Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@gannicus,

Üstadım psikopat değildim ama olduk bu süreçte :) önce tırnaklarımızı yiye yiye yasadan geçmemesini bekledik. Sonra geçti mevzuatı bekledik. Bu sürelerde forumda binlerce sayfa mesajlaşmalar oldu. Bilgilerin çoğu yoruma dayalı yanlış bilgilerden oluştuğundan en azından birileri yaşadıklarını yazmalı diye düşündüm. Çünkü geçmiş tecrübeler de yok. Süreç tamamen yeni.. Sağolsun başka yazanlar da var ama kısa bilgilendirmeler daha çok soru işareti bırakıyor. Umarım birilerine faydası dokunur.

@K.Catalbas,
Siz forumu veya konuyu keşke daha detaylı inceleseydiniz. Veya sorsaydınız.

Ben bu yolu izledim ve daha kısa sürede işlemleri yaptım. Ancak 19.maddeden itibaren önünüze bürokrasi terörü çıkmış. Bu süreci uzatmış. Uzatmış değil işkenceye çevirmişler.

Bu arada heyet muayenesi olacaklar. Ortopedik veya nörolojik hastalık, kas veya eklem hastalığı veya nasıl desem bedeni engeliniz varsa tanı aldığınız bölüm doktorundan alt ekstremite, üst ekstemite ( Sanırım bel altı ve bel üstü bölümler) hareket etme, yürüme ambulasyon sınıflaması, kollarda sorun varsa derecelendirilmesi, hastalık başlangıç tarihi, hastalığınıza ilk tanı zamanı ve tedaviyle geçer mi geçmez mi yorumlarını da rapora yazmalarını rica edin. Benden bu tespitler eksik olduğu için ara karar muayenesi talep edilmişti. İlk rapor eksik olduğu için adeta 1 ay daha kaybettim :)

@caan006,

Evet yazık ki bende üzülüyorum red yiyen arkadaşlarımıza bu işi peşine bırakmayın saldırın x sitelere vekillere yazın cimer'e şikayet oluşmaya devam edin. YSK (yüksek sağlık kurulu başkanı) telefonu aramaya çalışın YSK red gelirse bile kendi başına dava açabilirsiniz avukat tutmaya gerek yok. Eğer kazanırsan üstüne hak kaybı ihlali davası açabilirsin başlangıç şu güne kadar para alabilirsiniz.

NOT: Evrakları bi kısımı fotoğraf çekin mahkeme de tanı getirmek şansını yüksek olur.

@crawlingist, çoklu hastalık aynı bölümün çoklu hastalığı olmasın ? İsitme KBB bölümündeki konuşma bozukluğu gibi

@crawlingist,

İşte bi düşün neden red veriliyor SGK ek1 hastalık listesine bakmadan ezbersiz iş yapılıyor konuyu bile nedeni red verildiğine doğru dürüst açıklaması yapılmıyor buradan tartışıyoruz hepimize ben niye hep anayasa mahkemesi veya iş mahkemesi dava açın diyorum.

@Freedomm,
Dava açabilirsin de davada da değişen bir şey yok. Yine adlı tibba muayene için gönderiyorlar. Yine aynı doktorlar bir kez daha muayene ediyorlar. Yani davanın bir esprisi yok. Mahkeme kanunlara bakıyor. İşte ben aslında vergi indirimi ile olacaktım da yasa çıktı kısmına bakmıyor ki. Çok sınırda olan, hakkaten kendine çok güvenen açmalı tabi. Ama buradaki yüzde 99 öyle değildir...

@gannicus,
Mahkeme kanunları baksın işte iyi değil mi zaten kanun yazılıyor. sgk neden ek1, sgk genelge, veya resmi gazetesi çıkaranlar kimdir? Doktor gelsin nolcak %40 üstü hastalık varsa diyecek birşey yok doktorun. Önemli olan engel varmı yokmu ona bakar ve ülkemize 5378 sayılı 01.07.2005 tarihinde TBMM'de kanun ile engellilerin hakları yasal güvenceye kavuşmuştur. yani hiç bir engel vatandaşları dokunamaz ee mahkeme bunu bilmeyecek mi kardeşim 2005 yasal çıkardın neden böyle yaptınız diye? Bakın mahkeme de bunu açıklama dile getir 25868 sayılı Resmi gazete okusun. Eğitim ve araştırma hastanesi de başhekim tarafında %40 ve üstü süresiz olarak raporun imzası varsa bu iş bitmiştir. madem bunu kabul etmiyorsan tbmm 5378 sayılı kanunu kaldırsın bakalım kaldırabilecek mi? Vekil akıllı biz salağı nasılsa sizin yerine ben olsaydım vallahi sayın savcı veya hakim her kimse bu soruyu sorardım bakalım onları cevabı ne olacak merak ediyorum.

