Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Hayrullah Diyaroğlu,

28/5'ten red gelirse aynı raporla yeniden 28/5'ten emekliliğe başvurmanın mantığı nedir? Yani yine red gelecektir doğal olarak. Yanlış mı değerlendiriyorum?

Bir de kural: Emeklilik başvurusunda kullanılabilmesi için raporun son 6 ay içerisinde alınmış olması gerekir. Daha eski raporla kabul edilmiyor artık.

4100 tamam olmadığı için red gelir ama 4100 tamamlanırsa red gelmez. (Eğer Rapor tarihi baz alınırsa sevkten sonra 1 ay sonra falan veriliyor galiba rapor. O nedenle ilk başvuradan ikinci başvuruya 6 ay bekleme gibi bir süre varsa raporun dolmasına 1 aylık daha süremiz olur diye düşünüyorum)

2 TANE % 50 ÜZERİ HASTALIK OLDUĞUNDA YİNE TEK HASTALIKMI DEĞERLENDİRİLİYOR.

@AKGÜN44,

İki orta ile bir orta aynıdır. Bu ikili durumlar için özel kurallar şu şekilde çizilmiş:

"1. Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar, ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
2. Bu hastalık listesine göre birden fazla hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar, orta düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir."

@OturanBoğa Teorikte doğru ancak pratikte değil, bende 2 hastalık birden var tedaviyle düzelmeyen, çalışma olanağı vermeyen red geldi hem malul hem çalışma gücü

Ara karar sonrası bugün işlem yapılmış. Ancak mail veya telefonla bilgi gelmedi. Mail attım bakalım dönüş yapacaklar mı. ?

11/04/2025Tespit - İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış06/05/2025 10:54 AM

@caan006, Anladım, yani dys'ye giriliyor ama hizmet durmuş durumda anladığım kadarıyla. Peki bizler maluliyet sonucunu nereden takip edebileceğiz?

@canveli1,
Ben az önce bağlı bulunduğum yani işlemlerimin yapıldığı sgk'yı aradım ve bilgi aldım.
Sende bu yolu dene tlf cvp vermezse e-mail at,çoğunlukla cvp gönderiyorlar.

@dmndmn,
Gelen evrak dosyasına kaldırılmış yazısı dosyanızın halen sağlık kurulunda olduğunu anlatır.
Ancak giden evrak olarak kayıt düşerse sağlık kurulunda işlem görmüş ve bir karar çıktığını ifade eder,bu ara kararda olabilir emeklilik onayı veya ret cevabıda olabilir.

@dmndmn,
Siz asıl uzun beklenen adıma gelmişsiniz. Burası zaten en uyuz en belirsiz süren aşama. Buradan sonra ekstrem bir durum olmaz ise evet hayır diyecekler.

Yarın bir satır daha açarlar herhalde. 25 gündür dosyada hareket yoktu. Bugün 06.05.2025 notu yazmışlar gelen evrak kaldırıldı notu eklemişler.

@grafakir,
:) valla hocam sizinkini yorumlayamıyorum. Bambaşka şeyler yazıyor ölüm servisi falan. Beklete beklete öldürecekler herhalde. Şaka bir yana bendekinden farklı sizdeki son satır. O yüzden birşey diyemiyorum.

Üst Alt