Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@ilker evlen,
Sağol var ol kardeşim🙏, evet durum maalesef böyle sonuçlandı. 11 ay içinde her üç ayda bir ara karar çıksın her ara karar da tekrar tekrar uğraş eziyet çek gecen gündüzüne karışsın psikolojin alt üst olsun sonuç hüsran! Aynen itirazda bulunacağım bende yine red gelirse konuyu mahkemeye taşıyacağım.

Arkadaşlar.. Bu tabloya bakaraktan Beşiktaş ilçe SGK aradım onlarda unkapanına göndermiş. oradan cevap bekleyeceksiniz diyor. Unkapanı SGK gitmesi ne anlama geliyor.
İstanbulda olup bilen Canlar.
tahmin yada bilinen cevabınız var mı?

@İstanblue34,
Kardeşim bana da malulen gelince bende itiraz ettim ama sonradan öğrendim ki profesyonel yardım almak gerekiyor adamın birinin hazırladığı itiraz dilekçesi efsane bizimki direk iyi olduğumu belirtiyorum karara itiraz ediyorum 😂 hep SGK daki adamlar yüzünden yemin ederim

@İstanblue34, gerçek gerçekten durumunuza üzüldüm bu kadar bekleyişten sonra olumsuz olması üzücü ben de sağır ve konuşma engelli ablam için 11 ay önce başvuru yapmıştık biz de halen bekliyoruz kendisi 60 yaşında zar zor çalışarak primini tamamladı her hafta beni arayıp sonuç ne oldu diye bana soruyor herhangi olumsuz durumda kendisine ne anlatırım ben de bilemiyorum sanırım itiraz etmeden önce profesyonel bir destek almak gerekiyor

@dado84, olumsuz bir durumda yasal olarak profesyonel olarak bir dilekçe yazacak bu işleri takip edecek kimseler var mıdır İnşallah gerek kalmaz ama önceden bilmek gerekiyor biliyorsun biz de sağır dilsiz 60 yaşındaki ablam için bekliyoruz zaten kendisi primi zar zor tamamladı neredeyse her gün soruyor sonuç ne oldu diye bana olumsuz bir sonuç gelirse ne anlatırım hayal kırıklığı olur üzüntü olur Allah bildiği gibi yapsın bu duruma getirenleri

@mehmet-41,

Var kardeşim var işi sadece bu olan danışman abiler var yüzde 50 ile çalışıyorlar yada bir iki maaş alıyorlar maaş bağlanınca bide iş oraya mahkemeye giderse 2 veya ,2 buçuk sene sürer dedi ama sonuç olumlu olur dedi

@mehmet-41,
Çok sağol Mehmet kardeşim teşekkür ederim.

Durum inşallah sizin için olumlu sonuçlanır. Red sonucu almak çok kolay kabullenilecek bir durum değil gerçekten, sadece başvuru yapanı değil ailenden annen baban eşin çocuğun herkesi ciddi derecede sarsıyor. Allah herşeyin hayırlısı ile gönlümüzce versin. Siz ve forumda ki diğer sonuç bekleyen herkese hayırlı güzel müjdeler diliyorum.

Herşey gönlünüzce olsun ...

Hani anayasa mahkemesine verilmişti sistem eskiye dönaün diye sonuc cıkmadı mı hala?

Bugün çok acayip bir olaya şahit oldum daha da şaşırmam dediğim ne varsa yuh diyorum..benim bir arkadaşım var benimle birlikte şubatta başvurusu var ki o heyete girmedi raporu yeniydi ikimize de aynı ayda ara karar çıktı benimki Ekim'de sonuçlandi artık ona da sonuç bekliyoruz.. bugün ne oldu biliyormusunuz😬 ikinci ara karar geldi adama...buraya kadar çok normal gibi bikaç kişiden duydum ikinci ara karar..yav arkadaş bu adamın tek bacağı yok kalçadan aşağıya ... Neyi ispatlayacak bu adam size ben anlamıyorum artık inanılmaz kararlar veriyorlar yapmıyorsanız bu işi bırakın kardeşim vergi dairesi yapıyordu aslanlar gibi ya benim gibi adama malulen emekli ettiler malulen emekli edecekleri adama sürekli ara karar çıkarıyorlar ben dedimki valla dava et bu adamları hiç gitme hastaneye bir daha rezillik başka bişey değil ya

k1qgr61.jpeg
14 ay sonra emeklilik başvurumdaki hareket budur bunu yorumlayabilecek bir arkadaş var mı ?

