Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Birgül.halil, DYS Evrak Takibi sistemi SGK tarafından kullanılmıyor artık sizde onun için dosya hareketlerini göremiyorsunuz.

Başvuruyu yeni yaptıysanız eğer belli aralıklarla SGK'ya giderek dosyanızın durumu sorabilirsiniz.

@EmirAlim, Sizin durumda ise 1 ay içerisinde baktığınız ekranda herhangi bir hareket olmazsa kurumunuz aracılığı ile dosyanızın durumunu öğrenmeye çalışabilirsiniz. Kurumunuz böyle bir bilgi veremiyorsa sizde SGK'ya gidip sorabilirsiniz.

Ben biraz aceleciyim herhalde 13 gün filan oldu ben başvuralı ama benden çok heyecanla bekleyen 2 kızım var o yüzden merak ediyorum olmazsa haftaya giderim bir bakalım rapor yeni 11 ağustosta aldım ama sgk işi belli olmuyor tekrar sevk edermi bilmiyorum

Kurumum yok, şu anda çalışmıyorum. Emsali olan birisi olsa cevap netleşir aslında bilgi verecek emsal bir arkadaş bilgi verirse sevinirim, olmazsa son çare olarak dediğiniz gibi SGK ya sormak lâzım...

@EmirAlim, Bir arkadaşta 4C olarak çalışmıyordu ama kurum aracılığıyla mı olmuştu tam hatırlayamadım. Etiketliyorum mesajı görürse bilgilendirme yapacaktır @ucuncubahar

@Birgül.halil, Sizin başvurunuz daha çok yeni haftaya gitmenize gerek yok boşuna yorulmayın. İlk başvurudan itibaren 6-7 aydır bekleyen arkadaşlar var.

Bulunduğunuz ildeki SGK Sağlık Kurulu'nun yoğunluğuna göre bu süre değişebilir.

SGK raporunuzda bir eksiklik görürse ek tahlil tetkik veya hastalığınız ile ilgili detaylı bilgilere gerek duyarsa ara karar verip tekrar rapor almanız için hastaneye sevk edebilir.

Son düzenleme:
@Fethi Ahmet Taş, bela niye okuyorsun konusma duyma engelli kişilerin en tabi hakkıdır emeklilik yıl primi dolmuş çalışmış emek sarfetmisler bela okumak ne demek

@Batax,

Bunları rapor veya durum bildirir raporu eksik tanı varsa %100 (genelde negelli heyet raporlarında eksik tanı olur oranlı olan)ister bunu şu şekilde yapabilirsiniz bizzat kendim yaptım sevk ile durum bildidir rap alırken tek tek gezilen doktorlar uygun tanı yazdırmaya çalıştım ve süreci tamamladım evrak kayıta bugüne kadar aldığım güncel tanı Örnek Olarak EMG +Askerlik muaf raporu + yaşamım boyunca çıkardığım 6 engelli rapor ek yapıp heyete teslim ettim onlarda medula sistemi ile sgk ya resmi olarak göndermekte ayrıca bir şey yapılmıyor enabıza bakmıyorlar herşey heyetin değerlendirmesi ve uygun tanı yazılmasından ibaret...

@BnymnYldz,

Ankara sgk sıhhıyedeki 2 haftaya kadar uğrayın demişti tekrar hastaneye sevkiniz istenirse onu öğrenirsiniz diye eğer istemezse bir kaç ayı bulur dedi hayırlısı Rabbım hepimizin işini kolaylaştırsın inşallah

@mehmet-41,

Bu bela okuyanlar sadece kendisi engelli İsitme konuşma engelliler engelli degil sanki kendi hakları konuşuyorlar iste

Yahu kardeşim, benim engelli bir kardeşim var down sendromlu Bunun %70 engelli raporu var. Bunun için indirimli bilet almak için yazıhaneye gittim. Adam kardeşimin engelli rapurunu kabul etmedi. Cebinden bak ben engelliyim de diye kart gösterdi. Böyle bir kart almam gereğini söyledi devletin parasını bedava yiyen adam. Adam beni göbeğinde sallayacak kadar sağlam, Bu nasıl engelli biri. Tez zamanda bunlara bir çare bulunsun. Adam Allah bilir emekli maaşı alıyordur .

@sadelmalek,

Olaya oyle bakmayın psikolojik nörolojik engellide var, adam ile konuşun engeliniz nedir diye önyargılı olmayın , bence acilen gidin raporu verin engelli kart çıkarın raporlari boyle yerlerde kabul etmiyorlar basıma geldi geçmiş olsun

@sadelmalek, maruz kaldığın olayda haklısın ona diyecek bişi yok ama engel konusunda ki tespitin yanlış 1.85 boyunda yapılı birisiyim ama engelim epilepsi doğal olarak dış gönüşten anlaşılmaz .
Önyargı her zaman hatalı bir davranıştır.

@sadelmalek,

Neyi eleştireceğinizi bilmek önemli yoksa manasız kıyaslar yapar ne yaşadığınız sorunu doğru ifade edebilir ne de bunu başkalarına anlatabilirsin.
Aynı problemi tcdd'de bende yaşadım. Engelli Kartı olmayana indirimli bilet vermiyor, engelli raporu kabul etmiyorlar. Engelli Kart diyorum bu engelli raporuna istinaden çıkıyor ana evrak bu. Kart veya rapor engellinin engelli olduğunun kanıtı olarak istenir yani indirime konu olan şey engelliliktir. Fakat tcdd'in tamamen keyfi ve iş bilmez prosedürü yüzünden indirim engelliye değil engelli kart sahibine yapılıyor. Yanlış bir uygulama.
Yine ayrıca engelli kart'ı neden Aile Bakanlığı veriyor ki saçmalık, engelliliğin tespitini yapan Sağlık Bakanlığının vermesi lazım. Engelli Kart başvurusu 3-5 ay sürüyor 'değerlendirme' yapıyorlarmış Aile Bakanlığı engellinin neyini değerlendiriyor, üzerine vazife değil zaten.

Üst Alt