Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS tercihleri ile ilgili sorular-cevaplar..?

üniversitelerde tayin durumu çok çok fazla zormuş memurlar nettede okudum eş durumu falan da geçerli olmuyormuş çünkü geçeceğin yerdeki üniversiteye tayin isteyeceksin orda da açık varsa ve kurum kabul ederse olabiliyormuş genelde de açık olmuyormuş ztn

Tsrahman sorunda bu ya kura tercihleri diye.bir ayrim yada bir ibare yok oyüzden açıklayıcı yardım istiyorum

Arkadaşlar merhaba. Benim bi sorum olacak. Ben 2014 EKPSS'ye Lise mezunu olarak başvurdum ancak Yükseköğretime devam etmekteydim. Şu anda Önlisans mezunuyum. Başvurumu nasıl yapmalıyım? Lise düzeyinde mi? Önlisans mezunu olarak mı? ÖSYM Aday işlemleri sayfasında Önlisans mezunu olduğum görünüyor. Mezuniyet tarihi 06 Haziran 2014.

Merhaba benim de bir sorum olcaka.Grafik Tasarım lisans bölümünden mezunum fakat kadrolarda göremedim ilerki tercih dönemlerinde çıkma gibi bir durum söz konusu mu? Ya da ben şuan alan dışı mı tercih yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim çok bi bilgim yok ekpss tercih hakkında.

Bir sorum olacak Arkadaşlar mesela benim kalorifer ve doğalgaz sertifikam var ama o bölüm mezunu değilim düz lise mezunuyum yazabiliyor muyum acaba 2111 kodlu olan kadroları ? Kalorifercilikle ilgili olanları yani cevaplarınız için teşekkürler

konuyu açan arkadaş Sedat bey;

ya ben 2001 ile başlayn izmir içi ne varsa seçtim.. 30 tercih dolsun diye manisa denizli aydın muğla diye doıldurdum. İyi yapmış mıyım?

arkadaşlar ben ekpss tercihi yapıcam sizden yardım istiyorum.. ben 67,57 puan almıştım.. ve elektrik elektronik teknisyeniyim.. tercihimi nasıl kullanıyım ilkdefa tercihte bulunucam yardım ederseniz sevinirim teşekkürler...

arkadaşlar iyi güzelde tercih çıktılarını ösym büralarına mı verecez. Bende ilk kez tercih yapıyorum. Bu konularda bilgilendirin. Adım adım sonraki işleyişler nasıl olacak? İyi akşamlar.

@Loris: Kilavuzda 4. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER oku.

Belediyelere yerleşirsek ne kadar süre sonra iş başı yaparız. Ümraniye belediyesini tercih edeceğim. fakat bir süre tedavim devam edecek, yerleşirsem, işe geç başlama fırsatım olur mu

sağlık meslek mezunu ama ön lisans mezunu biri ortaöğretimden tercih yapabilirmi

@Christian;

Kilavuzda 4. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER oku.

Bulamadım ben bir yardımcı ol. Buraya yazarmısın onu bi zahmet.

Arkadaşlar ben mesela anadolu lisesi mezunuyum ve sanirim 2001 kodlu olanlari tercih edebiliyorum ancak merak ettiğim şey şudur ki sadece 2001 olarak mi bakicam yoksa nitelikler arasında sadece 1 inin tutmasi yeterli mi ?

klavuzlar

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Bildigim kadariyla aranan niteliklerin hepsinin olmasi lazim. Ancak birden fazla bolum yaziyorsa bunlardan sadece birinin diplomasina sahip olamk yeterli.
Ornek veriyorum:
Sartlar:
-meb onayli blgsyr srtifikasina sahip olmak
-isletme bolumu mezunu olmak
-iktisat bolumi mezuni olmak

Sadece isletme ya da sadece iktisat bolumu mezunuysan ve sertifikan varsa tercih yapabilirsin

yani nitelik kodlarinda birden fazla program /bolum adi varsa bunlardan sadece birini yerine getirmis olmak yeterli. Ozel kosul varsa bnlarin hepsini saglaman lazim.

gaelif
Örneğin 2001 ve 6225 kodu varsa bu iki niteliğide taşıman gerekir. Biri tuttu diye tercih yaparsan yanlış olur.

