Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@bjk11,

Ben ilk başvuru yaptığım SGK'ya sorduğumda tahsis talebin olması için sağlık kurulundan onay gelmesi gerektiğini söylediler. Siz de başvurduğunuz SGK'yı arayıp teyit edebilirsiniz. Onay geldikten sonra ilk başvurduğunuz yerde talep oluşturuluyor sanırım. Ben de süreç devam ederken öğreniyorum bunları.

Forumda gördüğüm kadarıyla memurların tümü konuya tam hakim olmadığı için farklı cevaplar gelebiliyor. Bindik bir alamete bakalım, sonumuz hayır olsun.

@magicka,

15nde sgk gidip sevk alacağım. Sağlık kurulu onayı gelmeden tahsis talep no alamıyorsak zaten sıkıntı onay gelene kadar emekli maaşı bağlanır.
Saçma sapan işler ya keşke iş kazası gibi olsa sgk hastaneye sevk ediyor ve heyete giriyorsun sonra rapor Ankara genel merkeze 11 ay sonra sürekli iş görememezlik bağlanıyor. 11 ay birikmiş maaşını toplu alıyorsun. Sgk yaşlılık aylığı sistemi niye farklı hayret ya sonuçta ayni işlemleri yapıyoruz.

]
@magicka Yazdığımı okumadınız sanırım tahsis her zaman verebilirsiniz.Ama çalışıyor iseniz iş çıkışı almadan talep veremezsiniz bu çok net

@bjk11,

Daha sen emekli degilsin ki sadece emeklilik dilekçesi verdin daha sana nasıl tahsis no versin sgk sen bu tip konuları bizen daha iyi bilmen lazım değil mi burda bazı arkadaşlara demediğin söz kalmadı

@güllerin efendisi,

O iyi bilenler sistemi ve yasayı savundu.
Ben ilk defa emekli oluyorum yani bunu yaşayarak öğreneceğim.
İş kazası ile yaşlılık aylığı sistemi ayni sekilde ilerliyor ama iş kazasında başvuru tarihinden itibaren 10 ay sonra maaş bağlansa bile 10 ay geriye dönük sürekli iş görememezlik gelirini herkes alir.
Yaşlılık ayliginda böyle olması lazim. Başvuru yaptığın tarih baz alınmalı diye savunuyorum.
Sürekli İş görememezlik emekli maasi degil ama sistem ayni yani seni sgk hastaneye sevk eder ve rapor oran yazmadan Ankara ya gider. Ankara da heyet 10 ay sonra sürekli iş görememezlik gelirini bağlar ve geriye dönük 10 ay gecen süreyi toplu alirsin.
Yaşlılık ayliginda sgk kurnazlık yapmış yani 3 ay sonra maaşı bağlanan avantajli ama 9 ay sonra bağlanan mağdur saçma sapan sistem ve bu sistemi kim savunursa aklından şüphe ederim.

@samedo99,
15nde bağlı olduğum sgk sevk icin gideceğim. Bunu orada soracağım bakalim cevabi buraya yazarım.
Ben işten ayrıldım zaten çalışmıyorum.

@samedo99,

Gördüm onu e- devlette var. Önce bir sgk gidip öğreneyim kardeş sgk müdürü ile aram iyi bir konuşayım.
Simdi 3 ay sonra maasi bağlanan ile 9 ay sonra maasi bağlanan işten cikan engelli kesim var.
Bu bile haksızlık yani kul hakkına girer. Biri 6 ay daha gec emekli maaşı alıyor.
Sgk müdürüne hepsini soracağım eğer dava yolu acik derse dava bile açarım.
Daha sgk 2025 yasasına bile bakmadım ek madde koymuşlar galiba İmamoğlu iddianemisine baktım cok uzun 142 eylem ve öyle bir ayar vermişler ki her eylemin max cezasi 5 yil yani yargıtay gitmesin diye davayı istinifta bitirecekeler ve onama cikarsa 28 yil yatacak. Çete ile örgüte sokarsa 32yil yani her eylem 5 yildan fazla olsa İmamoğlu avukatı yargıtay gidecekti simdi istinaf hükümetin istediği cezayı verecek.

İmamoğlu cok sevmem ama yargi bağımsız degil.

Emekli yargıtay üyesi 3600 ek gösterge ve memur emeklileri icin dava aciyor ama sonuç olumlu olursa en düşük memur maaşı 36bintl olacak.
4a ve 4b icin dava açan hak hukuk arayan bireysel kisilerde var.

