Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Beylikduzu,

Sen malülen emeklilik için mi başvuru yaptın.
Yoksa çalışma gücü kaybı için mi?
Maluliyet yazıyor.

@samedo99,

Sen sgk kurmundan sevk kağıdı alip ve hastaneden randevu almadan direk gitmişsin.

Sgk, bana önce gitmek istediğin hastaneyi ara ve heyet için randevu al dedi. Ben de hastaneyi aradım ve 17 Aralık tarihine heyet randevusu aldım. 16nda sgk gidip sevk yazısını ver diyeceğim ve ertesi gün direk heyete gireceğim.

İşleyiş böyle sgk sevk alman yeterli ama hastane heyet günü dolu olursa randevusuz gittiğin icin işlem yapmazlar.

@bjk11,

Artık o şekilde oluyor, iş gücü kaybına göre malüliyet oranına bakıyor 28-5'ten muracat ettim ama büyük ihtimal malüliyet gelecek çünki skorum ağır 5. evre kby var
Sadece oyalıyorlar 7 ay oldu evrak paraflandı daha şubeye havale edilmedi.

@bjk11,
Bitti de sonuç şubeye gelecek sonrada tahsis çıkacak. geçtiğimiz ay oran tespiti yapıldı oylandı paraflandı öyle kaldı, ilk muracatımda 2-3 ay sürer diyorlardı son gittiğimde bir yılı bulur dediler
Bilerek yıl atlatacaklar gibime geliyor her gittiğimde beş on kişi bekliyor herkz aynı durumda.

12/11/2025 17:30:58: Evrak Paraflandı

Arkadaşlar Malulen Emeklilikte E-Devletten baktığınız zaman engel oranı %60 mı görünüyor daha yüksek yani 70-80 görünen varmı ?

@Ttcan, E-devlette malulen emekli veya çalışma gücü kayıp tespiti ile emekli olanların o şekilde engel oranı görünmez.

SGK'nın malulen emeklilik sonuç evrağında da herhangi bir engel oranı belirtilmez.

Karar yazısında,

Ağır Düzeyde Çalışma Gücünü Kaybettiğine (Malul Olduğuna) karar verilmiştir yazar.

Herkes sallamis birseyler ben ne diyorsam dogrudur ,net ara çıktığında randevu falan almiyorsun net aksini iddaa eden varsa gelsin belgeler ile ispatlayayim

@BnymnYldz,

10 gün önce ablamın emekli raporu başvurusu onaylandı maliyet sonuç raporunda orta seviyede orta onaylanmıştır kontrole gerek yoktur şeklinde yazıyor 28/5 olarak değerlendirildiğini bilgisi de yazıyor DYS takip sisteminde maluliyet tespit olarak geçti şimdiye kadar akabinde emeklilik başvurusu yaptık yaşlılık emekliliği olarak e-devlet'e tahsis no düştü

@bjk11, Elimde birşey yok 2 kez cimer, 3 kez 170 ve 4 kez şubeye gittim 2 kezde dilekçe verdim ve hep aynı cevap.
"Dosyanız Sağlık Kurulunda olup işlemleriniz devam etmektedir. Sonuçlanınca tarafınıza bilgi verilecektir."

@Beylikduzu,

Paraf, imza ve onay diye yazarsa maaş bağlanmış demektir. Ocak 2026 enflasyon farkı emekli maaşlara yansıyacak. Bu hafta bağlanır maaşın çünkü Paraf diye yazmışsın.

@bjk11,

12/11/2025 17:30:58 paraflandı görünüyor tam 1 ay önce, malesef kaç kez sorsamda hala evrak bize gelmedi sağlık kurulunda diyorlar, çalışmayanlar tahsis muracatını önceden yapabilir demiş birisi yarın gidip onu soracağım tahsiz bu yıla çıkarsa %25 kaybım gene olmaz ama bilerek uzatıyorlar.
Evrak NoEvrak SayıKonuEvrak Tipiİşlem TarihiGönderenAlanAçıklama
128269973E-57112564-010.99-128269973Çalışma Gücü Kaybı-1********* Tespit - ( ******* )GIDEN_EVRAKEvrak Geçmişi
22/10/2025 14:50:48--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Emeklilik Servisi 3 (######)' Klasör Kodu: '999' Klasör Adı: 'Entegrasyon Evrakları (###### ###### ##########)' / Birim: 'Emeklilik Servisi 3 (######)' Klasör Kodu: '205.02.01' Klasör Adı: 'Yaşlılık Aylığı'
22/10/2025 14:50:48--Evrak Kapatıldı-######### işlemi sonrasında evrak otomatik olarak kapatılmıştır.
22/10/2025 14:50:48--Evrak Postalandı-##### kurum içi otomatik postalandı.
22/10/2025 14:50:48#### ### ######## #####Evrak İmzalandı-
22/10/2025 14:19:18###### ########### ### ####Evrak kontrol edildi-
12/11/2025 17:30:58###### ############# #######Evrak Paraflandı-
21/10/2025 11:49:31--###### #######Evrak Onaya Sunuldu-
21/10/2025 11:45:54--###### #######Evraka Akış Tanımlandı-##### akışa atandı.
21/10/2025 11:43:50--###### #######Evrak Oluşturuldu-##### ############
12827077071211201-290818592********** MALULİYET TESPİTİ SKRGELEN_EVRAKEvrak Geçmişi
11/11/2025 11:16:22--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Emeklilik Servisi 3 (######)' Klasör Kodu: '205.02.01' Klasör Adı: 'Yaşlılık Aylığı'
11/11/2025 11:16:22--Evrak Kapatıldı-###### ####### tarafından kapatılmıştır / ####### ##### ##### ########
11/11/2025 11:15:35Emeklilik Servisi 3 (######) (###### #######)###### #######Evrak Havale Edildi-
21/10/2025 12:06:01--###### #######Evrak Teslim Alındı-##### teslim alındı.
21/10/2025 11:53:13Esenyurt Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü (########## ########)Emeklilik Servisi 3 (######)Evrak Havale Edildi-
21/10/2025 11:53:13--########## ########Evrak Kaydedildi-##### kaydedildi.
128269973E-57112564-010.99-128269973Çalışma Gücü Kaybı-1******** Tespit - ( *********K )GELEN_EVRAKEvrak Geçmişi
12/11/2025 13:16:05--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (#########)' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'
12/11/2025 13:16:05--Evrak Kapatıldı-###### ##### tarafından kapatılmıştır / ####### ##### ********k 1*********
12/11/2025 13:13:51Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (#########) (###### ##### #####)###### #####Evrak Havale Edildi-
05/11/2025 12:22:07--###### ##### #####Evrak Teslim Alındı-##### teslim alındı.
22/10/2025 14:50:48Emeklilik Servisi 3 (######) (###### #######)Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (#########)Evrak Havale Edildi-##### içi posta işlemi sonucunda otomatik oluşan havale.
22/10/2025 14:50:48--###### #######Evrak Kaydedildi-######### hareketi sonrasında otomatik oluşan evrak kayıt işlem açıklaması.

Arkadaşlar merhabalar;
Google bakıyorum da farklı farklı bölgeleri çıkıyor ankara yüksek sağlık kurulu adresi ve telefonu bilen varmı varsa benimle paylaşabilir misiniz rica etsem?

@Ttcan, Arkadaş emeklilik ile ilgili oran yazıyor mu diye sormuş.

Sizin bahsettiğiniz durum iş göremezlik ile ilgili yani aynı şeyler değil.

@Futi_26
Dün posta eve gelmiş, yine ret...

Burada bilgi olarak dursun; yeni üye, eski üye, benzer rahatsızlık durumumda bir arkadaş arama yaparsa falan bilgisi olsun.

02.09.2025 tarihinde aldığım engelli raporu ile 7 Ekimde yaptığım 27 Ekimde ret gelen 28/5 maddesine göre ilk başvurumdaki rahatsızlıklarım;
%30 Nefroloji; Sol Nefrektomi, Sağ Böbrek KBH Evre 2, Kreatinin 1,31,
%15 Üroloji; Sol Nefrektomi, Sağ Böbrek Kisti, Potansiyel Hastalık,
%10 Dahiliye; Hipertansiyon.

13.10.2025 tarihinde anjiyo oldum; Ana damarda %80 ve %70 oranında iki tıkanıklık için 2 stent+1 ilaçlı balon, ana damardan çıkan ilk çatalda %60 oranında üçüncü tıkanıklık için 1 ilaçlı balon takıldı. Yukarıdaki rahatsızlıklarıma ilaveten anjiyo sonrası 3 Kasım’ da 28/5’ den ikinci başvurum da 8 Aralıkta ret oldu. Yer Eskişehir…

@Beylikduzu,
Sgk direk git 1 ay önce evrak havale edilmiş ve büyük ihtimal gelen evrakların arasinda bekliyor. 7 aydır fatura ve kiramı akrabalarım ödüyor hepsine borcum var de ve ivedilikle işleme alin zor durumdayım de yoksa sıra ile işleme alıyoruz diye başlarından sallarlar.

