Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakat statüsünde alınan araç için ödenen KDV'nin geri alınması işlemleri ve süreç

Selamlar

20/04/2011 tarihinde alınmış engelli plakalı aracım için 22/09/2011 tarihinde vergi dairesine dilekçe ile müracaat ettim
vergidairesi 30/09/2011 tarihli dilekçe iile 20/10/2011 tarihinde tebliğ ile kdv kanununun 17/4-s maddesini gerekçe göstererek engelli plakalı araç için ödenmiş kdv tutarının iadesinin mümkün olmadığını belirtmiştir.

Şimdi ben gelir idaresi başkanlığına mı yoksa maliye bakanlığına mı yada vergi mahkemesine mi müracaaat etmeliyim?
bir sonraki merciye müracaat etmem için son 10 günüm.
yardımcı olur musunuz?

adana bölge idare mahkemesinin kararıyla bu kararı da biz mahkemeye verirken dosyamıza koyalım mı?bende önümüzdeki hafta önce kdv nin red yazısını vergi dairesinden alıp mahkemeye vereceğim nasip olursa.

Güzel haber gerçekten bilgiyi paylaşıp yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum. Lakin şu kısmı kafamı karıştırdı.

"dava dosyasının incelenmesinden gaz ve fren aparatları elle kullanılabilir duruma getirilmek suretiyle fiziksel özürlü olan davacını kullanıma uygun hale getirlen binek otomobilin satın alınması sırasında davacı tarafından ödenen katma değer vergisinin iadesi"

Sol ayak problemi ile yada sağ kol problemlemi ile aparatsız otomatik vites donanımını kullanarak indirim ile almışlara iade yok mu demek oluyor. :(

Kudret bey savunma yazısını nasıl yazdınız sanırım savunmada yasal faiz istemişsiniz?? bunu anladığım kadarıyla mahkeme red etmiş ama kvdnizi ödemiş doğrumu anladım muhtamelen bzdende savunma isteyeceklerdir ben şahsın adına savunma verirken sizin bu dava sonucunu ekte sunacağım..! fakat nasıl bir savunma yazısı yazmam hakkında en küçük bir fikir bile yok bülent abi ve siz yardımcı olursanız çok memnun olacağım?

Yılmaz, araç aldığım bayii vergi açısından Ertuğrulgazi vergi dairesine bağlı değil miymiş? Dilekçeyi oraya yazıp kdv'yi istemişsin, "Müdürlük" farklı mıymış da usul yönünden davada ara karar çıkmış?
Merhaba Bülent,
Bayi ertuğrulgazi vergi daitresine bağlı ama neden ara karar çıkmış tam olarak bilemiyorum.

Bende dün itibariyle Ankara Vergi Mahkemesine dilekçe ve ekleriyle beraber müracaat ettim. Son olarak Bülent Beyin eklediği Eskişehir Vergi Mahkemesinin kararını da ekine ekledim. Benden de savunma isteyeceklerini ifade etti oradaki Memur arkadaşlar. Savunma konusunda benimde bir tecrübem yok. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada bu konuda nekadar dava açılırsa o kadar etkili olacak ve bazı mercileri bu konuda yasal düzenleme yapmaya zorlayacağına inanıyorum. Lütfen imkanı ve zamanı olan tüm arkadaşlar ilgili yerlere dilekçe yazsınlar ve ilgili mahkemelere dav açsınlar. Ne demişler birlikten kuvvet doğar.

Bio kardeş herkes ortalıktan kayboldu derken ben ve benimn gibiler mahkeme kararlarını bekliyor.

sonuçları hep beraber paylaşacagız. şuan mahkeme kararlarını bekliyoruz
Vural Arkadaşım sen ve senin gibiler derken bence herkesi kendinle kıyaslama sen buradasın ve en azından siteye bilgi ekliyorsun ve sonuç beklediğini söylüyorsun ama birçok kişi bu konu hakkında siteye yüklettiğim emsal karardan sonra seslerini yorumlarını duyamadık okuyamadık sizdende ricam sonucu beklemeden adım adım yaşadığınız süreci paylaşırsanız bence dahada fayda sağlıyacaktır bu sürece yeni başlangıç yapacaklarada yol gösterici olacaktır şundan şüpheniz olmasınki bu emsal kararla bir neticeye varmanız en çok beni mutlu edecektir biliyorsunuzki bir arkadaş konu açıp ortaya kdv iadesinin alındığını söyleyip sonra ortadan kayboldu bende adanaya yakın bir ilde olduğumdan araştırıp karara ulaştım ve birçok kardeşim arkadaşım faydalansın düşüncesiyle siteye yüklettim kendi üzerinize alınmayınız sözüm bu kararla mahkeme sürecini paylaşmayanlara ki bülent abinin yazdıklarınıda okursanız aynı konudan müzdaribiz unutmayınki birlikten kuvvet doğar umarım sizinde mahkeme sonucunuz sürece katkı sağlayacak şekilde sonuçlanır davayı kazanırsınız saygılar.....

