Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@furkan t1

Son aldığın raporun üzerinden 6 ay geçerse emeklilik başvurusunda SGK yeni tarihli rapor isteyecektir.

Dolayısıyla emeklilik için şartları sağladığında
ilk önce sana en uygun hastaneden (üniversite, eğitim ve araştırma, şehir hastanesi) sağlık kuruluna randevu alıyorsun.
sonra SGK il/ilçe müdürlüğüne gidip emeklilik için bir form doldurup aynı formda randevu aldığın hastaneye sevk olmak istediğini belirtiyorsun.
hastaneye gidip sağlık kuruluna giriyorsun, sonrasında da SGK'nın cevabını bekliyorsun.

@Futi_26, Geçmiş olsun eğer SGK sevk ile Durum Bildirir Raporu talep ederse hastaneden 6 aylık süreyi beklemenize gerek yok.

SGK'ya bu durumu söyleyin ve sevkinizi alıp o şekilde hastaneye başvurun.

Üzerinde oran yazılı olan engelli raporu almanıza gerek yok. SGK durum bildirir raporu ile karar verebilir.

Ayrıca vergi indirimi belgesi almanıza da gerek yok emeklilik için o belgeye ihtiyaç yok artık.
Teşekkür ederim. Durum Bildirir Raporu, bu ilk başta doldurduğumuz başvuru dilekçesinde yer alan Galen tedavi gördüğüm sağlık hizmet sunucusuna sevkini talep ediyorum kısmı ile mi isteniyor, ayrı bir başvuru türü müdür?

@Futi_26, Çalışma Gücü Kaybımın Tespiti (28/5) olarak başvuru yapılırsa SGK sevk yazısında hastaneden Durum Bildirir Raporu talep edecektir.

Tedavi gördüğünüz hastaneyi talep ederseniz SGK uygun görürse bu talebi de yerine getirebilir.

Başvuru itibari ile ara kararlar sonrası toplam 10 ay bitti halen sonuç bekliyoruz

Üst Alt