Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@furkan t1

Son aldığın raporun üzerinden 6 ay geçerse emeklilik başvurusunda SGK yeni tarihli rapor isteyecektir.

Dolayısıyla emeklilik için şartları sağladığında
ilk önce sana en uygun hastaneden (üniversite, eğitim ve araştırma, şehir hastanesi) sağlık kuruluna randevu alıyorsun.
sonra SGK il/ilçe müdürlüğüne gidip emeklilik için bir form doldurup aynı formda randevu aldığın hastaneye sevk olmak istediğini belirtiyorsun.
hastaneye gidip sağlık kuruluna giriyorsun, sonrasında da SGK'nın cevabını bekliyorsun.

@BnymnYldz,

Teşekkür ederim. Durum Bildirir Raporu, bu ilk başta doldurduğumuz başvuru dilekçesinde yer alan Galen tedavi gördüğüm sağlık hizmet sunucusuna sevkini talep ediyorum kısmı ile mi isteniyor, ayrı bir başvuru türü müdür?

@Futi_26, Çalışma Gücü Kaybımın Tespiti (28/5) olarak başvuru yapılırsa SGK sevk yazısında hastaneden Durum Bildirir Raporu talep edecektir.

Tedavi gördüğünüz hastaneyi talep ederseniz SGK uygun görürse bu talebi de yerine getirebilir.

Sgk sağlık kurulundan ara kararla şehir hastanesinde sadece endokrinoloji ye sevkim yapıldı lakin 8 bölüm çıkardılar hastanede bana normal mi böyle olması zaten ilk başvuru da 12 bölüm gezdim ea hastanesinde

@cahit007,

ara karar sevkli sadece rahatsizligini bildiren bölüme gidersin ancak saglik kurulu sustemi acmak için en az 3 doktor geziyorsun seni neden fazla doktira yonlerdirmisler anlamadim rahatsızlığın fazlamami

@Alibekar,

ara kararda biz sadece bir hekim gedik tek hekimli durum bildirir cıkarıp verdik, 3 hekim filan yok, şehir hastaneleri tek hekim çıkarmadıgı ıcın yeniden durum bildiirir çıkartıyor,

@furkan t1 bende epilepsi hastasıyım raporunu kaç yılında aldın? ben 2010 yılında almıştım raporumu süresiz olarak emekli yılım geldiği için (18 yıl) tekrar araştırma hastanesi için sağlık kurulu randevusu aldım önümüzde ki hfta gireceğim, benim raporum %40 ,senin raporun kaç ve nöbet sıklığın nedir.

@cahit007, ara kararda bir bölümden tekrar görüş istense bile bütün doktorlara görünüyorsunuz. mevcut raporunuzu alıp giderseniz diğer doktorlar kolaylık gösterip rapordakini tekrar yazıyorlar. Tavsiyem, istedikleri branşa ayrıntılı rapor yazdırmanız, detaylı raporlar daha tatmin edici olabiliyor.

@BnymnYldz İyi güzelde tedavi olduğumuz hastane durum bildirir vermiyor sadece engelli raporu vermeye yetkili devlet hastanesi ne olacak bu durumda

@mehmet-41,

Benimde birlikte başvuru yaptığım arkadaşımın daha sonuç çıkmadı benim ay başında geldi sonuç . Acaba ara karar tarihine mi bakiyorlar

Bilmiyorum 2 gün önce mail attım hala kuruldaymis sonuç çıktığında tebllikat yapılacak şeklinde mail gönderdiler

@mehmet-41,
ara karar için hangi tarihte muayene oldunuz ? misal bizimki 7 temmuzdu hastaneden sgk ya ulaşması 1.5 ayı bulmuş daha sonra da 2 ay kurul bürosunda kalmış 1.5 aydır da kurulda, dys de gelen evraklar kısmında 115.1 kodlu kurum sağlık kurulu yazıyorsa o tarihte kurula girmiş demektir, sizin dys de nasıl

@olgunbodur, dys halen eski bilgiler gözüküyor en sonki Ara karara istanaden 30 temmuzda muayne olundu 31 temmuzda hastane sekreterliği dosyayı SGK'ya göndereceğiz bilgisini verdi bize o günden bugüne halen haber yok İlk başvurumuz Aralık ayında idi

23/10/2025 11:43:12
Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (M********)' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'

DYS son hareketim budur kurul sonucun açıklanması zaman aralığı nedir acaba ?

@bayy,
gelen evraklar kısmında ise bu tarih kurula girmiş, giden evraklar kısmında ise kuruldan çıkmış demektir

Merhaba arkadaşlar,

Engelli emekliliği ile malulen emeklilik arasında tam olarak ne fark var, kafam karıştı.

Hangi durumlarda biri diğerine göre avantajlı oluyor ?

Son düzenleme:
Üst Alt