şuan için 2. şıkta olanlar yanı arac alımının üzerinden beş yıl geçmemiş ve dava açıp davası sonuçlanan varmı ?

vergi mahkemesine sunmak üzere Savunma yazısını nasıl yazacağız ne ekleyeceğiz bir örneğini bilen bi arkadaş palaşabilirmi?

kutret hanımla görüşme şansım varmı cep telefonu alabilirmiyiz

merhabalar bir sorum olacak ben adanada yasiyorum ama aracimi baska bir sehirden satin almak istiyorum (ornk: istanbuldan) simdi bu kdv iadesi icin istanbuldaki vergi dairesine mi gitmem lazim bu ret yazini almam icin.yoksa posta yoluylami bir iade talebinde bulunmaliyim.birde bu vergi dairesinden gelen ret yazisini aldiktan sonra bulundugum sehirde yani adanadaki vergi idari mahkemesine dava acabilirmiyim.bilgilendirirseniz cok sevinirim.

ben bugun ankarada renault bayisine araçlar hakkında bilgi almak için gittim ve bana ötv den yararlana bilecegimi fakat kdv konusunda fazla umutlanmamam gerektigini söylediler bende ne hayallerle gitmiştim hayallerim yıkıldı resmen ben de kdv konusun da fazla umutlanmayın

KDV iadesi

Merhaba,
2011 Ağustos ayında özürlü plakalı bir araç aldık.Fakat bizim aracımızda özel bir donanım yok,sadece babamın %92 raporu üzerinden aldık.Bu aracın kdvsini geri almak istiyoruz.Bunun için ne yapmamız gerekiyor.Yardımcı olabilirmisiniz?

Konuyu sayfa birden itibaren okumanızı öneririm sayın karla.

Bülent bey, şahsım adına attığım tüm adımları sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Fakat sizleri geriden takip ettiğim için faydalı bilgiler veremediğim kanaatindeyim. Umarım katkısı olacak arkadaşlar bizleri daha faydalı bilgilerle bilgilendirecektir. Ben savunma konusunda araştırıyorum. Eğer bir kaynağa veya bir kişiden bilgi alabilirsem sizlerle paylaşacağım. Tabi bu arada bilgisi olanlar da bizlerle paylaşırsa sevinirim....

Arkadaşlar,

vergi mahkemesine başvurduktan sonra vergi dairesinin savunmasına karşılık bizden de savunma istenirse, benim görüşüm, güncel tarihli Eskişehir'deki davayı ek olarak sunmak, ayrıca bir savunma yapmamak yönünde. Ya da, belki, vergi dairesinin savunmasını okuduktan sonra, belki kısacık bir ek savunma yapılabilir. Bilemiyorum. Ama benim düşüncem, mahkemeye sunduğumuz dilekçe gayet açık, ekstra bir şeye gerek yok...

Dilerseniz mahkemeden savunma talep edilen arkadaşlar, mahkemenin bu yazsınızı (vergi dairesinin savunması ile beraber) buraya aktarsınlar, onların üzerine tartışalım... Bana henüz savunma yazısı gelmediği için, bu konuda daha fazla bir şey de diyemiyorum....

____
Bir de, arkadaşlar, bu başlıkta ikyüzün üzerinde mesaj var. Hepimiz bildiklerimizi paylaşmaya çabalıyoruz. Lütfen soru sormadan önce bu mesajlara bir göz atın. Emin olun aradığınız cevaplar başlıkta var...

Yoğunluktan dolayo İdare mahkemesine dair dilekçe hazırlayamadım henüz. Ama hazırlamak için önce vergi mahkemesinin kararını görmek lazım. Vergi mahkemeleri lehimize karar verirse idare mahkemesine biz değil vergi mahkemesi başvuracak, malum.. Yani, br sürü belirsizlik vr. Bu durumda bir dilekçe oluşturmak mümkün gelmiyor bana.

Ama avukat eliyle idare mahkemesine başvuran arkadaşlarımız varsa ve bu dilekçeyi bizlerle paylaşırsa, çok güzel olur tabii. Üzerinde tartışırız...

arkadaslar bu konula ilgilenen bi avukat varmı ankarada veya önereceginiz bi avukat?

bide şunu soruyum. merkezi ankara maltepe de bulunun tüketici hakları dernegine başvuru yapsak bu konuyla ilgili hergangibi bi yardımı olurmu bize veya yol gösterirlermi sizce ?

Ben davayı avukat olmaksızın açtım... Tüketici hakları ile ilgili bir konu değil bu.

