kobra3452 gittiğin yerdeki amir'in inisiyatifine kalmış kardeşim. Kadro hizmetli olduğu için o kadronun yapması gereken işleri de verebilirler, masabaşı bir iş de verebilirler. Öncelikli olarak sana hizmetlinin yapması gereken işler vermeye kalkacaklar. Bunlar nedir? Tabi ki en başta temizlik. Sonra da kırık dökük tamiratı falan, çay getir boş götür işleri gibi şeyler. Bunları yapabiliyorsan yap, gocunma sakın. Sonuçta kadronun gerektirdiği işler bunlar. Bu sadece senin için geçerli değil tabi ki. Bu kadroya atanan herkes için geçerli..
Haa şöyle birşey de var, bakarlar bilgisayar bilgin çok güzeldir senin gibi bir elemana da ihtiyaç vardır o zaman otur kardeş sen bu işi yap derler memur kadrosunun yaptığı genel idari işler verirler.
Ben ilk başladığım gün temizlik yaptırmaya kalktılar, bende Ankilozan spondilit, reaktif artrit, diyabet, tansiyon, kolestrol ve astım var. Baktım yaptığım iş benim rahatsızlıklarımı ve ağrılarımı arttırdı, çıktım müdürün yanına hocam ben bu işleri yapamam bende şu şu şu rahatsızlıklar var dedim. Oğlum zorlandığın yerde otur yapma dedi, bende hocam diğer arkadaşlar çalışacak ben oturcam vicdanen rahatsız olurum dedim. Az çok bilgisayar bilgim var idari işlerde daha faydalı olurum bana burda bir iş verin onu yapayım dedim. O zamanlarda okulda vhki bir abi vardı. Müdür bana boş masamız yok nerde görev veriyim falan dedi ama ben ısrar edince o zaman otur abinin yanına sana işi göstersin yarın öbür gün giderse sen yaparsın onun yaptığı işi dedi. O abim orda görevlendirme ile duruyordu yani kadrosu başka okuldaydı ama bizim okulda görev yapıyordu. Bana 3 gün işi gösterdi sonra 1 aylık izne çıktı. Onun yokluğunda da ben kendimi biraz geliştirdim. İzinden geldi bir ay sonra da görevlendirmesi bitti ve gitti. Normal şartlarda kalırdı, müdür de kal falan dedi ama o gitmekte ısrar etti. Bana, ben burda kalırsam seni oturtmazlar buraya, rahatsızlıkların var senin burda oturman lazım dedi. Allah razı olsun hem işi öğretti hem de bana böyle bir iyilik yaptı. Müdürümden de Allah razı olsun hem o hem de yardımları bana sürekli kolaylık gösterdiler. Tabi bende elimden geleni yapıyorum. Şuan benim orda yaptığım işi normal memur yapamaz, vhki olması lazım.. yani şuan çok şükür bir sıkıntım yok. İdari kadro ile de, öğretmenler ile de aram iyi.
Size tavsiyem şu, bunu daha önce de yazdım. Hakkınızı sonuna kadar arayın, yapabileceğiniz işlerden kaçmayın yapın, yapamayacağınız bir iş verirlerse de uygun bir dille dik durarak ama dikleşmeden meramınızı anlatın.
Rabbim karşınıza anlayışlı idareciler çıkarsın. Anlayışsız biri çıkarsa işiniz gerçekten zor olur. Ben hep dua ettim, Allah'ım karşıma hayırlı insanlar çıkar dedim çok şükür öyle insanlar ile karşılaştım. Siz de dua edin ve Allah'tan hayırlısını isteyin..