05/11/2025 14:20:50--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Kısa Vadeli Sigortalar (######## #####)' Klasör Kodu: '204.99' Klasör Adı: 'Diğer'
05/11/2025 14:20:50--Evrak Kapatıldı-##### #### tarafından kapatılmıştır / ####### #####
05/11/2025 14:20:36Kısa Vadeli Sigortalar (######## #####) (###### ####)##### ####Evrak Havale Edildi-
05/11/2025 14:15:01--###### ####Evrak Teslim Alındı-##### teslim alındı.
05/11/2025 14:14:10Beşiktaş Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü (##### #######)Kısa Vadeli Sigortalar (######## #####)Evrak Havale Edildi-
05/11/2025 14:14:10--##### #######Evrak Kaydedildi-##### kaydedildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip Ekranı © 2025​

1 aydan fazla sure geçti hiç bir hareket yok.

Eyt başvuru yapsak işten çıkış alip E-devlet üzerinden dijital ortamdan onayladıktan 1 ay sonra eyt maaşı bağlanıyor. Engelli yaşlılık emekliliği resmen çile çile bülbülüm Allah...

Merhaba arkadaşlar 18/08/2025 ağustos ayında yüzde 48 engelli raporumla unkapanı sgk ya başvurumu yaptım fakat hala sonuçlanmadı tam 4 ay 20 gün oldu acaba nezaman sonuçlanır bilgisi olan yazabilirmi

Bizimkisi 11 ay sürdü İstanbul'dan başvurmuştuk toplamda iki sefer tekrardan ara kara ile rapor istendi büyükşehirlerde Çok uzun zaman alabiliyorsunuz sonuç çıkması

@mehmet-41,

Çalışıp ya da çalışmadığı onemli degil onemli olan son sigorta girişi hangi ilden yapıldıysa oradan sevk edilir. Örnek benim sgk girişi istanbul işten ayrıldım diyelim ve küçük bir ile yerleştim. Sgk gittigim zaman İstanbul'dan işlem başlatacaksin diyor.
İstanbul sgk Bursa ilininden gelen engelli bir kadin ile tanıştım. Şirket istanbul ama ikametgah Bursa yani evden çalışıyor ve sgk istanbul'dan yattığı icin sgk onu istanbul'da sevk ediyor.

Bunu ne nüfus ile ne de başka birşeyle ilgisi yok bilerek bekletiliyor ne kadar beklese o kadar SGK kasasına kâr

@bjk11

Aslında biz kocaeli'den başvuru yapacaktık memurdan başvuruyu alırken çalışıyor olduğunu söyleyince işlemi iptal etti çalıştığı bağlı bulunduğu SGK'ya gidin oradan işlemleri başlasın dedi çalıştığı için çalışmasaydı kocaeli'den yani buradan işlemi başlatırım demişti memur neyse ki şimdi emekli oldu Bir sıkıntı kalmadı Allah'a şükür bekleyenlerin başına inşallah

@mehmet-41,

Hangi sgk bağlıysa oradan ben İstanbul sgk bağlıyım ama İzmir sgk başvuru yaptım bana sevk yapamayız direk bagli olduğun sgk git dediler. Yani son sgk primi İzmir de olsa buradan sevk ederdim dedi.

Mecbur İstanbul'a geri döndük engelli kesime çile resmen ortopedik engelli nasil gidecek?
Akp'nin attığı bu kazığı sandıkta sorarım.

@samedo99,
Hocam bence nüfus yoğunluğu ile ilgisi var. Burada 10-11 ay bekleyen arkadaşları okudukça çok üzülerek söylüyorum ama benim Eskişehir' de başvuru tarihim 7 Ekim ret sonucunu almam 27 Ekim. Bu 20 günlük süreçte bir operasyon geçirdim. 3 Kasım' da tekrar başvurdum, 8 Aralıkta DYS' de muhtemelen yine ret olacak, 999 kodlu evrak kapatıldı, postalandı bilgisi çıktı.

Son düzenleme:
@samedo99,

Siz haklısınız pazartesi günü SGKyı aradığımda kadın sağlık kurulundan onay gelmeden tahsis talep veremezsiniz demişti bugün tekrar aradığımda "sonradan sordum siz vermişsiniz, tahsis talep var" diyor. Madem benimle ilgili konuya tam hakim değil neden kestirip atıyor yanlış bilgi veriyor anlam veremedim. Ben de burada yanlış bilgi iletmiş oldum o yüzden kusura bakmayın. Ama hiç olmazsa sonuçta olumlu bir haber almış oldum.

