Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@dado84, dado hakkında hayırlısı kardeşim 2 sene sonra kontrol muhayenesi vermişler onda iptal olma şansı da var o zaman başvurunu yine yap çalışma gücü kaybı olarak o zaman istediğin olur inşallah kardeşim ...
Çok teşekkür ederim kardeşim sizler için de dua edeceğim inşallah 🙏 Rabb'im zorluk göstermesin sizlere inşallah

İptal edebiliyoruz adamlar dediki sen engelli emeklilik için başvuru yapmışsın ağır ibaresi olduğu için malulen emekli seçmişler tartışmaya kapalı diyor bu ben çalışıyorum dedim 5600 oldu prim malulen emeklilik maaşı ile geçinemem dedim benim yüzüme baktı müdür yardımcısı kontrol muayenesi koymuşlar 2027 dediki sen iptal et emekliliği 2027 de muayene gelince engelli emekliliğine çevirirsin dedi bakalım nasıl olacak

Merhaba arkadaşlar bende 24.03.2025 tarihinde müracaat ettim. Malulen işaretlemediğim halde 25.09.2025 tarihinde E nabıza 13.10.2027 tarihine kadar geçerli maluliyet girilmiş fakat daha SGK tarafından elime ulaşan evrak olmadı. Memura müracaat ederken özellikle söyledim malulen emeklilik istemiyorum diye. Rapor oranım tek hastalık %60 +%3 toplam oran%63

@Serhat/,
Merak Etme Herkes 28/5 Olarak İşaretliyor Ama Sana Verilen Evrakta Malüliyet Tespiti Yazıyor Ambulasyon Sağlayamama Durumunda Emekliliğin Onaylanıyor Ek1 Hastalık Listesinde Hastalığının Olması da Bir Anlam İfade Etmiyor Onlar Sadece Engellinin Gözünü Boyamak İçin Uydurulmuş Argümanlardan İbaret

@Serhat/,
Bu standart birşey engellinin başvurdugu tüm işlemler malulluk olarak geçiyor artık.... malulliyet sadece malulen i kapsamıyor... SGK ya gittiğinizde size bir kağıt verilir ya da sizin adınıza işaretlenir orda özellikle 28/5 işaretlemeniz lazım ya da onlar işaretler
onlar maluliyet yada iş gücü kaybı olarak değerlendirir bu artık kafa karıştırmasın

Selam,
Benim de orta düzey olarak onaylamış. Nisan ayında muayeneyi bitirmiştim . 25 Ağustosta heyete girdim. Sgk ya evrak Eylül başında gitti.

Darısı tüm bekleyen arkadaşlara.

@BARRACUDA35,

Ben anlamıyorum kişiye göre farklı kurullarmı var ya ben haziranda raporumu elime aldım sgk ya başvuru yaptım daha 2 gün önce ara karar çıktı nisan ayından beridir uğraşıyorum şimdi bi 6 ay daha beklicez muhtemelen siz nasıl 3 ayda bütün işlemleri halledebildiniz?

@necatiburakozdemir,

Martta heyete girip başvurdum, haziranda ara karar çıktı, tekrar heyete girdim. Yedi aydır bekliyorum. Sekiz, dokuz aydır bekleyen var. Sanırım başvuru yapılan yere göre değişiyor süreler.

@pınar-deniz,
Hayır ara karar çıkmadı. nisan ayında hastaneye gittim iki günde poliklinikleri dolaştırıp muayene fişini teslim ettim. Ben aynı gün ya da iki üç gün içinde heyete çıkar durum bildirir raporunu alırım diye düşünürken bana heyet için 25 Ağustos tarihini verdiler :))) başka hastanelerde bir iki gün hadi bilemedin bir hafta süren iş benim tam dört ay sürdü. Yani hastaneden durum bildirir raporu almam dört ayı buldu. Hastaneden raporu aldıktan sonraki sgk ya eylül ayında başvuru yapıldı be bugün de sonuç çıktı yani bir buçuk ay sürdü. Eğer ben Nisan ayında hemen raporu alabilseydim benim işim haziran başında bitecekti.

arkadaşlar ankara sıhhiye sgk müdürlüğüne hastane sevki için başvurdum ve formda özellikle 28/5 iş gücu kaybı oran tesbiti işaretledim ancak bugün gelen sağlık kurulu sevk yazısında SİGORTALININ MALULİYET TESPİTİ İÇİN DURUM BİLDİRİR SAĞLIK KURULU RAPORU sevk nedeni olarak yazılmış. ben malulen emeklilik talep etmiyorum ancak kafalarına göre mi böyle bir sevk açıklaması yapılmış yoksa genel uygulama böyle mi ya da her bir sgk müdürlüğü farklı uygulama mı geliştiriyor. şimdi hastanden sağlık kurulu randevusu almadan önce varsa bir hata bunu düzeltmem gerekir mi yoksa sağlık kurulunun sonucuna göre zaten gerekli düzeltmeyi kendileri resen yapıyorlar mı? CEVAP VEREBİLECEK HERKESE TEŞEKKÜRLER VE GEÇMİŞ OLSUN

Merhaba, öncelikle forumda gelen sorulara cevap vererek bilgilendirme yapan herkese teşekkür ederim. Emeklilik başvuru sürecimde buradan çok faydalandım. Mesela sürekli raporların işe yaramadığını öğrenip SGK'ya başvurmadan önce sevk olabileceğim hastaneden randevu alıp süreci kısalttım. Hastalık Listesi diye bir şeyin varlığını da buradan öğrenip listede "ağır engelli" konumunda olduğumu gördüm.