Ağlamayan bebeye emzik yok sözü aklıma geldi.😂
7 ay geçmiş ayip yahu

@Freedomm,
Ankara kocatepe tarafinda bir kere gitmiştim. Asansör ile yukari çıktım ve sgk müfettişleri ile görüşmüştüm. Teli burada paylaştılar eski mesajlara bak ama açan olmazsa direk git.

@pınar-deniz,
%59 olsa zaten orta derece engelli kategorisine girerdin.
Malulen emeklilik %60
Sürekli İş görememezlik oranı %10 bile olsa sig bağlanıyor.

115 .01 ayın 13.11 2025 çıktı daha bekliyorum istanbuldan çıksın diye çok yavaş istanbul ne berbat yer birde tekirdağdan niye istanbula gidiyor tekirdağ il deyilmi bu kadar saçma

Bugün telefon ile Beşiktaş SGK ya ulaştım memur bile 9 aydır işlemin sonuçlanmamasına şaşırdı çok uzun zaman olmuş dedi. Evrağımın 9 Ekim 2025 ten beri Maltepe'de doktorların olduğu kurulda olduğunu söyledi. Normal de ara karar sonrası evrak Maltepe SGK geldiğinde ortalama 40 gün içerisinde karar çıkıyor dedi. Sizin evrak geleli 40 günü geçmiş haftada bir arayıp bizden bilgi alabilirsiniz dedi. Bu doktorların olduğu yere nasıl ulaşıp bilgi alabiliriz.

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve Yalova hatta Kütahya bile varmış Marmara bölgesinde ki krulun baktığı iller arasında. Böyle saçma dağılım mı olur ya. Bu illeride telefondaki memur arkadaş söyledi.

@esra777,
Kurul içerisinde bir şey döndüğü kesin. Bekle bekle bunaldık Bağlı olduğum Çerkezköy SGK ya gidiyorum cevap alamıyorum (haklısınız sonuçlanınca bilgi vericez diyorlar) Aslında her il kendi kararını kendisi verse kimsenin süreci bu kadar uzamaz.
*Marmara bölgesi dışında müracaat eden arkadaşlar sizin süreçler bu kadar uzun sürüyor mu. Yok mu grupta bölge dışından arkadaşlar.

@pınar-deniz, @Ttcan, Sizde görünen oran maluliyet sınırıdır oda %60 zaten.

Arkadaş SGK'nın verdiği bir oran var mı % ? oran ile emekli oldunuz onu görebilir miyim diye soruyor.

Malulen emekli olan kişiye %74 veya %68 ile emekli oldun denilmiyor. Ağır Düzeyde Çalışma Gücünü Kaybettiğine diye bildirim yapılıyor.

Aynı şekilde Orta Düzey ile emekli olan kişi içinde şu oranla emekli oldun diye bir karar bulunmaz. Orta Düzey için belirlenen oran aralığı %50-59 olarak kabul edilir fakat %53 ile veya %58 gibi oranlar bulunmaz kararda. SGK verdiği kararda Orta Düzeyde Çalışma Gücünü Kaybettiğine yazar buda emekli olmasına yeterli.

Emekliliğiniz hayırlı olsun.

@Serhat/,
izmirde mayıs ayında başladı serüven, red aldım,kasımda itiraz ettim, en az 4-5 ay beklemelisiniz dediler... büyük illerde uzun sürüyor belli ki.

@esra777,
Engellilerin ne torpili olacak ki? Hepsi ayni sürece giriyor.
Torpil olsa zaten heyete girmez direk vergi indirimi ile E-devlet sistemi üzerinden 1dak. İçinde emekli olur ve 1 ay sonra maaş yatardi.

@Serhat/,
Çerkezköy genel merkez İstanbul o zaman ben de sgk müdürü ile sohbet ederken örnek Balıkesir sgk evrakları Bursa genel merkeze yollar demişti. Esra hanım son sgk çorlu da yattı diyor ama evraklar İstanbul'da bekliyormuş.
Saçma sapan işler çorlu ve Çerkezköy nüfus olarak azınlık hemen sonuç cikmasi lazim ama süreci baltalamislar.

Üst Alt