Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Şöyle bir haber yapılmış

@muntada al ansar,
Artık öyle, önceden sadece 4B vve malülliyet bu şekildeydi artık tüm sigorta kolları bu şekilde ayrıca tek hastalık, hastalıkalrın toplamına bakmıyorlar.

Tek hastalık %36 olsa emekli olamaz o zaman ama diger rahatsızlıklar ile belki is gücü kaybı %58 yani tek hastalık %40 altinda diye emekli etmemeleri hic adil degil. 2025 yılı öncesi nasil vergi indirimi ile balthazard formülü hesaplamasiyla emekli olanlar ne olacak? Onlarda o zaman tekrar heyete girsin. Kul hakkı bu yani herkes sgk dava acsin. Dava yolu ile emekli olsun böyle saçma sapan kural olmaz.

SGK bunun uygulayacakmı bilemiyorum ben 2024 yılı eski yasa yürürlükteyken başvurdum 15 ay dürdü red geldi çünkü yeni yasayı uyguladılar.

geçiş sürecinde hak kaybı yaşanmaması için 15 Ocak 2025 öncesinde başvuru yapan sigortalıların eski sistemden yararlanacağını vurguladı:

@Serhat/,

11/02/2025 sgk ya başvuru yaptım
18/02/2025 hastane sevkim yapıldı
22/10/2025 ara karar çıktı
21/11/2025 maluliyet aylığı bağlanmasına karar verildi yer Eskişehir

@esra777,

Çorlu sgk bağlı olduğu yer İstanbul olabilir.
Çorlu ve Çerkezköy iyi bilirim.

@sabi88,

Ah be kardeşim 14 ocak 2025 günü başvuru yapsan vergi indirim ile emekli olurdun.
Şuraya bak 10 ay 10 gün sonra emekli maaşı bağlanmış.
Yazik ya bu engelli kesime resmen zulüm.

@bjk11,

Başvuru yapabilmem için 2027 yi beklemek zorundaydım sigorta girişim 2007 sigortalılık sürem 20 yıl olması gerekiyordu benlik bişey yok yani ağır düzeyde beklemiyordum orta ya da hafif gelir demiştim sürpriz oldu

Burada sgk masum hastane poliklinik mayenelerimi en erken mayıs ayına vermişti ve sonucun çıkması uzun sürmüştü sebebi ise psikiyatri doktorunun değişmiş olması ve işlemlerin durması olarak görüldü ben hastaneye gidip neden 3 ay sürdü bu raporun çıkması demesem daha da uyardı birbirlerinden haberleri yok sgk 1 ay da sonuçlandırdı çok hızlı oldu aslına bakarsanız

@sabi88,

Vergi indirimin kalkması ve malulen emekli olman resmen sana yaramamış yoksa 2027 yılında emekli olacakmışsın.
Şanslı insansın Millipiyango bileti al.
Böyle şans milyonda bir gelir.
Biz sürünmeye devam yani vergi indirimi resmen elimizde patladı.

@pınar-deniz,

Hafif ya da orta derece ile emekli olabilirsen daha iyi malulen emekli olanlar tekrar çalışmaya başladıkları zaman emekli maaşı kesilir.

@bjk11,

Artık farketmiyor tek fark 2008 öncesi işe girmiş olmak, 2008 sonrası işe girip emekli olanlar hangi statüde olursa olsun çalışamıyor çalışırsa emekli maaşı kesiliyor, tek şey kendi namına serbet yada ticaret ve tarımla uğraşanlar.

@pınar-deniz,

Benim hastalığım da doğuştan ama ağır düzeyde çalışma gücü kaybı verdiler o yüzden kesin vermezler deme istedikleri gibi verirler

@sabi88, Ben emekli oldum, iki ay oldu. SGK malülen emekli olmadığımı söyledi. İş gücü kaybım 60 ama malulen emekli değilim. Ağır düzey iş gücü kaybıyla malulen aynı şey olmayabilir. Bana istersen çalışabilirsin dedi SGK'daki kadın ama ben BAĞ-KUR'luyum. Öyle bir karıştırdılar ki kafamızı, SGK bile sorularıma net cevap veremiyor.

@pınar-deniz,

ilk sigorta girişiniz 2008 öncesi mi sonrası mı o önemli, 1900 günle emekli olan malüller çalışamıyordu, 3600 4320 ile olanlar çalışıyordu, 2008 sonrası hepsi kalktı.

6921 prim 2005 ilk ise giris.%49 İşitme engelliyim. Ilk ise girmeden once engelli raporum vardi. Kamuda engelli kadrosunda işçi olarak çalışmaktayım. Hizmette 20.yılımı doldurduğumdan engelli erken emekliliğinden yararlanmak için 30.09.2025de SGK İl Müdürlüğüne emeklilik için başvuru yaptım işgücü kaybı tespiti için 16.10.2025 de saglik kuruluna gidip heyet raporum cikti. Sol 103 DB, Sağ 99 DB Bilateral Çok ileri derece SNİK işitme kaybı olarak işlendi. SGK başvuru formunda 28/5 diye belirttim. Sgk maluliyet tespiti diye belirtti sevk yazısında engelli emekliliginin artık kalktığını ısrarla mudur söyledi. Sgk evrak dokumasyonda Bursa Bölge saglik Kurulunda 115.01 kodunda işlem yapilmis. Engelli Emekliliğindrn onay gelir mi acaba bana.

@byzfyz,

Hafif derece olarak emekli olursunuz. Sürpriz olursa %50 verirlerse orta seviye emekli olursun.

@pınar-deniz,

%60 oran yazan birisi malulen emekli olur. Burada bilgi hatası olmuş yani %59 olsa orta seviye ile yaşlılık maaşı bağlanır.

merhaba, engel oranlarımız işitme kayıplarımız db oranlarımız neredeyse aynı, red yedim , itiraz ettim bekliyorum. umarım sizin onaylanır. işitme cihazı kullanıyor musunuz?

%60 iş gücü kaybı demek senin vücut bütünlüğünün yarıdan fazlası artık sağlıklı çalışmıyor demektir.
Yani malülen emeklilik getirir.

@MetEzel,

Evet işitme cihazı kullaniyorum. Evet işitme ormanlarımız aynı gibi itirazınız olumlu sonuçlanır insallah

@Damla yılmaz36,
Sigorta girişim 2007 ben raporu askerlik işlemleri sırasında da aldım raporum sigorta girişinden sonra alındı ama hastalığım doğuştan

@pınar-deniz,
Sizin çalışma gücü kaybının da ne yazıyor ağır düzeyde mi oran yazmıyor

Üst Alt