20/04/2011 tarihinde alınmış engelli plakalı aracım için 22/09/2011 tarihinde vergi dairesine dilekçe ile müracaat ettim
vergidairesi 30/09/2011 tarihli dilekçe iile 20/10/2011 tarihinde tebliğ ile kdv kanununun 17/4-s maddesini gerekçe göstererek engelli plakalı araç için ödenmiş kdv tutarının iadesinin mümkün olmadığını belirtmiştir.

Şimdi ben gelir idaresi başkanlığına mı yoksa maliye bakanlığına mı yada vergi mahkemesine mi müracaaat etmeliyim?bir sonraki merciye müracaat etmem için son 10 günüm.
yardımcı olur musunuz?
Araç alımı üzerinden 30 günü aşan bir süre geçtiği için, gelirler idaresi başkanlığına dilekçe yazıp, vergi dairesinin red kararına itiraz etmeli ve kararın düzeltilerek kdv'nin size geri ödenmesini talep etmelisiniz. 60 gün içinde size yanıt vermeleri gerek. Vermezlerse, o zaman "red" cevabı verilmiş sayılır ve gelirler idaresi başkanlığına karşı idare mahkemesine dava açma hakkınız doğar. Dava görüşlüşr, karar danıştay'a taşını, danıştay en yüksek merci olarak kararını verir...

adana bölge idare mahkemesinin kararıyla bu kararı da biz mahkemeye verirken dosyamıza koyalım mı?bende önümüzdeki hafta önce kdv nin red yazısını vergi dairesinden alıp mahkemeye vereceğim nasip olursa.

Evet, bu kararı da ek olarak sunun bence. Ve, buna dair ibareyi dilekçede ilgili yere ekleyin.

Güzel haber gerçekten bilgiyi paylaşıp yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum. Lakin şu kısmı kafamı karıştırdı.

"dava dosyasının incelenmesinden gaz ve fren aparatları elle kullanılabilir duruma getirilmek suretiyle fiziksel özürlü olan davacını kullanıma uygun hale getirlen binek otomobilin satın alınması sırasında davacı tarafından ödenen katma değer vergisinin iadesi"

Sol ayak problemi ile yada sağ kol problemlemi ile aparatsız otomatik vites donanımını kullanarak indirim ile almışlara iade yok mu demek oluyor. :(

Kararda özel donanım ifadesi geçse de, ben bunun bağlayıcı olmadığını, aynı kararın -bizim dilekçede yr alan argümanlar çerçevesinde- otomatik vitesli araçlar için de verileceğini düşünüyorum. ÖTV-MTV istisna olurken aynı temele dayanan KDV istisnası neden olmasın!

merhabalar bir sorum olacak ben adanada yasiyorum ama aracimi baska bir sehirden satin almak istiyorum (ornk: istanbuldan) simdi bu kdv iadesi icin istanbuldaki vergi dairesine mi gitmem lazim bu ret yazini almam icin.yoksa posta yoluylami bir iade talebinde bulunmaliyim.birde bu vergi dairesinden gelen ret yazisini aldiktan sonra bulundugum sehirde yani adanadaki vergi idari mahkemesine dava acabilirmiyim.bilgilendirirseniz cok sevinirim.

Bence doğrudan kendiniz istanbul'dan gelin alın ya da birine vekalet verin, o gelsin alsın. Vergi dairesinden posta yolu ile evrak almak deveye okyanus atlatmak gibidir! Mümkün değil, ama mümkün değil zamanında elinize ulaşmaz. Fatura tarihinden itibaren 30 günü aşarsanız, vergi mahkemesine başvuru konusunda sıkıntı yaşarsınız.

Merhaba,
2011 Ağustos ayında özürlü plakalı bir araç aldık.Fakat bizim aracımızda özel bir donanım yok,sadece babamın %92 raporu üzerinden aldık.Bu aracın kdvsini geri almak istiyoruz.Bunun için ne yapmamız gerekiyor.Yardımcı olabilirmisiniz?

Ben de aynı durumdayım ve davamı açtım...

arkadaslar bu konula ilgilenen bi avukat varmı ankarada veya önereceginiz bi avukat?

bide şunu soruyum. merkezi ankara maltepe de bulunun tüketici hakları dernegine başvuru yapsak bu konuyla ilgili hergangibi bi yardımı olurmu bize veya yol gösterirlermi sizce ?

selam bende ankaradayım,
şirket avukatından rica ettim ilgilenir misin diye. dilekçemi hazırladı sadece ben mahkemeye ilettim.
zaten hazırladığı dilekçe forumdakilerle hemen hemen aynı.
pek sıcak bakmadı dava ile ilgilenmeye, vaktim yok dedi. tanıdık avukat varmı diye sordum; çok paranı alırlar boşver kendin uğraş dedi :)
dediğide doğru aslında. yapılacak olan 2-3 yere dilekçeleri sunmak. alınacak aide 3-5 milyar zaten bununda 1-2 sini kaptırmayalım...

