Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 EKPSS'ye lisanstan girecekler buraya

Merhaba ben de 2016 da ilk defa ekpss ye girecem. Mimarlık mezunuyum. Başka mimar olan arkadaş var mı acaba aramızda?

Kamu Yönetimi Bölümü mezunuyum..ilk defa Ekpss ye gireceğim. .
Normal kpss den daha az mi soru çıkıyor? Bir de bana kitap ve yayın evi önerebilir misiniz..Teşekkürler

MerhBa arkadaslar bende tarih mezunuyum ilk defa sinava giricem yayin soran arkadaslar bende kpss yargi ve ekpss murat var murati tavsiye etmem ayrica evveliyat ve pusulayi cok metediyorlar konulari bitirmek uzereyim sonra bu yaiyinlarida alip surekli soru cozucem yalniz sinavla ilgili tek korkum zaman gorme problemim oldugu icin sorulari okumakta zorlaniyorum yazilar ic ice giriyo go lerim yasariyo vs sinavda dereceye gore puntolar buyuk olcak sanirim insallah yeterli olur ve zorlanmam allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun arkadaslar emeklerimizin bosa gitmemesi dilegiyle BASARİLAR..

Bir veteriner hekim eksikti oda ben olayım. Herkese başarılar. Kitap tavsiyesi olan yazarsa sevinirim.

KPSS kitaplarından çalışmanızı tavsiye edebilirim. Evveliyat tarih ve coğrafya güzel. Evveliyattan coğrafya ekonomi konusunu biraz eksik almış sanki ben o konuyu yediiklimden çalıştım. Pusulanın tarihi güzel. Anayasanın beyaz kalem yayını fasikül şeklinde oluyor ondan çalışıyorum ben beğendim. Matematiği yediiklim ve beyaz kalem Türkçe ise yediiklim ve beyaz kalem yayınları güzel. Matematiğin konu anlatımlarına çok bakmadığım için bana o yayınlar iyi geldi ama sıfırdan başlayacak olan arkadaşlar bence ygs kültür yayınlarından bir sen bir ben kitabı var kardeşim ondan çalışıyor baya yararlı oluyor temel oluşturmak için onu bitirdikten sonra bu söylediğim yayınlara bakabilirsiniz matematik için. Şimdilik benim tavsiye edebileceğim yayınlar bunlar.

Bu arada evveliyat anayasa hiç güzel değil ben beğenmedim çok ayrıntı almış anayasa için o kadar ayrıntılı çalışmaya gerek yok diye düşünüyorum beyaz kalem yeterli olacaktır. Kolay gelsin herkese

2016 EKPSS sonrası atamalarda sizce Mühendislik atamaları geçmişteki gibi kimi branşlarda yapılıp kimi branşlarda yapılmayacak şeklinde mi olmalıdır ? Yoksa MEB Öğretmenlik atamaları gibi EKPSS puan sıralamasına göre branşa bakılmadan mı yapılmalıdır ? Bu konuda ki mühendis arkadaşların yorumları nelerdir ?

Açıkçası sınavdan sonra mühendisler olarak örgütlenmemiz gerekiyor. "mühendis" kadrosu açılıp "ortak" tercih yerine branşa göre kadro açılmalı ve %4 açılmalı (yani 500 elektrik elektronik mühendisi 1 senede atanıyorsa 20 ekpss kontenjanı açılmalı) benim şahsi fikrim bu konuda. Allah nasip ederse sınav sonrasında bunun için çalışacağım.

gökhan_

Benim bildiğim kadarıyla geçmiş yıllarda ortak branş ataması olmadı. Ama 60 puanla atanan mühendisler oldu branşlarıyla ilgili, fakat 80 li puanlarla branşına kadro gelmediği için atanamayan mühendislerde oldu. Ben de diyorum ki puan sıralamasına göre branşa bakmadan atasalar yani puanı yüksek olan kendi branşıyla ilgili bir bakanlığa - kuruma atansa nasıl olur ? Bu konudaki yorumlarınızı merak ettim.

