Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortaogretimden sinava girecekler hatirladiginiz sorulari cevaplari yarin buraya yazin

Abiler matematik cok zordu ya ben 10 _tane salladim 2si tutsa kendini kurtarir hadi sorulari hatirlamaya devam cografy

hayatının yanlısını yaptın bence... aklı bilimciligi savunan adam kuran dagıtırmı hiç :)

Abiler matematik cok zordu ya ben 10 _tane salladim 2si tutsa kendini kurtarir hadi sorulari hatirlamaya devam cografy
keske sallamıyaydın dogru cıkmazsa hiç tarihten filan gider insallah bir kaç tanesi tutar ben hiç dokunmadım

vergi sorusunun cevabı avarızmış cizye demiştim yanlış yaptığım ikinci soru

karakök sorusunu çözüyom çözüyom ama şıklarda bulamıyom iki üç dakkamı aldı senlemi uraşcam dedim boş bıraktım :D

hayatının yanlısını yaptın bence... aklı bilimciligi savunan adam kuran dagıtırmı hiç :)
Atatürk zamanında türkceleştirilip dagıltılmadı mı Elmalılı Hamdi Yazır tarafından Atatürkün emri ile türkçe cevirisi yapılıp bence sen hayatının yanlısını yapmısın :)

folder.gif
Atatürk' ün İslam Dinine Yaptığı Hizmetler ve İslamiyet ile İlgili Çalışmaları

ataturk_kalpak.jpg
Kur’an- ı Kerim ilk kez Türkçeye Rumi:1338 - Miladi:1922 yılında Çağatay Lehçesiyle çevrilmişti; fakat bu çeviri eser Osmanlı Türklerinin ihtiyacını karşılayacak durumda değildi. Keza Cumhuriyet dönemine kadar da gerçek manada bir Kur’an-ı Kerim tercümesi yapılamamıştır. Osmanlı Devleti döneminde, Kur’an-ı Kerim çevirisi yanında uzun süre Kur’an-ı Kerim tefsiri de yapılmamıştı. Türk toplumunun bilimsel bir bakışla gerçekleştirilecek Kur’an-ı Kerim tefsir ve tercümesine ihtiyacı ayan beyan ortadaydı. İşte bunu gören Atatürk, bu konuda hiçbir dönemde olmadığı kadar ciddi çalışmalar başlatmıştır. O dönemde 1924 ve 1926 yıllarında yapılan Kur’an-ı Kerim tercümeleri yeterli görülmemiş bu nedenle 1927 yılında Atatürk’ün talimatıyla İsmail Hakkı İzmirli’nin hazırladığı Kur’an-ı Kerim tercümesi daha fazla beğenilmiş ve de yaygınlaşmıştır.

Kur'an-ı Kerim’in Tefsirinin Hazırlanması faaliyetleri:

Cumhuriyetin ilk Kur’an-ı Kerim tefsiri, Atatürk’ün isteğiyle hazırlanan, Konyalı Mehmet Vehbi Efendi’nin: "Hülassatü’l Beyan F: Tefsir’i Kur’an" adı eseridir. Ayrıca, yine Atatürk’ün talimatları ile Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır’ın "Hak Dini Kur’an Dili" adlı eserini, 1924 yılındaki meclis kararından sonra oluşturmaya başlanmış ve bu eser 1936 yılında basılmıştı. Söz konusu eser, 8 ciltlik 6433 sayfalık dev bir eserdir. Bu eser, o dönemin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye’nin dört bir yanına ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

Yukarıda bahsi geçen eserler başta olmak üzere, Cumhuriyet’in ilk 15 yılında Kur’an-ı Kerim’in tefsir ve tercümesi üzerine 9 adet eserin yazılıp yayımlandığı bilinmektedir. Atatürk’ün İslamiyetin en temel kaynağı Kur’an-ı Kerim’i Türkçeye tercüme ettirmiş olması, Kur’an-ı Kerim’in mantığına da son derece uygundur

o soruyu yalnız 1 yaptım kadınlarla ilgiliydi atatürk kadınlarla ilgili bişeyler yapıyodu o sıralar kanun falan kuran türkçeleştirmesi yapmamıştır heralde dedim

Arkadaşlar coğrafyadan hayvanli bi soru vardı cevabı neydi hatirliyomusunuz

et ithalatının serbest olması lazım kooperatifle et arasında kaldım kooperatif tarımla ilgili oda olabilir dedim eti işaretledim

büyük ihtimal o olması lazım diğerleri hayvancılığın yararına gibi et ithalatı serbest olursa dış alım yararlımı zararlımı uraşcan iki saat sen ne yaptın

o soruyu yalnız 1 yaptım kadınlarla ilgiliydi atatürk kadınlarla ilgili bişeyler yapıyodu o sıralar kanun falan kuran türkçeleştirmesi yapmamıştır heralde dedim
üsteki parafrafı oku kuranla ilgili türkcelestirme yapılmıs ve dagıtılmıs

atatürk zamanında dağıtıldımı dağıtıldıysa cevap 1 2 o zaman

Ar9ııı

Son düzenleme:
arkadaş hakimiyet milliye dedi irade milliye olması lazım dedim yok hakimiyet dedi ikisinden biri orası kesinde :D

hakimiyet büyük ihtimal netten baktım milli birlik yazıyodu paragrafta milli birlikle ilgili hakimiyetmiş

bende onu yaptım okul eğitim tevhidi tevrisatla alakalı cevabı o zaten

İrade-i Milliye, İtilaf Devletleri’nin işgallerine karşı 1919'da Anadolu’da başlayan kurtuluş hareketinin ilk yayın organı olarak Sivas’ta çıkarılan gazete.

ilk soruyu nasıl yanlış yaptım emirle şad arasında kaldım şad dedim iki şık arasında kalıyosan ikinciyi seç diye boşuna dememişler çünkü birinci doğru olsaydı ikinci olmazdı :D

kitaplara bak kaynaklar var tevhidi tevrisat o banko o soru :D

Üst Alt