işlemlerinizi posta yoluyla halledebilirsiniz. ben öyle yaptım. hiç de zorlanmadım.
süre kısıtlamasına da takmayın kafanızı. 30 gün içerisinde iadeli posta ile yolladığınız zaman sıkıntı olmaz. elinizde postanenin belgesi olur tarihi ispatlama açısından. zaten vergi daireside hızlı bir şekilde red cevabını yolluyor.

red cevabı gelincede adanadan mahkemeye başvurabilirsiniz. yapmanız gereken adana mahkemesine dilekçenizi verirken aynı dilekçenin üzerine ''istanbul mahkemelerine verilmek üzere'' diye yazıyorsunuz.

adanada bu işlemle şuan uğraşan uğraşmış arkdaşlarla iletişim kurmak istiyorum.

Syn Oturan Boğa;
Ben aracımı 2009 yılında aldım. İzlediğim yol: Vergi dairesi+Red geldiği için Vergi Mahkemesi+ Vergi mahkemesi GİB içerikli yazı gönderdi bende bölge idareye gitmeyi düşünüyorum.
Bölge idare mahkemesine nasıl bir dilekçeyle başvurulacak? Acaba çalışmanızı sonlandırdıysanız paylaşırmısınız? Tesekkürler..

merhaba kardeşim ben edirnede oturuyorum aracımı istanbuldan aldım, önce istanbul büyük mükellefler dairesine kdv iade yazısı yazıyorsun ben kendim elden götürdüm, sana red yazısı geldikten sonra bulunduğun ildeki vergi mahkemesine yazının istanbul vergi mahkemesine gitmesi üzerine dava açıyorsun. Yani mahkeme dilekçeni kendi iline veriyorsun ama onlar istanbula gönderiyor.

arkadaşlar en önemlisi kdv mevzuatında değişiklik için bastırmak 4 tane özürlü millet vekili var.bu milletvekillerine ulaşıp bu konudaki kdv mevzuatında değişiklik yaptırmak.

arkadaşlar bende bugün itibariyle işlemlere başlıyorum ben aracımı 31.08.2007 de almıştım avukatımla görüştüm zaman aşım süresi olan 5 yıl geçmediği için K.D.V yi geri alabileceğimi söyledi gelişme olduğunda bunları sizlerle paylaşırım..

bu konuyla ılgılı avukatları vasıtasıyla ıslem yapan arkadaşlar,acaba ne kadar ücret ödediniz /yeceksınız..(avukat ucretı)

engelli aracı kdv iadesi

sayın oturan boğa yaklaşık 5 ay önce tertibatlı engelli araçı aldık daha sonra kdv iadesi olduğunu öğrendim fakat buradaki süre aracı aldıktan sonraki 30 gün sonra mı yoksa vergi dairesine dilekceyi verdilten sonraki 30 gün mü davayı açmak için

bir sonraki genel seçimlere yaklaşınca engelli araçlarından alınan KDV de yasal olarak ÖTV gibi muafiyet kapsamında değerlendirilir gibime geliyor... Seçim olmadan zor :) :)

kdv iadesi için red cevabına dilekçe örneği

selamlar oturanboğa vasıtası ile vergi dairesinden aldığım red yazısını takiben 30 gün lük süre geçmiş olması hasabiyle maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığı na dilekçe ile müracaat ettim dilekçem bugün makamına ulaştı . sitede dilekçelere 60 günlük süre verilmeiş ama bilgi edinme hakkı kanununa göre bir makam dilekçeye 15 gün içerisinde yanıt vermek zorundadır. gelir idaresi başkanlığından yazı gelince durumu sizlerle paylaşacağım. selamlar

Dreyerli arkadaşlar imar bankası battığında bende imar bankası maduruğdum hazine bonoları ödenmemişti.Bu arkadaşlardan biri internette imar bankası madurları diye site açtı.Madurların üçte ikisi bu sitede buluştu ve sitede maillerle öyle bi baskı kurulduki bakanlara,televizyonlara oturumlara çıktıklarında sunucuya atılan maillerle sunucu mecburen konuya giriyordu ve bu baskı işe yaramıştı çünkü gündemden düşmüyordu paralar ödenmişti veki.Bunu niye anlattım biz böyle bi sitede daha güçlüyüz çünkü meclisteki engelli millet vekillerine mailler atarak KDV yi gündemde tutarsak sesimmizi duyarlar.Tabiki Bülent beyin önderliyinde uygun görürse.Herkese saygılar

arkadaşlar şimdiye kadar kdv iadesini cebine koyan varmı acaba

Üst Alt