Merhaba ben de sosyolojiden giricem.. Havuzda kaç kişi olur ortalama bilmiyorum atanma ihtimalimiz ne olur acaba.. Sizin özürünüz ne.. Bol şans İnş hepimiz atanırız

Bu sene lisanstan girecek çok aday gorunuyor şansımız zorlaşacak çok iyi olanlar girecek diye düşünüyorum. Çünkü normal KPSS gibi olmaya başladı artık.

Herkese merhaba arkadaşlar bende makina mühendisliği bölümünden ilk kez ekpssye gircem. Bizde atamalar ne durumda kaç net yapmam gerek ki atanabileyim?

Ben geçmiş yılların taban ve tavan puanını incelediğimde mühendislikte bi branş ayrımı göremedim bununla ilgili nereden bilgi toplayabilirim?

Belki atanmışsınızdır diye düşündüm. İlk defa mı gireceksiniz sınava siz de

EKPSS ile değil KPSS ile atandım :)...

Sınava girme nedenim biraz saçma ama...
Yine de belirteyim EKPSS ile atanacağımı sanmam...

ilk girişim de değil...

Mr.No

Anladım ben her iki sınava da ilk defa gircem.daha doğrusu kpss ye girdim ama çalışmadan girmiştim

Avahisaz

KPSS daha mantıklı aslında mimarlık kadrosu EKPSS de pek çıkmayabilir. Umarım inşallah diyeyim EKPSS de istediğinizi -Mimarlık kadrosunun en iyisini- alırsınız.. Hakkınız tabii ki...

Mr.No

Ben zaten onu düşünerek kpss düzeyinde yoğun bir şekilde çalışıyorum ekpss biraz sürpriz oldu benim için :) bakalım inş atanırım çok Tşk ederim iyi dilekleriniz için Allah'a emanet olun :)

2012 ekpss lisans sorularini ilk defa çözdüm 35,75 net yapabildim. Daha konulari bitirmedik dersanede. Soru çözümüne de baslamadim. İyi midir durum bilemiyorum. 2012 de girseymişim simdi atanmiş oluyormusum :) 2016 da sinava giren sayisi cok olacak diyor herkes inş kadro da cok verilir.

bende inşaat mühendisliğinden gireceğim bu arada 2014 ekpss ye lise duzeyınden girmiştim 16 aralıktaki sonuclarda izmir adliye oldu simdi atama bekliyorum

Arkadaşlar aranızda ekpss ile atanan makina mühendisi var mı? Birde ekpss ile makina mühendislerine kadro açılıyor mu? Açılan kadro sayısı ne kadar? Bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Merhaba arkadaslar.
Siteye bugun uye oldum bı kac tane bılgı almam gereken sorularım var yardımcı olursanız sevınırım.ben lısans mezunuyum ve suan formasyon egıtımı almaktayım.engellı sınavına ılk defa gırecegım ıcın bu sorular ıcın net bılgıye ulasamadım.engellı ogretmen adayları nısan ayında olacak ekpss sınavı harıcınde baska bı sınava gırecekmı(egıtım bılımlerı sınavına).bıyolojı mezunuyum ve dıyelımkı bıyolog olarak atanmak ıstedım bu durumda alan ıcın yıne baska bır sınava gırmem gerekıyor mu yoksa bunların hepsı ıcın sadece nısandakı sınava gırmem yeterlımı olacak?

sadece nisanda gireceğin sınav yeterli alacağın puan a yerleştiğin yere bakacaksın.başka sınav yok

o zaman önlisanstan gireceklerin çoğu genel engelli kadrosundan memur olmayı planlıyor sanıyorum. çünkü hangi önlisans bölümünden mezun olursanız olun hiçbir 2 yıllık bölümün diğerinden atanma konusunda üstünlüğü şansı yok.. öyle mi?

Lisans atamaları hakkında

Merhabalar,

bu sene başvurular bayağı artacak sanırım acaba kontenjan sayısı nasıl olur?

Ayrıca bu özel kodlar olarak bahsedilen kodlar ve açıklamlarını nereden bulabilirim?
Birde son olarak ekpss'ye giren normal kpss'ye girebiliyor mu?
Bilgisi olan paylaşabilirse sevinirim.
Teşekkürler.

Üst Alt