Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Manemm, itiraz dosyasını takip edebilecegimiz bir yer var mı bende itiraz ettim ama hala ne asamada bilmiyorum ssk da birsey diyemiyor

@sslleck,
Geçmiş olsun... Neden durduk yere iptal ettiler ki... Kontrol muayenesine mi göndermişlerdi.

@mehmet-41
Çokk teşekkür ederim. Keşke sağlığımız yerinde olsaydı da bunların hiçbiri ile uğraşmasaydık...

@Leylek81,
Merhaba ben sizinle aynı dönemde başvurmuştum DYS den hiç bir değişiklik yoktu başvurduğum hastaneye gittik doktorlar izine çıkmış e-imza atmaları gerekiyormuş 1 ay imzaları atmadılar 3 kez gittik hastaneye sonunda attılar.
SGK gönderdiler 1 ayda orda bekledi.
3 Gün önce gittik SGK kurula girmiş ara karar almış şimdide başka bi Üni hastanesine sevk etmişler.
Ve istedikleri çok saçma bişi skolyozum için zaten şehir hastanesinde tüm tetkikler yapıldı bu kezde epikriz falan istiyorlar.
O da yetmemiş gibi 38 sene önce ampute olmuş ayağımın epikrizini istiyorlar ve ayağımın ampute olduğu hastane artık yok kapalı ben şimdi nerden bulacağım bunları siz düşünün emekli etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Arkasını araştırın haber gelmesini beklerseniz çok beklersiniz haber falan gelmiyor.

@mehmet-41,

Mehmet selam,

Bu hafta Ümraniye Eğt. Arş. Hastanesi'nde ikinci ara karar işlemlerimi bitirip bugün de heyete girip durum bildirir sağlık raporumu aldım. Sağlık kurulu danışması mesaiye sabah 08 de başlıyor. Randevu günü sabah 08 den yarım saat bir saat önce orada olman ve numaratörden erkenden numara almanı öneririm işlemlerini hızlandıracaktır. Danışma kaydını yaptıktan sonra başvuru formun ve sevk kağıdını evrak kayıta kaydettir diyecek, bulunduğun binadan dışarı çıkıp yolun tam karşındaki binayı ve evrak kayıtı göreceksin. Evrak kayıttan sonra tekrar sağlık kurulunun olduğu binaya giriş yapıp muayene olacağın doktorun odasını bulup önünde sıraya gir, burada isimle çağırılma ya da numaratörden numara alma yok fiziki olarak sıra var. Tüm işlemlerin bittikten sonra tekrar danışmanın oraya geri gelip o koridor bitiminde sağ köşede evrak teslim var evraklarını oraya teslim edersin evrak teslim sana heyet için tarihi verecek 10 günde bir heyet günü sanırım, bugün vardı.

Heyet saat 13.30 da başlıyor, yanında kimlik hariç herhangi bir evrak götürmene gerek yok kimlik yeterli. O gün heyet için erken gitmene veya gittiğinde numara almana gerek yok zaten heyet için numara verilmiyor. Saat 13.30 da güvenlik personeli heyete gireceklerin listesini kendi hazırladıkları sıraya göre heyet odasının kapısına asıyor yani erken gideyim sıraya gireyim yada numara alayım gibi bir durum yok asıl olan güvenliğin astığı liste 13.20 / 13.25 gibi orada bulunman yeterlidir, erkenden gidip boşuna sıraya kapma çabasına gerek yok.

İşinin kolaylaşması adına umarım yardımcı olabilecek bilgilerdir.

Geçmiş olsun, şimdiden kolay gelsin.

Son düzenleme:
@İstanblue34, çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsın çok sağol ayrıca randevu olmadan herhangi bir gün mesai saatleri içinde gelebilirsiniz demişlerdi dogrumudur.

@mehmet-41,

Rica ederim siz de sağolun.

Ben randevu alıp gittim fakat randevu soran olmadı işlemler tamamen randevudan bağımsız ilerledi, danışmaya malüliyet tespiti için ara karar çıkmış onun için geldim dedim sevk evrağımda hastane adı yazdığından olsa gerek direkt evrağı alıp işlemleri başlattılar. Siz yine de hastaneyi arayıp sağlık kurulu danışmayı bağlatıp teyitleşin isterseniz. Herhangi bir gün mesai saatleri içersinde gelin demiş olsalar bile sabah 10:30'u geçirmeyin öğleden sonra sorun olabilir.

Üst Alt