Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Merhaba arkadaşlar, Bugün sgk gittim. 3900'den Malülen emekli olabilir diye sonuç çıkmış. Fakat şuan özel bir kurumda çalışıyorum bu şekilde emekli olursam çalışmaya devam edebilir miyim? Sigorta yılım 2006 birde yaşlılık aylığımı başlayanacak yoksa malül maaşımı bağlacak bu daha belli değilmiş tahsil bölümüne ilettiler.

@Manemm, Yüksek Sağlık Kurulu mevcut raporuna göre değerlendirme yapıp SGK Sağlık Kurulu ile aynı yönde karar vermeyip inşallah yazdığın dilekçeyi göz önünde bulundurarak sevk talep eder.

Yüksek Sağlık Kuruluna red kararı verirse artık başvurun kesin karara bağlanacak ve buna itiraz hakkın olmayacak.

Kurum Sağlık Kurullarının Vermiş Olduğu Kararlara İtiraz Edilebilir Mi?

Kurum Sağlık Kurullarının vermiş olduğu kararlara karşı en yakın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/ Merkezlerince verilecek bir dilekçeyle itiraz edilebilir.

İtiraz, Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulunca değerlendirilir. Yüksek Sağlık Kurulu bağımsız bir kurul olup; dosyadaki tüm sağlık kurulu raporları ve dayanağı tıbbi belgeleri inceleyerek karar verir. Kurul kararları nihaidir.

Red kararı çıkarsa çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilik için tekrar başvuru yapmak zorunda kalacaksın ama SGK bunun için belli bir süre geçmesini istiyor mu o konuyu hiç bilmiyorum.

Olumsuz bir sonuç çıkarsa ve hemen başvuru yapma imkanın olursa bence son aldığın durum bildirir raporunu teslim etme zaten o rapora göre red kararı çıkmıştı. Yeni işlemlere başlıyormuş gibi hastaneye sevk talebinde bulunup alacağın rapora da Orta Düzey için raporda yazması gereken ibareleri yazdırabilirsen bu sefer SGK'nın red verme gibi bir gerekçesi kalmaz sanırım.

Bütün olasılıkları yazıyoruz ama Yüksek Sağlık Kurulu belki Orta Düzey tespitte yapabilir şu an ki dosyana onuda bilemiyoruz artık. Uzun zamandır uğraşıyorsun hayırlı sonuç alırsın inşallah.

@Dertli58, Hayırlı olsun emeklilik başvurunuz olumlu sonuçlanmış.

Yaşlılık aylığı bağlanırsa emekli maaşı kesilmeden çalışabilirsiniz.

Malullük aylığı bağlanırsa çalışırsanız emekli maaşınız kesilir.

Aylık karar tahsis servisi zaten henüz belli değil demiş. Size bu konuda bilgi verildiğinde burada paylaşırsınız diğer arkadaşlar da faydalanır bu bilgiden.

Evet yaşlılık aylıığı bağlanması için ne yapabilirim. Benim zaten 4.380 prime kadar çalıştım malül lük vermemeleri lazım? Malül maşımı yoksa yaşlılık ağlığımı bağlanacak belli değil ? tahsis bölümüne ilettiler. çok saçma okadar çalıştım primim var sihigorta yılım 2006 inş malülük maaşı bağlanmaz

@Dertli58, Yaşlılık aylığı bağlanması için sizin şu an yapacağınız birşey yok bana göre.

4380 gününüz var diye malullük vermemeleri lazım doğru değil mi demişsiniz. Doğru değil maalesef.

5500 gün veya 6800 gün ile de malulen emekli olanlar var.

Başka bir arkadaşa da malulen emeklilik kararı çıktı kabul etmemişti sanırım.

Size de yaşlılık aylığı veya malullük aylığı bağlanacak. Tekrar çalışabilme durumunu SGK'dan net bilgi alınca karar verirsiniz emekli olup olmayacağınıza.

