Benim ekrana bir güncelleme daha geldi.
Şöyle çıkıyor.
"4C emeklilik işlemleri evrak takibi" ekranında -->> tarihlerde bir belirsizlik var benim manuel olarak girdiğim tarihleri baz alarak cevap verirseniz sevinirim.
1-->06/08/25 evrak ilk kayıt
2-->13/08/25 TE EVRAK MALÜLLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ
-->> SONRA 22 SİNDE SAYFA GÜNCELLENDİ VE
3-->22/08/25 TE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ
-->> 28/08/25 te sayfa güncellendi
4-->28/08/25 SAĞLIK KURULUNA RAPOR GÖNDERİLDİ --->> en son aşaması bu
"AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ" demek, Maaş bağlanma aşaması değilmiş

Şimdi Sağlık kuruluna 28/08/25 te gönderildiğini öğrendik.
Birde şunu anladım, 4C-4A ekranları ayrı, mevzuatları ayrı ama safahatları gidişatları, değerlendirilmesi aynı.
Eğer kurul tarafından uygun görülürse bu işin safahatinde son aşama olur ve müteakip ayın başında maaş bağlanacağı anlaşılıyor.
Şu andaki Bu kurulun incelemesi ne kadar sürer.
@BnymnYldz Bünyamin Bey, herhangi bir arkadaşımızdan herhangi bir cevap gelmedi, herhalde meseleleri çözümlendi. işi bitenler de ister istemez siteye girmiyorlar ve görmüyorlar anladığım kadarı ile.
Ben hastaneden raporumu sgk aracılığıyla almadım. Normal engelli raporum vardı onu güncelledim ve sgk ya dilekçeyle 4c emeklilik başvurumu yaptım. Raporumu ve raporuma esas hastalık evrakımı ilçe sgk tarafından taratılıp sistemde 06/08/25 te akışa sunuldu ve işlemlerim başladı.
Sağlık kurulunun ekranına düşecek sağlık bakanlığı dys sisteminden görülecek bir raporum yok ama kendi raporumun elektronik imza numarası ve barkod kodu evrakın üzerinde zaten var .
Mevzuat 2025 yılında değişti ancak benim raporumda 2025 yılına ait ve baltazar sistemi esas alınmamaya başladıysa eğer esas alınan sistem Aynı Devletin bakanlıklarına bağlı hastaneler ve sgk sisteminde birbirine bağlı bir şekilde işletiliyordur diye düşünüyorum. Benim gibi raporunu kendisi almış ve Yani SGK tarafından başlatılmayan raporlar içinde kısa sürede emeklilik işlemlerinin bitirildiğini bu sayfalarda okudum.
Yani, bu kurulda bizim evrakı kurulun incelemesi ne kadar sürer. Bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim.