Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'e atananlar buraya..?

evt bende niğdeye çıkmıştı adanayı isticem çıkabilir sanırım yoksa niye dilekçe istesinler bu iyi olur bence memleketimizde çalşırız en azından

barış senın nereye çıkmıştı memlektein neresi?

Benim memleket Konya. Kardeşimin adına tercih yaptım tabi hata yapmışım ilk tercihi Şırnak yazdım oraya çıktı.Puanı Meb bütün illere tutuyordu.Allahtan bugün Şırnaktan aradılar istediğin bir il varsa dilekçe yaz faxla,biz bakanlığa göndereceğiz dediler.Bir ay içinde belli olacakmış

Bende tercih yaptım fakat benim puan 75 ama sağlık olsun şu an çalışıyorum işimde çok rahat maaş da idare eder.

Sonuçta uzak bir yer de istemiyorum atandığı şehirin başka bir ilçesine kabul ederler herhalde.Bir de hangi belgeler lazım olur? Veya nereden öğrenebilirm?

Meb'den aranan arkadaşlar istediğiniz il/ilçe'ye atama kararnameniz gönderilir endişe etmeyin, bakanlık onaylayıp gönderecektir.

Yeni başlayacak hizmetli arkadaşlardan meslek lisesi mezunu olanlar 12/2 den başlayacaklar. Düz lise mezunları 13/2 olarak başlayacaklar.
Dilekçe verip yaşadığı yerde kalmak isteyenlerin işe başlamaları 1,5 ayı bulur. Bende öyle oldu çünkü.. atandığı yerde başlayacaklar da 1 ay olmadan başlarlar..

Gittiğiniz okulda veya kurumda kendinizi ezdirmeyin. Siz engellisiniz, haklarınızı iyi bilin.. kovarlar falan diye korkmayın.. tabi gaza gelipte müdüre veya yetkili kimse artık karşınızdaki amire de terbiyesizlik yapmayın sonuçta amiriniz.. uygun bir dille yumuşak bir şekilde yapabileceğiniz işleri yapamayacağınız işleri anlatın.. anlamazsa dilekçe yazıp derdinizi resmi yolla anlatın.. o zaman anlamak zorunda kalırlar..

Bunu kim uygulayacak hepsi kendini ezdiriyo.
Yurt cocuklarinin gozunu seviyim. Mebin genel mudurleri

Düz liseler 13/3 den başlar arkadaşım.

Ben ezdirmedim kardeş. Yap dediler, yapamam şu şu şu rahatsızlıklarım var dedim. Şimdi bilgisayar başında oturuyorum amirlerim de benden gayet memnun çok şükür.. derdimi uygun dille anlatınca anlayış gösterdiler sağolsunlar.. o yüzden uygun bir dille yumuşak bir şekilde dedim..
suyum haklısın orda yanılmışım..

ankiloz

Yaa arkadaşım iyi demedin 1,5 ay bana çok geldi ben şu anda işyerindeyim, bugün çıkışımı isteyecektim ama şimdi kafam karıştı. Bir de meslek lisesi mezunları 12/2 dereceden başlayacaklar demişsin ama o öyle değil tercih yaparken kodlamalarda meslek lisesi mezunu olmak şartı koyan bir yer çıktıysa 12/2 derece geçerli oluyor diğer şekilde 13/3 dereceden başlarsın...

Son düzenleme:
Ewet bende çalîsiyorum ne zaman istifa edeyım ??

murat6677 arkadaşım hizmetli olarak milli eğitime atanmadınız mı..??
Meslek lisesi mezunuysan 12/2 den başlarsın. Ben meslek lisesi mezunuyum ve 12/2 den başladım göreve..
Çıkışını falan da isteme. Dilekçe verip yer değişikliği yapacaksanız şubat'tan önce başlayamazsınız göreve. Son noktaya kadar çalışın ne zaman size şu tarihte evraklarınızı getirin dediler o zaman çıkışınızı isteyin..
lakoste son cümle senin için ve bu soruyu soran herkes için geçerli dostum..

