Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS tercihleri ile ilgili sorular-cevaplar..?

Önlisans turizm ve otelcilik bölümü mezunuyum 74 puan aldım 1260.sıradayım hehangi bir ere yerleşme şansım varmı?

"Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması
ne demek anlamadım

arkadaslar bu tercih bitono nerden giris yapiyoruz bir yardimci olursaniz sevinirim tsk ler

Güvenlik tahkikatı sizin ve ailenizin hakkında araştırma yapacaklar bunlarda bir olumsuzluk çıkması durumunda atamanız iptal edilcek demektir.

Meslek Lisesi Makina Ressamlığı Bölümü Mezunuyum...
Özel koşullar bölümünü inceledim, Makine Ressamlığı bölümü için ayrılmış bi kod bulamadım...
Bu durum Makine'nin başka alanlarıyla birleştiğini mi gösterir, yoksa bölümümden alım olmayacağını mı?

Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim...

Makine Ressamlığı kadrosu yok demek arkadaşım

Sıralmanız önemlidir. Fakat ilk atamada zor gibi.... Tabi imkansız da değil..

bitirdiğin bölümle ilgili alım varsa orada şansın çok daha fazla olur

sedat bey banada cevap verirseniz memnun olurum [FONT=sans-serif]günaydın sizden ekkpss tercihleri hakkında bilgi almak istiyorum bana yardımcı olursanız çok memun olurum çünkü hiç bir bilgim yok örtaöğtetim düzeyinde girdim sınava ve puanım düşük.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]72,46357 başarı sirası ise 15000 sizce tercih yapmalımıyım meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunuyum hizmeli kadrosunu bile düşünüyorum yardımcı olursanız çok sevinirim özür gurubum genel engelliyim kanser hastasıyım [/FONT]

Lise alanında sıralamam 1386. Diyarbakır'da ya da herhangi bi yerde memurluğa atanma şansım var mı?

songulcicek;

Fikrimi sorarsanız tabiki tercih yapın derim ben...
Evet puan çok tatkin edici değil ama önemli olan uzmanlık alanınıza yönelik kadroları seçip, sizden yüksek puanlı olanların tercih etmeyeceği yerleri bulmak...
Ya nasip deyin yapın derim, 2. ve 3. atamalarda şansınız artabilir ama sıralamaya bakıp da tercih yapmamazlık etmeyin...

bilmediğim için doğru tercih nasıl yapılır neresi yazılır çok kararsız kladım bide bu sırama değişıkliği vardı acaba düzeltildi mi

öncelilkle merhaba lise mezunuyum ve puanım 80 size sormak istediğim ben tercihimi memurlukmu yoksa hizmetlimi olarak yapmalıyım ... ayrıca engelli arkadaşlarınıza olan bu duyarlılığınızdan dolayıda ayrıca teşekür ederim

Açık konuşmak gerekirse 90 puan altının bu atamada memurluk için çok şanslı olduğunu sanmıyorum...

Acil bir şekilde çalışmaya ihtiyacınız yoksa ve memur olmak istiyorsanız sonraki atamalarda açılacak kadro miktarına bağlı olarak daha şanslı olursunuz diye düşünüyorum...
Hizmetli yazacaksanız da, bakanlıkların hizmetli kadrolarını yazın derim, hem masabaşı çalışma ihtimaliniz yüksek olur hem de görevde yükselme imkanınız fazlalaşır.
Çünkü diğer yerlerde görevde yükselme olayı fazla olmaz ve hizmetlilik kadrosunda takılır kalırsınız.

anlıyorum açıkçası tam detaylı araştıramıyorum şu an için acil bir durum yok zaten çalışyorum ama çalışyorum diyede umursamaz olmak istemiyorum yani şansımı deneyeyim diyorum benimde memurluktan yana çok umudum yok en iyisi hizmetli yazmak... birde doğru yeride tercih etmeyi becerebilirsek sorun yok

Kesinlikle evet...
Elbette pas geçmeyin tercihinizi yapın kısmette varsa olmaz diye birşey yok...
Ama gitmeyeceğiniz yerleri yazıp bir başka arkadaşımızın işine mani olmamanızı tavsiye ederim...

Hizmetli kadroları ne oluyor? Mesela ne iş yapıyorlar?

Hizmetli, yardımcı hizmetler sınıfına mensup bir memurluk şekli olup televizyonlarda “en düşük memur maaşı şu kadar oldu” dedikleri düşük memurluklar arasında yer alır. Kurumun ihtiyacına göre joker eleman olarak kullanılırlar. Çalışacağınız kuruma göre değişir. Çoğu kişi tercih ettiğinden yüksek puanla atamaların olduğu bir kadro haline gelmiştir. Görevde yükselmesi zordur ancak yükselmek için nadiren de olsa sınav açılabiliyor . Kurumu arayıp sorduğunuzda da genelde size şu işi yaparsınız diye söylemezler. İşin özeti kapalı bir kutudur.

Hayirli aksamlar
osym nin sayfasinda tercih bölümde hicbirsey yok. Tercihler internetten yapilmayacaksa nasil yapilacak? Bilgisi olan varsa paylassin lütfen!

[SIZE=4]Adalet bakanligi mulakatta yapiyormu ekpss haricinde?[/SIZE]

Zohre
80 puanla düz memurlukların gelme ihtimali yok gibi... Bu nedenle Hizmetli tercih etmen senin için daha doğru olur. Hizmetlide de, nufus olarak az olan şehirleri tercih edebilirsin.

Fatih Bayrak;
Tercihler OSYM nin sitesinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Ar Te
Zabit katipliği ve infaz koruma memurluğunda 70 KPSS puanı ve mülakat vardır.

arkadaşlar merhabalar herkese hayırlı olsun tercihler 2 sorum olucak

üniversitelere yerleşince başka illere tayin isteme durumu oluyormu yoksa hep orada kalmak zorundamıyız

birde hangi kadrolar ilerde yükselme şansına sahiptir bilgisi olan arkadaş cevaplarsa çok memnun olurum

2001 ve 7225 var ben lıse mezunuyum oraya tercıh yapabılıyormuyum

Slm arkadaslar ben ortaokul mezunuyum kura yoluyla bugün tercih yapcaktim hizmetli olarak.bazi yerler seciyom onaylama yerine gelince 2 .tercih 9. tercih vs.. bu yerleri secemezsiniz diye.uyari veriyo.ben neye gore tercih yapcam bilgisi olan yada yardim.ala bilcegim biryer varmi acill lütfen

akineton evet.
mustafacoban arkadaş siz öğrenim durumunuza ve özel koşullaraınıza uygun yerlere göre tercih yapabilirsiniz. siz kura kadrolarını yazabilirsiniz.

Üst Alt