@K.Catalbas,

siz ne yaşamışsınız yahu.. Afrikada HADZEBELER kabilesi bile bu kadar çekmemiştir.:).. Tanrım yardımcınız olsun

@gannicus Kazanıyor zaten Sen çalışamaz tedaviyle düzelmeyen hastaya red verirsen mahkeme almasını bilir merak etme

@Manemm,
benim anladığım birden fazla çalışmaya engel yazıyor.Benim çalışmaya engelim olduğuna inanıyorsam itiraz ederim.Birden fazla hafif düzeyde çalışmaya engel durumlar diyor.Hastalığının toplamı engel olabilir.

Selamlar. Tekrar yazayım. Yaşım 42. Boyum 117, ellerim ufak, kollarim kısa. Bacaklarım kısa. Bildiğiniz kısa işte. Önceki 2017 Tek bir yer 40 rapor verdiler. Sgk 7100 var. Bende emekliliğe başvurayım dedim. 2 ay sonunda red verdiler. Cimere yazdım. İtiraz ettim. Bekliyorum bakalım. Bir şey olmayacak ama ne diimki. Birde tekrar başvuru için 6 ay sonra gelmeniz gerek dediler. İşin pku çıkmış. Bunlar inanılmaz vicdansız olmuş. Birde artık ayakta pek kalamıyorum artık. Cidden bunlar umut mudut bitirdiler heryeri sıra bize geldi. Bir gram hakkım var ise haram zehir zıkkım olsun. 🤬🤬🤬😤😤

@gannicus,

Alın size tanı verdim. Ha şunu unutma sahtekarlık çok var doktorlara rüşvet verip engel rapor alanlar var. Bunun yüzünden bize veya size red yiyenler var o için tek çare mahkeme yoksa siz çoktan emekli olursunuz.

@Freedomm YSK da red geldi bana şimdi bireysel avukat olmadan mı dava açacağız nasıl oluyor bilgin var mı?

@Freedomm,

Sahtekarlık her zaman var. Vergi indirimi emekliliği zamanı Yok muydu? Yine vardı. Ve Her zaman olacak. Kendimizi kandırmayalım. Adamların derdi sahtekarlık olsa onunla başka türlü basedilir. Kusura bakma o tanıyı adamlar hastalık listesinde yapmışlar zaten. Çoğu kişi tek hastalıktan yüzde 40 alınca olay bitti sanıyor. Sen işin romantik tarafındasin. Bir de gerçekler var...

@gannicus,
Kardeşim sana tek vereceğim cevabı kafana göre takılabilirsin. Sana iyi şanslar dilerim. Kolay gelsin.

@samedo99,
Özelden yazıyorum daha detayları buraya yazarsam başım ağrı o yüzden.

@Freedomm,
Eğer bir sahtekarlik dönuyorsa çağirsin kontrol muanesine hepsini tekrardan muane etsin,bukadar insanın suçu günahi ne yazık değilmi.

EMEKLİLİK ŞARTLARINIZ (81-A,B)
YaşKalan Yaşınız Yıl AyGün
Sigortalılık SüresiKalan Hizmet Süreniz Yıl AyGün
Prim Gün SayısıKalan Prim Gün Sayınız
Girdiğiniz verilere göre 11.5.2025 tarihinde emekli olabilirsiniz
İleri yaştan emeklilik koşulları 3600 günün doldurulduğu tarihi girdiğiniz taktirde aşağıda gösterilecektir.
BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR. NE ZAMAN EMEKLİ OLUR YAZISI YERİNE KULLANILABİLİR.

Şu yasa çıkmasaydı tam 10 gün sonra emekli oluyordum.. Şuanda öyle çok koyuyor ki günüm yaklaştıkça şu yasa gerçekten evlat acısı gibi içimde kaldı resmen :(

Üst Alt