Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Avcı05,
Evet Toplamı. 40 oranı sadece dahiliyeden var.

Bu arada aradım bağlı olduğum SGK müdürlüğünü Sağlık kurulunda olduğunu söylediler. Beklemeye Devam anlaşilan.

Durum Bildirir Rapor nereden görüntüleniyor ve kaç gün sonra bilgisi olan var mı?

@Freedomm,
Yeni sisteme geçilmeden önce ara karar verildi ve kontrole sevk edildim e nabizda 5 yıllık maluliyet verildi gittiğim hastanede lakin içeriğini göremiyorum sadece tarih yazıyor maluliyet adı altında belirttiğim gibi aradım SGK yi halen sağlık kurulunda olduğu söylendi dosyanın bilemiyorum.

@xcoskunx,

SGK'yı aradım derken çağrı merkezinden mi bahsediyorsunuz? Bu işlemler için orayı aramayın direk bağlı olduğunuz SGK'nın ilgili birimlerini arayın. En kötü ihtimalle çağrı merkezini bile arıyorsanız mutlaka kurumdan bilgi talep etmelerini ve size iletmelerini söyleyin. Bu talepte bulunmazsanız sizin adınıza hareket etmiyorlar. Ekranda gördükleri "gecikmeli" bilgileri size veriyorlar.

Mesela ben abartısız yüzlerce kez Maltepe SGK'yı aramama rağmen tek bir kez bile ulaşamadım. Telefonu açmadılar. 170 arayıp kuruma yazı yazmalarını istedim. Aynı gün cevap almışlar. Tekrar 170 i arayıp cevabı öğrendim. Aklınızda bulunsun diye paylaşıyorum.

@feramuz,
Durum bildirir raporuna ulaşamazsın çok zor sistemede düşmüyor direkt sgk çekiyor onu ancak zorlarsan heyete girdiğin hastane verebilir

@xcoskunx,
E-Nabzı 5 veya 10 yıllık gibi maluliyeti boşver ona takılma sana vereceğin karar iş güçü çalışma kaybına bağlı karar verilecektir. Ama inşallah red vermez de üzülerek bana kalırsa benim fikrim red vereceğine eminim çünkü. BSK de sonra YSK var anlayacağına sonuçları 6 ay daha süre bende sana tavsiyem

@K.Catalbas,
Bağli bulunduğum ilçe deki SGK müdürlüğünü aradım ulasamama gibi bir sorun nadiren yaşadım ben sonuç olarak Sağlik Kurulunda Dosyanız cevabını verdiler.

@Freedomm,
Forumda yeniyim Hocam BSK ve YSK nedir? anlamadım red verildigini kabul edelim sonuç itibari ile itiraz hakkım yokmu ? yoksada yapacak birşey yok ucunda ölüm yok sonuçta 😁

@pınar-deniz,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Bağlı bulunduğum yani başvuru yaptığım SGK yi aradım ve dosyanız halen sağlık kurulunda cevabını verdiler. 170 üzerinden çok önceden aradığımda bilgi vereniyorlar 170de başvuru yaptığın yeri ara dedi😁. Merak ettiğim sizin süreçte bana benzermi ilerledi acaba?

Arkadaşlar merhaba eğer bsk dan red gelirse mutlaka itiraz edin dosya YSK ya gitsin bir SGK müdürü ile bizzat konuştum çünkü farklı bir kurul var orada farklı kararlar gelebiliyor diyor adamlar sakın vazgeçmeyin

@pınar-deniz,
Aynısı bende yazıyor seninkinle aynı sayısına kadar herşey aynı acaba dedim bende yaşadığım şehirdeki sgk gelmiş 170 aradım cevap vermiyorlar acaba dedim işallah onaylanır mayısın 20 sinde başladım 18 eylül ara karar verdi bakalım

