Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 EKPSS'ye lisanstan girecekler buraya

stormaxi

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba;
Basliktanda anlasilacagi uzere ekpss ye lisans duzeyinden girecek olan arkadaslarim. Her turlu bilgi paylasimini, sorularimizi v.b gibi konularda sinav tarihine kadar hatta devamindada konusabilecegimiz bir baslik olsun istedim.
Mesela kim hangi bolum mezunu ordan baslayabiliriz.

zaman varken çalışıp bişeyler başarmaya bakmalı. ilk atamada şans zorlanmalı. 2. atama olursa atanma şansı yükselir. kaldı ki lisans bu konuda lise ve yüksek okullara göre daha şanslıdır atanma konusunda.

mat öğretmeni mezunuyum.ilk defa gireceğim atan ma şansim nasil. kaç mat oğr aliyorlar.kaçlisans mezunu giriyor yaklaşik.. 60 sorudan kaçini yapan atanabilir yuvarlama olrak bilgilendirir misiniz tşk şimdiden

Selamlar,

Ben de lisans tan sınava gireceğim. Sosyoloji mezunuyum. 2014 ekpss ye giren arkadaşlar var mı acaba? bildiğiniz gibi ösym artık sınav sorularının %10 unu gösterdiği için diğer soruları göremiyoruz. 2014 ekpss ye giren arkadaşlar hatırladıkları kadarıyla (konu dağılımı, zorluk derecesi gibi) bilgi paylaşabilir mi?

Merhabalar, bende ilk defa ekpss ye gircem ziraat müh. Lisans mezunuyum alımlar nasıl muhendis olarak mi atanicam yoksa normal memur olarak mi benim için hangisi daha avantajlı hic bir bilhim yok bu konularda bilgisi olanlar yazabilir mi 60 sorudan kaç net yapmak gerekli ilk atama ıçin.

Bende şu an aöf lisans tamamlıyorum 4. sınıftayım sanırım sınav oldu bitti tercihler diyene kadar yetişir değil mi?

merhabalar. bende maliye bölümü mezunuyum. ilk defa sınava gireceğim.

Slmlar ben de İngilizce öğrt. Mezunuyum ve ben de ilk defa ekpss ye gireceğim benim de pek bilgim yok :\

herkez kendini yazmış ama kimseye cevap yazan bilgi veren yok :D bende yeniyim :D

Konunun baslangic noktasi mezuniylerdi. Onun icin cevap yazan yok :)

Ben de önlisans olarak girecem 1 yıldır bekliyorum böyle sınav işimi olur ceza gibi ya sınava girmemişsin bekle sınav olana kadar bekle bekle gün geçmiyor

İyi akşamlar arkadaşlar ben 2014 ekpss ile lisanstan atandim, öğretmenlik tercihinde bulunacaklar için söylüyorum MEB kadro açıyor ayrı alımları var oradan tercih yaparsanız sizin için iyi olur.

engeldeğil

bende lisanstan girdim bu sene atandım sosyoloji bölümünden atama çok oluyor türkçede paragraf çözün sürekli çünkü sorular en çok paragraftan çıkıyor...Tarihte ise yakın tarih inkılap tarihi onlara çalışın yani ekpss konu anlatımlı kitap alın ordan çalışın bol bol soru çözün 67 bile alsanız atanırsınız iyi çalışmalar...

arkadaşlar lisans mezunu iseniz şansınız daha çok çünkü rakip sayısı daha az yani 67 alan biri ilk atamada olmasada ikinci atamada muhakkak atanır kendinizi kasmadan sınava çalışın Türkçeden en çok paragraf soruları çıkıyor bunları daha rahat çözmeniz için bol bol kitap okumanız gerekiyor,tarihten inkılap tarihi yoğun olarak çıkıyor en iyisi ekpss konu anlatımlı bir kitap alın ona çalışın ve bol bol soru çözün sınavda başarılar inşallah istediğiniz yerlere atanırsınız Rabbim emeklerinizi boşa götürmesin...

CEREN16

verdiğin bilgiler için teşekkürler..hangi ile atandın ve de görevin nedir tam olarak şu anda?

2014 soruları ve geçmiş yıllara ait sorular lazım.2012 sorularına baktım anlatıldığı kadar kolay olmadığını düşünüyorum.Öncelikle süre çok kısıtlı ve mat sorularına çok zaman harcayan biriyim.Lisans düzeyi kolay deniyor düşük puanla atanırsın deniyor ama lisans düzeyindeki mat sorularıyla lise düzeyindeki mat soruları aynı ayarda olmuyor.

@CEREN16

verdiğin bilgiler için teşekkürler..hangi ile atandın ve de görevin nedir tam olarak şu anda?

sinop maliyeye atandım veri hazırlama ve kontrol işletmenliği görevim ...

2014 soruları ve geçmiş yıllara ait sorular lazım.2012 sorularına baktım anlatıldığı kadar kolay olmadığını düşünüyorum.Öncelikle süre çok kısıtlı ve mat sorularına çok zaman harcayan biriyim.Lisans düzeyi kolay deniyor düşük puanla atanırsın deniyor ama lisans düzeyindeki mat sorularıyla lise düzeyindeki mat soruları aynı ayarda olmuyor.