Şimdi ara kararda belirtilen iki bölüme gidip muayene olmam gerek ama kafamıza göre randevu alıp gidip muayene olamıyormuşuz? Başhekimlik yazı işlerine kayıt yaptırmamızı, oradan bizi yönlendireceklerini söylediler. Bu süreç hakkında bilgisi olan var mı?

Ara karar ne?
E-devlette tahsis talep no formu var. Arkadas oradan kendin al kimse ile muhatap olmayın demişti. Memurlar acemi hiçbiri işleyişi bilmiyor?
Eski memurlar kurt 50 yaşında olanlar tecrübeli genc memurlar hep yanlis bilgi veriyor. Ben de yine sgk sistemi degisti galiba diyorum.

@magicka Randevu almana gerek yok direkt hastaneye gidiyorsunuz evrak islem bolumune orası sizi yonlendirecek gitmeden önce SGK dan sevk evragini almayı unutma

@samedo99,
Sgk gidince zaten şu hastanelere sevk ederim diyor. 1 tanesini tercih edip hemen hastaneyi aradım 17 aralık sabah 08:00 heyet kurulu günü aldim. 15nde sgk tekrar gidip aralık 17nde heyet randevusu aldığım hastaneye sevk et diyeceğim.
Sgk sevki olmadan zaten heyete giremiyorsun. Sgk sevki olmayanlara engelli raporu 1.250tl para istiyorlar ve engelli yanlışlıkla onu bile alir. Sevk almadan Heyete başvuru yapıp engelli raporu aldim diyenlerin yorumları var.

@samedo99,
Artık öyle değil, önce randevu alıyorsun, sonra randevunu gösteriyrosun, SGK hastane ismine göre sevk yapıyor, 2 kez girdim ikisinde de randevu alıp gel dediler
wCFQuK.jpg

@Beylikduzu Tmam sensin ben bizzat yaşadım anlatiyorum SGK dan Şevki aldim ertesi gün hastaneye gittim randevu falan almadım direkt muayene oldum bu kadar

@bjk11 ne yazmisim iyi oku SGK zaten ara kararda hastaneyi belirtiyor randevu falan almiyorsun bu kadar net konuşuyorum neden saptiriyorsunuz,ara karardan bahsediyorum

@samedo99, mayıs ayında muracat ettim, bana önce hastane randevusu almam gerektiği söyllendi, Taksim ilk yardımdan buldum aldım, ara karar gelince gene randevu almam istendi bu sefer istanbul araştırma osmaniye semt polkiliniğinden randevu buldum ondan aldım...
istanbul'da dediğine imkan yok Taksim'de de Osmaniye'de de randevusuz bakmıyorlar
İlginç biçimde Bursa Şehir Hastanesi belli katagorilerdekilere randevusuz bakıyor ama malüliyet tesspiti yok içinde.,
  • Engelli Haklarından Faydalanmak isteyenler
  • Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu İsteyenler
  • Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu İsteyenler
  • Çocuklar İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu İsteyenler
  • İşe giriş, Güvenlik Belgesi, Huzur Evi, Silah Ruhsatı, Okul kayıt vb. Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu isteyeneler
    Sağlık Kurulu Randevusuz Başvurular;

Bakırköy sadi konuk randevu istiyor.

Sağlık Kurulu Randevu / Raporu​

Güncellenme Tarihi 18 Şubat 2025

Sağlık Kurulu Poliklinikleri diğer Polikliniklerden ayrı olarak sadece sağlık kuruluna müracaat eden hastalara hizmet vermektedir. Sağlık Kurulu Poliklinikleri Çarşamba günleri ÇÖZGER Diğer Günler Erişkin Hastalara hizmet vermektedir. 13:00 16:00 saatleri arasında da Sağlık Kurulu kararı alınmaktadır. Raporlar bilgisayar formatında düzenlenerek tüm muayenelerini tamamlayan hastalarımıza aynı gün içerisinde rapor sonuçları teslim edilmektedir.

Sağlık Kurulu Randevuları Alo 182 den alınmaktadır.
İnternet sitesinden randevu almak için tıklayınız

Üst Alt