekli olabilir ve engelli raporu olanlara istisna yapılacak yada hiç bir düzenleme yapılmayacak anayasa mahkemesi iptal edecek

@dado84, durumunla ilgili bilgi isteyeceksin hocam

Anayasa Mahkemesi;

16-17 gündem bireysel başvurular
18 eylül gündeminde malesef yokuz

Bu arada AYM daha önce ÖTV muafiyetli araç kullanım kısıtlaması özellikle tertibatlı kullanımı(1 ci derece kullanım kısıtı) hakkında aldığı kararı engelli lehine verdiğini bazı arkadaşlara hatırlatmak isterim...
Peşinen hüküm vermek kanundan bilhaber yorum yapmak bu kişileri dikkate almayınız...

Bu konularda ihtiyatlı olmak zorundayız...

@marto1, kimseye hayal satmıyoruz sen burda klavyeden hesap keserken, biz senin hakkınıda 15 ocaktan beri her platformda savunmaya çalıştık halada projelerimiz var (EHAT) x platformunda araştır derim. Now haberde ilker karagöze haber yaptırdık Aylin yamanla birebir iletişim halinde olan arkadaşlarımız var Kayıhan Pala keza öyle her türlü mecrada bu gaspı duyurmaya çalıştık saatlerce tvit gündem çalışmaları yaptık günlerce bu yasayı çıkaran milletvekillerini her platformda yaptıklarını yüzlerine vurduk geleceğimizi çoluğumuzu çocuğumuzu riske atarak bunlar engelli mengelli dinlemez kapımıza polis bile gönderebilirler, Ankarada arkadaşlarımız eylem planlıyorlar sesimizi duyurmak için sen ne yaptın bunca zaman bir şeyler biliyoruzki geldik burda paylaşıyoruz, dediklerimiz olucak değil zaten olması muhtemel yorumları yapıyoruz belli mecralarla iletişimde olan senin önünden geçemediğin yerlerden bilgi alan arkadaşlarımızın söylediklerini söyledik burda

@grafakir,

Birader biz sana laf mı ettik niye üstüne alındın ki !

Aylin hanım herkesle konusuyor yazın instagrama yazar :) konuşun ne güzel işte yani meclise gidip gitmediğimi kimlerle ne konustuğumu siz nasıl bilebilirsiniz ki...

EHAT topluluk kurulmuş ne güzel ben de destek veriyorum biz sana bir şey mi dedik alınganlığın nerden geldi anlamadım...

Bu arada bilgin olsun 15 ocak topluluk oluşturuldu demişsin ben senden önce o işlere girişmiş biriyim sen ortada yokken ben ve arkadaşlrım vardı siz ayrı gruplaşmak istediniz KARŞI ÇIKAN OLMADI sizin gruplarınızda destek veren 150 küsür arkadaşım var WP üzerinden... size bir şey diyen olmadı gereksiz alınganlık ediyorsun benim cevabım size değildi.

Üst başlıklarda birileri AYM olumsuz yorum yapıyor benim lafım onlara yorumları iyi okumanızı tavsiye ederim.

Burda bilgi veriyoruz insanları uyarıyoruz bu güzel bir şey bozmayalım

Son düzenleme:
@marto1, Benim anayasa yorumumdan sonra üzerine ettiğiniz sözleri doğal olarak üstüme aldım, maksadımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek çalışmalarınızda başarılar diliyorum

Arkadaşlar merhaba,

Hafif düzeyde onaylanan çalışma gücünde çalışma yılı ve prim gün bilgileri nedir?

@samedo99,
Girişim Mart 2008
Prim günüm 5900
Şubat atında başvuru yaptım. 5 tane raporum var hepsi %60 hafif düzeyde sonuçlanmış bugün haberini aldım. Sanırım 2026 Mart ayında başvuru yapacağım.
merhaba, %60 hafif düzeyde engel raporu ile malulen emekliliğe mi hak kazandınız doğru mu anladım? Annemin raporu %62 çıktı rahim kanseri 1.evre metastaz yok, bizde onun malulen emeklilik başvurusunu yarın evrakları sgkya teslim edip yapacağız kısmetse o yüzden sordum

Üst Alt