@BnymnYldz,
SGK bna 2008 öncesi olduğu için çalışabilirsiniz dedi. Bazı tadinıdıklarım malül maaşın kesilir çalışırsan diyorlar ama SGK çalışamanızda sorun olmaz dedi anlamadım bakalım tahsis bölümü ne diyecek. Malül maaşı bağlanırsa itiraz edersek sonuç alırmışız sonuç alan var mı? Bu durumda SGK da dilekçe mi yazmak gerekir

@Dertli58,
Sizin önce hangi düzeyden onaylamışlar onu netleştirmeniz lazım. Ağır düzey ise daha önce de dediğim gibi prim gününüz ve ilk sigorta girişiniz ne olursa olsun farketmiyor ve malüllük maaşı bağlıyorlar. Bu durumda da bir gün bile sigortalı çalışırsanız maaş kesiliyor. Ben çok şikayet ettim görüştüm sağa sola mailler attım ama durum bu ve esneklik sağlamıyorlar. Hiç etik değil farkındayım ama neleri etik ki bunların?

Hafif veya orta düzey mı onu öğrenin. Öyle ise zaten yaşlılık aylığı bağlarlar başvurunuz da bu yöndeyse.

Konu 'Engelli erken emeklilik için yapılan başvuruya 5 ay sonra malülen emeklilik kararı çıkması!?' Engelli erken emeklilik için yapılan başvuruya 5 ay sonra malülen emeklilik kararı çıkması!?

@BnymnYldz,

Tesekkur ederim

@Dertli58,

Hayırlı olsun insaallah sizede yaşlılık aylığı bağlanır bizide haberdar edin

İsitme engelli olarak tüm İsitme engelli emeklilik başvurusu yapanlara onemli bir tavsiyede bulunmak istiyorum ;
emekli başvurusu yaparken sevk aldığınız hastaneye ilgili bölümden (KBB ) durum bildirir raporuna heyet doktorundan açıklamaya ;
İsitme cihazı durumunu ameliyat durumu belirtmeleri ve denge kaybı ( işitmeye bağlı ) mutlak zorunluluk aksi halde direk red veriyorlar

Kendimde yeni bir rapor çıkarıp bu detayları uzmandan ekletip yeni bir basvuru yapacağım olumsuz sonuc gelmesi durumunda

@mehmet-41 sizin hastane işleriniz ne oldu halledebildiniz mi ?

Son düzenleme:
@Manemm,

İnş valla moralim bozuldu saçma sapan insanlar normalde engelli raporum %40 adamlar durumbildirir raporunu ağır düzeyde vermiş çok saçma

@Manemm,

Tekrar ara karar çıktı gittik Pendik araştırma hastanesi odyo testi için 1 yıl sıra var dedi bizde hastaneyi değiştirdik hastane adını mail ile SGK ya bildirdim yeni sevk evragi attılar mail adresime haftaya gidecegiz 1 yıl sonraya odyo testi mi olur ya sacmalik

@Dertli58, agir engelli olmak icin 60 üstü olmak gerekmiyormu bugun kağıtta 60 üstü kaubeymedigine malul olmadığına yazıyordu ben raporun malulluk icin 60 üstü olduğunu düşünüyorum 40 ile agir tanı malulluk değildir herslde

@mehmet-41, yok artık Allah bildiği gibi yapsın pes

@Manemm,

Valla bnm engelli raporum normalde %40 dı durum bildirir raporunu ağır düzeyde malül vermişler ama maaş yaşlılık aylığı mı bağlanır yoksa malül maaşımı bağlanacak belli değil bilgi bekliyoruz dediler rezillik gerçekten

4 Nisan'da engelli emeklilik için hastaneye sevkim oldu sağlık kurulu doktorlar falan heyete girdim başvuru yaptım dys den bakiyom hareket yok bu arada dys son hareket 18 Nisan 170 ariyom dys de gördüğünü söylüyorlar bana Kadıköy SGK arıyorum telefonla bilgi veremiyoruz dediler anlamadığım şu bu işlemler bu kadar uzun mu suruyor normalmidir bu durum

benim bugün kardiyoloji de kontrolum vardı stent takılalı 28 gün oldu % 40 anju stent %10 tansiyon malülen emeklilik bastatırsan hazır dedi ama %60 olmalı tek hastalıktan kalp yetmezliği ve kalp kapak hastalıgı da var kalp damar cerreahisine de gitsem tamamlanabilir mi acaba ?

Üst Alt