Ben sınava pek çalışamadan girdim üstelik sözelciyim kendinizi bu kadar kasmayın lisans zor olabilir ama rakip daha az ve atanmanız daha kolay bol bol soru çözün

ceren hanım siz alanınız sayesinde o puanla atanabilmişsiniz. peki alanı olmayanlar 4001 ciler kaçla atanıyor lisans dan ?

ceren hanım siz alanınız sayesinde o puanla atanabilmişsiniz. peki alanı olmayanlar 4001 ciler kaçla atanıyor lisans dan ?

maliye benim alanım değil ben sanat tarihi mezunuyum 4001 ile atandım... Rize gümrük en son 67 almıştı diye biliyorum yani puanınız 68 den aşşağı düşmedikçe atanırsınız diyorum ben 69 ile atandım ...

Herkese merhaba. Ben de bu yıl ilk defa sınava giricem kamu son sınıf öğrencisiyim ve formasyon alıyorum. Bende liselere hukuk öğretmeni olarak atabilirim fakar MEB bize böyle bir hak tanıyormu? Kaç puanla atanırız bilgisi olan ya da atanan varsa bilgi verirseniz sevinirim.

merhaba bende 2016 ekpss ye lisans düzeyinden gireceğim , inşaat mühendisliği atamaları nasıl olur acaba bi bilgisi olan var mı ?

maliye benim alanım değil ben sanat tarihi mezunuyum 4001 ile atandım... Rize gümrük en son 67 almıştı diye biliyorum yani puanınız 68 den aşşağı düşmedikçe atanırsınız diyorum ben 69 ile atandım ...

Siz kaç nete kaç puan aldınız acaba doğru yanlış sayılarınızı gy gk olarak yazabilir misiniz?

CEREN16 yani sadece 4001 değil mi ek özellik istemiyor ehliyet bilgisayar sertifikası ?

ne olarak atandınız unvanınız nedir ? düz memur mu ? vhki mi ? bilgisayar işletmeni mi ?

birde sınava girdiğiniz sene kaçtı ?

Maaş hakkında sizi bilgilendireyim. Lisans mezunu 4001 ile atanan memurlar 2 bin küsür maaş alır. Mühendisler 3 bin küsür maaş alır. Öğretmenlerde ek derslerle birlikte 3 bini geçer maaş. Yani burada haksızlık var. O da niye herkesi branşına göre yerleştirmiyorlar. Branşı açılan şanslılar 3 bin küsür TL maaş alsın. Şansına branş açılmayanlarda 2 bin TL maaş alsın. Adaletsizlik. Bu konuda kendi branşınıza kadro istemek için şimdiden hükümete başvurabilirsiniz.
Diğer bir haksızlık ise 63 puan ile atanan mühendis var. Branşında daha yüksek puan alan olmadığı için. Fakat kendi branşına kadro açılmadı diye 80 lik puanla 4001 memur kadrosuna atanan da var. Puanı daha yüksek ama aylık 1 bin TL daha az maaşa mahkum edilmiş hükümet tarafından.

Ve ilginçtir bu konu hakkında ne Aile ve Sosyal işler ne de başka bir kurumun çalışması yok!

Atanma puanları hakkında Ceren arkadaşınıza güvenebilirsiniz. Güvenmeyenler fbyandex.comtr den 2014 ekpss minumum maksimum atama puanları taban tavan puanlar diye arattırırsa atanma puanları listesini pdf dosyası şeklinde görebilir.

Ben adalet öğretmeni olarak atanabiliyorum ama bırakın MEB in özürlü kadrosunu açmayı normalde bile alım çok az yani buradan adalet öğr. olarak atanma şansım hiç yok sanırım. MEB belli başlı öğretmen kadroları açar sanırım. Üzüldüm hevesim kırıldı açıkçası.

sınavda hızlı okumaya dikkat edin derim ön lisans dan girdim hiç çalışmadan 65 kusür aldım 10 yıl önceki bilgimle türkçe soruları uzun paragraflardan oluştuğu için zamanı yetiştirmede insanlar sorun yaşayan çok olmuştur.

alttan 2 ders vardı başvuru yaparken ön lisans olarak başvurdum (lise sonda üniversite sınavına girmek gibi yani) zaten sınava gir atamaların yapılması açıklanması zaman alıyor... ilk atamlar kısa ikinci atamalarda bu süre biraz daha uzun oldu.

unutmayın tercihleri kazandığınız zaman sizden diploma isteyecekler bunu unutmayın diploma mezun olduktan aöf için konuşuyorum ben 2 ay sürmüştü şuan nedir bilmiyorum.

sorular konusunda geçmiş sorulara bakın ama detaylı sorular sorulacağından eminim

arkadaşlar bende AOF İşletme mezunuyum lisans olarak ilk defa girecem 2016 e-kpss sınavına Yargı yayınları kitabını aldım henüz bakamadım inşallah bizlerde biyerlere gireriz...

Bende lisans tan gireceğim okul öncesi öğrt. mezunuyum . Hayırlısı bakalım inşaallah hepimiz için.

su_doğa

üzülmeyin öğretmen ataması ayrı bir zamanda yapılıyor takip edin. alan ayrımı pek yok bildiğim kadarı ile genelde hangi alan öğretmenliği olursa olsun az başvuran olduğundan tamamı atanıyor.

Arkadaşlar ekpss lisansta hangi konular var bilen paylaşabilirmi. Soru dağılımını biliyorum ama hangi dersten hangi konu çıkacağını bilmiyorum.

Selam arkadaşlar, lisans ekpss de hangi dersten hangi konular var yardımcı olurmusunuz.

Üst Alt