1993 yılında engelli oldum (kuadriparezi), 2010 yılında SSK girişim gerçekleşti. 5454 prim günüm var ve 15 yıl 6 aylık sigortalılık sürem var.

Ay başında başvurumu yaptım ve Çalışma gücümün kaybının tespiti (5510/28-5. fıkra) seçeneğini işaretleyip Sağlık Kurulu sürecine başladım. Bildiğiniz gibi eziyetli bir süreç olan bölüm bölüm dolaşma işini bitirdim ve 19 Kasım'a heyet günü verdiler.

Sormak istediğim şu; 28-5 işaretleyerek başvurduğum halde ağır engelli raporu çıkarsa otomatik olarak malulen emeklilik mi çıkar? Yeni bir iş bulma ihtimalim düşük de olsa işe girersem emekli maaşımın kesilmesini istemem. Engelim 2010 öncesinden olmasına rağmen vergi indirimi için çok geç başvurdum (2021 yılı) bunu gözeterek sonradan engelli olduğum sonucu çıkarılabilir mi yoksa e-nabızda görülebilen 2007 yılından olan sürekli heyet kurulu raporuma bakarak mı karar verirler? Yani engel durumunun işe başlamadan önce mi sonra mı başladığına nasıl karar veriliyor? 2010 yılında işe başladığımda firmanın engelli çalışan kontenjanına dahil olup olmadığımı bilmiyorum, bunun tespit aşamasında bir önemi var mıdır?

Daha önce sağlık kuruluna İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde giren var mı? Hastaneden raporun SGK'ya gitmesi ne kadar sürer merak ediyorum.

Son düzenleme:
Az önce Göztepe SGK'ya gidip emekliliğimin onaylandığını öğrendim. Orta dereceden vermişler.
Birilerine yardımım dokunur belki, detaylıca yazıyorum.
Mart ortası SGK'nın rapor alınabilecek hastaneler listesindeki Kartal Devlet Hastanesi'nde heyete girip 83 dereceyle rapor aldım. Serebral palsiden dolayı fizik tedavi 55, nöroloji 50. işitme kaybı 23.
Haziran'da ara kararla fizik tedavi ek muayene istendi. Bu kez Süleyman Yalçın Eğ. Araş. Hastanesi'ne gidip kurula girdim. (bence SGK listesine bakmayın ve en baştan Eğitiim Araştırmalardan birine gidin. Çünkü ara kararda genellikle oralara yönlendiriyorlar.)
Raporum Ağustos'ta SGK Sağlık Kurulu'na ulaşmış. Sonuç çıkması bir buçuk ay, kararın açıklanması yirmi gün sürdü.
Bu arada sabah SGK görevlisi telefonda kararın henüz çıkmadığını söyledi. İyi ki güvenmeyip SGK'ya gitmişim. Siz de Alo SGK'ya güvenmeyin derim.
Sık sık gidip darlamanın faydası oldu mu bilmiyorum ama ben öyle yaptım. :)
Bekleyen herkese en kısa zamanda güzel haber gelir umarım. Süreç çok bıktırıcı, pes etmeyin ve red gelse de itiraz edin.

@pınar-deniz, Hayırlı olsun senin için Bizim Temmuz ortasında Kurula iletildi rapor ama hala bekliyoruz sonucu sanırım bizimde sıramız yaklaştı diye düşünüyorum artık

Bugün itiraz dilekçemi verdim Unkapanına yemin ederim YSK nın akıl sağlığı ile uğraşıyorum 17 bin maaş ile nasıl geçinirim abi ben 20 bin kira veriyorum emekliliği ekstra gelir olsun diye istedim malulen yaptılar bide hastalık işe basladiktan sonra olduğu için işimiz zor ama Allah'tan ümit kesilmez bu son yazım inşallah hepiniz için iyi olur

Selamlar arkadaşlar,

emeklilik sonucunu bekleyen arkadaşlara moral olması için güzel bir haber vereyim, yaklaşık 8 aylık uğraş sonunda başvurum hafif düzey ile olumlu sonuçlandı, 18 yıllık sigortam henüz dolmadığı için emeklilik başvurusu yapamadım ama 6 ay sonra 18. yıl bitiyor, o zaman direkt başvuru yapabilirsin dediler (tabi tekrar yasa yönetmelik vs değişmezse).

benim hastalığım poliosekeli, %68 süresiz engelli raporum var.

mart ayında ilk muayeneyi oldum, haziran ayında ara karar çıktığı için tekrar detaylı muayene oldum, yaklaşık 4 ay sonra da karar çıkmış oldu.

Üst Alt