Ankiloz evrakları 31/12 kadar getirin demişler şimdi istanbulda oturuyorum istanbuldaistediğim okul verecekler dimi ??

ankiloz sakıncası yoksa ne kadar maaş alıyorsun,birde arkadaşlar bana söylenen engeç 29 ocak işbaşı denildi ama değişiklik yapanlar ne zaman başlar bilemem.

lakoste oturdugun yere cıktıysa tayinin evrakları teslimden 10-15 gün sonra başlarsın. İşe başlama tarihiniz gideceğiniz okul veya kurum neresi ise ordan işe başlama yazısını alıp maaş birimine teslim ettiğiniz gün olacak. Yani 1-2 gün önce bile çıkışınızı alsanız olur. Zaten iş yeri geriye dönük olarak çıkış yapabiliyor. kobra3452 çocuk yardımı almıyorum. Eş yardımı ve 1. derece vergi indirimi ile beraber 2170 tl alıyorum. Ocak itibari ile 2360 olacak..

Selam bir soru sormak istiyorum.Ben çalışacağım yeri yaşadığım yere taşımak için dilekçe verdim, şimdi istedikleri belgeleri vermek için dilekçeye cevap verilmesini mi bekleyeceğim? Zira benden hiç bir şey istemediler dilekçe dışında.Cevaplarsa sevinirim iyi günler.

Slm, ne iş yapıyorsunuz yani netür işler yaptırıyorlar.

slm arkadaşlar benide manisaya atamışlardı orduyu istedim dilekçe yaz gönderdediler gönderdim,bu günde ordu ilmillieğitim müdürlüğünden aradılar ay sonuna kadar evraklarınızı getirin ve imzanızı atın dediler.

mtunc52 engel durumuna göre yaptıracakları işler değişir. Senin engel durumun nedir kardeşim onu söyle ona göre cevap verelim..

ankiloz,benim sağ ve sol elimde parmak eksikliği var, yani iki elimde 4 tane parmak var,sence ne tür işte çalıştırırlar.