Uğuracar;
Hiç bir sorun olmaz kardeşim işe başlar rapor olırsın.

Cihanlee;
Bölümünle ilgili bütün yerleri yaz kalan yerlere hizmetli yazabilirsin.

Loris;
Tercih çıktılarını hiç bir yere vermeyeceksin sende kalacak o belge...

Hocam merhaba. Ben konusunu da açmıştım da buradan size de sorayım. Net bir bilginiz vardır umarım.

Ben ekpss'ye 2 yıllık bölüm okurken girdim. Önlisans sınavına girecekken ösym merkezindeki görevli ya üniversiten bitmezse yerleşemezsin falan deyip aklımı çeldi, yaz okuluna kalacağım kesindi ve tercihler haziran gibi açıklanır diye düşünüp bende buna uydum ve lise düzeyinde girdim. Ancak şu anda ön lisansı tamamlamış bulunuyorum. Acaba tercihlerde önlisans ile bitirdiğim bölümün ortaöğretim kodunu yazar da atanırsam geçerli olur mu? Yani örneğin ortaöğretim bilgisayar teknolojisinden alınacak bölümü tercih yapacam atanırsam başvuruya önlisans diplomam ile gidersem sıkıntı olur mu?

Ya da lise düzeyinden atandım diyelim. Ortaöğretimle atanan bir memur vs. sonradan yüksek öğrenim görüp diploma edindikten sonra memurlukta kademe atlıyor maaş artışı falan oluyor. Şimdi ben lise düzeyinde yerleşirsem ön lisans mezuniyetimden dolayı anında yükseliş yapabilir miyim acaba?

hayır anında yükseliş nasıl olsun. bu bir aldatmaca olmaz mı sence de. sen daha bilgili bir olarak düşük seviyede eğitimle ayak oyunu yaptın sayılmaz mısın sence de. tabi ki kadro yükseltme durumları olacaktır ama bunlar hemen anında değil bak mesela sınava girip yükseltenler olacak aynı zamanda kurum içerisinde de yükselmeler olacaktır ama zaman ve kuralları vardır:

[FONT=Tahoma]Açıklama yapılmış fakart benim hala anlayamadığım bir konu var..
Ben Meslek lisesi gıda bölümü mezunuyum.. Tercihlerde gördüğünüz gibi 3 kod birden veriyor. Fakat bende 2033 mevcut. Ortaöğretimde haliyle bu kadar çok bölüm görmem mümkün değil..
Sadece bir kod özelliği taşımak yeterli mi?
Örnek olarak resim de koyuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim..[/FONT]
lBgzDE.jpg
[/url][/IMG]

Ezo , dun ayni kod bende takildim meslek lisesi besin teknolojisi mezunuyum ama diger kodlar uymuyor bunlar orman yada tarim bolumunden ariyorlar ve neden 2033 var ?

Ben kpss kursunda çalışıyorum yeri geldiği zaman tercihlerede yardımcı oluyorum işim gereği.
fazla online olamıyorum ama yardımcı olmaya çalışıcam sorularınızı sorabilirsiniz bildiğim kadarıyla cvp verebilirim

@Ezo1905 bölüm kodlari herhangi biri icin yeterlidir. Kimi bölüm var, inşaat mühendisi orman mühendisi bilgisayar mühendisi, kontrol bilgisayar vs istiyor ön koşulda. 4 üniversite bitirmek lazim en az yani hepsi icin )) sadece 6225 1101 gibi kodlara dikkat edin, birden cok mezun alanindan alim yapan basvurular mevcut. zaten onaya gonderdiginizde eger sizde bu kosul yoksa onaylanmaz.
zaten ekran goruntunuzde de diyor "bölümlerin birinden mezun olmak". yani hepsinden mezuniyet istemiyor.