Son düzenleme:
@bayy,

Karar cikmiş kardeşim tebliğ bekliyor daha net bilgi başvuru yaptığın SGK müdürlüğü verecek sana başvuru tarihin nedir önemli olan ara karar tarihin ne zamandi senin ,?

Nihayetinde dayanamayıp yeni yasaya başvurmaya karar vermiştim. Önümüzdeki ayın 4'ünde sağlık kuruluna randevum var. Sizlerden bir konuda yardım istiyorum. Rapor için 7-8 doktor gezmemiz lazımmış. Benim tek hastalığım olan bölümde muayene olsam ve diğer bölümlerde muayene olmadan geçiş olabilir mi? Bütün doktorlara geze geze çok uzun ve gereksiz yere vakit kaybına yol açar.

@bayy,
Eğer bu dosyaları ara karar çıkarsa demeki bil ki SGK bizimle dalga geçiyordur. Bu sizin kaçıncı ara karar çıkacak merak ediyorum. İnşallah değildir final sonuç olabilir.

İnşallah kardeşim Umarım dediğiniz gibi 2. Ara karar değil sonuçtur.
Gelişmeleri paylaşırım mutlaka..

Şunuda belirtmek isterimki şüphesiz SGK gerçekten dalga geçiyor. çürümüşlük kurumun her alanında mevcut.

Anladım, ama dediğim gibi muayene şart mı yine de? Mesela ben de kalp rahatsızlığım yok, muayenede etmeyin desem doktora direk söylesek geçmez miyiz?

@Batax,
ilgili doktorlara mutlaka gidiyorsunuz Alanınızla ilgili hiçbir rahatsızlığım yok demeniz yeterli oluyor.

En zoru aslında psikiyatri sanırım. Benim ruh sağlığım yerinde diyelim. Bunu nasıl halledebilirim? Yani psikiyatri doktoruna gidince ne yapabiliriz?

@Batax,
Ara karar çıkarırlar, Taksim ilk yardım da kardiyoloji Perşembe günleri heyete giriyormuş salı gitmiştim, kendi isteği iile muayne olmadı kaydı düşüldü, 5. seviye böbrek hastasıyım ağır çalışma kaybı ama SGK ara karar çıkardı, akıllandık hepsini gezdim 9. aydan beri ara kararın sonucunu bekliyoruz ...
Mayıs ayı muracatım

@Batax,
Evet arkadaşım beni çapa tıp fak. sevk ettiler psikiyatri girdiğimde hiçbir rahatsızlığım yok dedim ama olmaz dedi ve muayene başladı 30 dk süreyi doldurduk

@Batax, Ben İzmir Tepecik Eğitim Araştırma hastanesine gittim sağlık kurulu için. Dahiliyeden kan tahlili ve akciğer filmi istiyorlar, bunları halletmeden muayeneye almıyorlar. Omurilik felçlisi olduğum için nörolojiden ekstra Beyin Cerrahi'ye gönderdiler, orası da röntgen istedi. Diğer bölümler bunlar kadar sürmedi, birkaç soru sordular çıktım. Varsa eski raporlarınızı yanınızda götürün, ben götürdüm birkaç bölümde doktor kısaca inceledi sonra notunu düştü. Belki benim tek hastalık olduğu için muayene faslı kısa sürdü bilmiyorum. Sanırım doktoruna bağlı da olabilir.

Benim kurul süreci 2 gün sürdü, ilk gün hepsi bitmedi. Mümkün olduğunca erken gitmeye çalışın çünkü kalabalık ve sıra oluyor. Hatta mümkünse birkaç yakınınızla gidin, sizin için ayrı sıralarda bekleyebilirler. Tüm bölümleri bitirince heyet için gün veriyorlar, bana yaklaşık 1 ay sonrasına verdiler. Dün heyete girdim, en kısa süren bu aşama oldu. Şimdi de raporun hastaneden SGK'ya gitmesini bekliyorum.

Umarım süreç siz ve başvuracak diğer arkadaşlar için hızlı ve zahmetsiz olur.

Gelen yorumlara bakarsak, hastalığın olmasa bile bütün doktorlarda teker teker muayene olacağım. Birinde muayene olmasam bile süreç uzar anlaşılan. Beklemeye razıyım, zaten eğer süresiz olarak raporumu SGK onaylarsa, işten hemen çıkacağım ve çalışmayacağım. Zaten rapor çıkarılma sürecimin uzaması aslında işime yarayacak. Yani süreç ne kadar uzarsa, tazminatım o kadar artarak işten çıkışım kârlı olur benim açımda.

Üst Alt