kobra3452 gittiğin yerdeki amir'in inisiyatifine kalmış kardeşim. Kadro hizmetli olduğu için o kadronun yapması gereken işleri de verebilirler, masabaşı bir iş de verebilirler. Öncelikli olarak sana hizmetlinin yapması gereken işler vermeye kalkacaklar. Bunlar nedir? Tabi ki en başta temizlik. Sonra da kırık dökük tamiratı falan, çay getir boş götür işleri gibi şeyler. Bunları yapabiliyorsan yap, gocunma sakın. Sonuçta kadronun gerektirdiği işler bunlar. Bu sadece senin için geçerli değil tabi ki. Bu kadroya atanan herkes için geçerli..
Haa şöyle birşey de var, bakarlar bilgisayar bilgin çok güzeldir senin gibi bir elemana da ihtiyaç vardır o zaman otur kardeş sen bu işi yap derler memur kadrosunun yaptığı genel idari işler verirler.
Ben ilk başladığım gün temizlik yaptırmaya kalktılar, bende Ankilozan spondilit, reaktif artrit, diyabet, tansiyon, kolestrol ve astım var. Baktım yaptığım iş benim rahatsızlıklarımı ve ağrılarımı arttırdı, çıktım müdürün yanına hocam ben bu işleri yapamam bende şu şu şu rahatsızlıklar var dedim. Oğlum zorlandığın yerde otur yapma dedi, bende hocam diğer arkadaşlar çalışacak ben oturcam vicdanen rahatsız olurum dedim. Az çok bilgisayar bilgim var idari işlerde daha faydalı olurum bana burda bir iş verin onu yapayım dedim. O zamanlarda okulda vhki bir abi vardı. Müdür bana boş masamız yok nerde görev veriyim falan dedi ama ben ısrar edince o zaman otur abinin yanına sana işi göstersin yarın öbür gün giderse sen yaparsın onun yaptığı işi dedi. O abim orda görevlendirme ile duruyordu yani kadrosu başka okuldaydı ama bizim okulda görev yapıyordu. Bana 3 gün işi gösterdi sonra 1 aylık izne çıktı. Onun yokluğunda da ben kendimi biraz geliştirdim. İzinden geldi bir ay sonra da görevlendirmesi bitti ve gitti. Normal şartlarda kalırdı, müdür de kal falan dedi ama o gitmekte ısrar etti. Bana, ben burda kalırsam seni oturtmazlar buraya, rahatsızlıkların var senin burda oturman lazım dedi. Allah razı olsun hem işi öğretti hem de bana böyle bir iyilik yaptı. Müdürümden de Allah razı olsun hem o hem de yardımları bana sürekli kolaylık gösterdiler. Tabi bende elimden geleni yapıyorum. Şuan benim orda yaptığım işi normal memur yapamaz, vhki olması lazım.. yani şuan çok şükür bir sıkıntım yok. İdari kadro ile de, öğretmenler ile de aram iyi.
Size tavsiyem şu, bunu daha önce de yazdım. Hakkınızı sonuna kadar arayın, yapabileceğiniz işlerden kaçmayın yapın, yapamayacağınız bir iş verirlerse de uygun bir dille dik durarak ama dikleşmeden meramınızı anlatın.
Rabbim karşınıza anlayışlı idareciler çıkarsın. Anlayışsız biri çıkarsa işiniz gerçekten zor olur. Ben hep dua ettim, Allah'ım karşıma hayırlı insanlar çıkar dedim çok şükür öyle insanlar ile karşılaştım. Siz de dua edin ve Allah'tan hayırlısını isteyin..

ankiloz,allah razı olsun o insanlardan sana yardımcı olmuşlar,inşallah allah bizim karşımızada böyle insanlar çıkarır.desene işimiz şansa kaldı :(

Ortopedik engelliyim, ama değnek kullanmıyorum.

mebde dilekçe hakkını kullanan arkadaşlar bir netice aldınızmı acaba ben aradıgımda en son onay aşamasında dediler acaba bir fikri olan arkadaşlar ilerleme falan olduysa yazabilirmi süreç nasıl

Meb e evraklarımı teslim ettim başka ilden yaşadığım ile tayin için başvurmuştum. bulunduğum ilin il milli eğitim müdürlüğüne gittim işe giriş için gerekli tüm evraklarıda aldılar forum vs. doldurdum kurula gideceğini belirttiler atanmak istediğim ilçeyi vs. belirttiğim bir dilekçe doldurdum dosyamın istediğim ilçeye gideceğini söylediler bundan sonra telefonlamı ararlar nasıl ulaşırlar işe başlama süreci nasıl işler arkadaşlar??? cevaplarınızı bekliyorum teşekürler.

sputnik evraklarınızı teslim ettiyseniz gitmek istediğiniz il/ilçe'den sizi kararnameniz onlara ulaşınca arayacaklardır. Süreç kısaca şu şekilde işler, formu doldurup evraklarınızı teslim ettiyseniz sizinle beraber atanan aynı ildeki engellilerin de evrakları toplanır hepsi birlikte bakanlığa gönderilir, bakanlık gitmek istediğiniz ilde göreve başlatılmanız için kararnamenizi hazırlar onaylar ve o ile gönderir sonrasında da sizi ararlar.

benimki niğdeye çıktı ben adana istedim dilekçemi gönderdim ve niğdeyi aradım onay aşamasında dediler adana il milli eğitime gitmedim hiç ama orası onay aşamasında dedikleri için ne yapmam lazım

bu hafta belli olur sanırım niğde beni ararmı acaba hani dilekçeniz onaylandı adana ya basvurun gibi mesela yoksa benımmmi aramam lazım

Üst Alt