keyvan, ezo; üç tane kod var ama bunlardan birinden mezun olmuş olman yeterli üçünden mezun olmana gerek yok

synax
ekpss sınavına lise düzeyinde girdiğin için açılan lise kadrolarına tercih yapmak zorundasın okuduğun lise düz lise ise kesin olmamakla birlikte yerleştirmen yapılmaz çünkü senden meslek lisesi diploması isteyecekler sende veremeyeceksin. önlisans diploması olması önemli değil

not: bilgisayar sertifikası isteyen bölümleri tercih edebilirsin çünkü bilgisayar dersi görmüşsün hatta bölümünü okumuşsun

_ygt_
2. tercih olup olmayacağının garantisini sana kimse veremez 2. tercih olsa bile istediğin kadronun olup olmyacağı mechul kesinlikle tercih yap

emrecan07
lise tercihi yapmak zorundasın

dmert58
sertifika isteyen bölümleri tercih edebilirsin ancak

Loris
şaka mı yapıyorsun ? gitmeyeceğin yeri tercih etme

cihanlee
elektrik elektronik bölüm mezunu isteyen kadrolara öncelik verki atanma şansın artmış olsun kalan kadrolara ise 3001 koduyla tercih yap

eygayli
Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı
gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil
adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru,
Sağlık Teknisyeni gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, adaylar alt öğrenim düzeyindeki
(ortaöğretim) mezuniyet(ler)ini de ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıdını sağlayabilecekler ve
KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları
ile alt öğrenim düzeyindeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir. Yani eğer teknikersen yada sağlık meslek lisesi mezunuysan bunu ösym bürosuna bildirmişsen tercih yapabilirsin bildirmemişsen sistem engellicektir zaten

Siz sorularınızı sorun cevaplamaya çalışıcam cvplayamazsam ksr bakmayın arkadaşlar.

BU ARADA SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR BİLEN VAR MI ?

s.a sedat gedik bey
benim bir sorum olucak
tercihlerde siralama onemli ornegin x şahsı 5.tercihi ok lenmiş diyelimki 70 puanla benim 10. terçihim benim puanım 73 böyle bir durumda nasıl tercih yapmalıyım tskler.

Benim merak ettigim ilk nitelik bolumunde mezun oldugun okul 2001 degil 2009 meslek lisesi mezuniyetim 2033 evet bana uyan ama tercih yaptigimda diplomam besin teknolojisi sorun cikarda kazandim diye hazir isimden ayrilirim oda kabul etmez kalirim ortada Allah korusun :(

s.a sedat gedik bey
benim bir sorum olucak
tercihlerde siralama onemli ornegin x şahsı 5.tercihi ok lenmiş diyelimki 70 puanla benim 10. terçihim benim puanım 73 böyle bir durumda nasıl tercih yapmalıyım tskler.

Boyle birsey yok.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara
yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday
ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak,
yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı
adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacaktır. Yerleştirme
işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana,
bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır

Puan siralamasina gore yerlestirme var. 70 puanli adam senden once yerlesemez.

keyvan
2009-2033-2107 yazan bir kadroya nasıl tercih yaparsın
cvp eğer 3 nitelik kodundan biri sana uyuyorsa yapabilirsin hiçbir sıkıntı olmaz

ama
  • [FONT=times new roman]Özel Koşullar kodlarından 3 tane varsa hepsi olmak zorunda 1101-6225 gibi ikiside olmak zorunda[/FONT]

Önlisans turizm ve otelcilik bölümü mezunuyum 74 puan aldım 1260.sıradayım hehangi bir ere yerleşme şansım varmı?Sıralamam 1770 trşekkürler

Alulu , bilgi icin cok tesrkkur ederim :)) diplomam bir ise yarasin en azindan :)

Üst Alt