Geçen gün Ankara'ya gittim YSK ya gittim dedim belki oraya girersem elden veririm itirazı çünkü Unkapanı çok sallamadı o zaman... Gittim bak mesela İstanbul'da bölge sağlığa giremiyorsun ama YSK ya görebiliyorsun Ankara Balgat da yeri dosyam unkapanj sgk da olduğu için birebir itiraz yapamazsın dedi ama acayip bir bilgi öğrendim bence bunu kimse bilmiyor çoğu üç maymunu oynuyor eğer her yerden red gelirse 6 ay sonra tekrar başvuru yapabiliyorsunuz..SGK daki en iyi adam olabilir bir müdür yardımcısı ile sohbet ettim adam söyledi . Çünkü 6 ay sonra hastalıkta değişiklik olabilir iyi veya kötü yönde bu yüzden itiraz haklarınızı sonuna kadar kullanın arkadaşlar bizler hayatta 1-0 kayıp başlıyoruz saygılar dostlarım

Haftaya ben de rapor çıkarmaya başlıyorum. Tam net cevap alamadığım bir soru var. Diyelim bana süresiz çalışma gücü kaybı onaylandı. Ben bu durumda emeklilik başvurumu bir sğre sonra yapabilir miyim? Emekli olduktan sonra zaten çalışmayacağım. Başvurumu ne kadar geç yaparsam o kadar tazminatım artış olacak. Yani mesela süresiz raporum onaylandığı tarihten sonra en az 3 ay sonra emeklilik başvurusu yapılabilir mi? Ya da süresiz onaylanmış çalışma gücü raporların geçerlilik süresi var mıdır?

@esra777,

BSK veya YSK eğer onay verirse direk evrakları ankara gidiyor ve size tahsis noyu verecektir en geç 1 ay içinde maaş bağlanacaktır.

@xcoskunx,

BSK ( Bölge sağlık kurulu ) YSK ( Yüksek sağlık kurulu ) yani önce BSK yapıyorlar red gelirse itiraz yoluna direk YSK gönderiyor ve son aşaması onlar değerlendiriyor. orda red gelirse yolu sonun mahkeme gözüküyor.

@Batax,

Zaten hemen emekliliginin onaylancağını zannetmiyorum onun için sgk kurula gidecek İstanbul izmir ankara gibi yerlerde 3 4 ay sürüyor bu işlemleri ret geldigi zaman ise ankara Yüksek Sağlık kuruluna gidecek orasına 3 4a y sürüyor yanw 7 yada 8 ayı göz önüne al al sen

@güllerin efendisi,

Olsun, beklerim ben o kadar. Dediğim gibi, beklemek tazminat konusunda bana yararlı olacak. Ayrıca bu süre zarfında da Anayasa Mahkemesi'nin durumu da takip edilecek. Bir yandan raporun çıkması, bir yandan da mahkeme kararını beklerken geçecek önümüzdeki günler.

@Freedomm,

Mesela sgk dosya geldi bende çalışıyorum ilk beni arayacak mı red yada onay gelmiş diye ondan sonra Ankaraya gitmesi gerekmiyor mu yada posta geldikten sonra Ankaraya gitmesi gerekmiyor mu

Zaten sgk seni telefon da arayacak eğer onay gelirse iş çıkışı alacaksın sonra sgk verip sgk işte sana tahsis no verecek 1 ay kala maaş bağlanacaktır.

@feramuz,

Bizim durum bildirir raporumuz, hastaneye başvurduğumuz gün (3 Kasım) aynı gün akşam üstü edevlete düştü.

@slayshot,
18 eylülde ara karar çıktı heyete girdim e devlete düşmüyor hiç birşey her türlü bakıyorum yok

Arkadaşlar anayasa Mahkemesin den bi haber varmı çok uzamadımı sizcede bu kadar zormu kararı bağlamak

Ben e-nabız da raporu görüntüleyemiyorum rapor var maluliyet yazıyor seçenek çıkmıyor açan var mı

Üst Alt