Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@AltayTuna,

Ekonomi ve alım gücü düzelmeden akp asla erken secim yapmaz.
2027 de belki enflasyon düşer ve dediğin gibi erken secim olur.
Erdoğan 2028 mayıs ayında 5 yil kuralına göre zaten aday olamıyor ama yeterli çoğunluk sağlanırsa zaten sağlıyor anayasa değişikliği ile tekrar aday olur.

X de yazan engelli kardeşlerimiz var. Hepsi engelli haklarını savunuyor ve siyasilerin hepsine yazıyoruz.
Yalnız 50 ya da 100 kişi sesimiz duyulmuyor. 10milyon engelli var ama 100kisi yazıyor.

Maalesef birlik olmayi beceremedik ve tüm haklarımız tek tek elimizden alınıyor.

@esra777, 1 sene olacak bize Aralık gibi sonuçlanır denmişti.sizin sürecinizde mi bu şekilde ilerledi?

Konuşmasında bir problem olmayıp, iki kulakta total işitme kaybı 120/80 durumunda olup emekli olan kimse var mı?
Eğer varsa ağır engelli mi yoksa orta düzeyden mi emekli oldu merak ediyorum.

@esra777, siz de sonuç bekliyorsunuz yani.ben 1.5 2 ay daha bekletileceğimizi düşünmüyorum ya reddir ya karardır. Zaten sizden 2 ay önce başvurduk arar kararımız da 2 ay önce . Bağcılar sgk daki personel aralık sonuna doğru gelin büyük ihtimal sonuçlanır demişti olumlu ya da olumsuz.ara karar da dr dan tedavisi olan bir durum mu onu bildirir rapor istemişlerdi.dr direkt tedavi ile iyileşme mümkün değildir yazmış.bakalım hayırlısı.keşke iyileşse de maaş falan almasak ...

@bjk11, 2008 öncesi girişli kontrole çağırsa ne olacak, sonuçta balthazard geçerli olacak hesaplamada, çoklu hastalığı olanlar yine devam edecek emekliliğine yada %40 ı karşılayanlar. Asıl sorun son çıkan yasanın iptal olmaması olur AYM tarafından.

@erydml,

İş gücü kaybı yoktur diyip red verdiler ama hastalığım kendilerinin yayınladı hastalıklar içinde var hafif olarak engelli emeklilik içinde yeterli idi bence itiraz ettik bakım Ankara ne diyecek

Banada aynısı geldi bugün iş gücü kaybı yok deniliyor ama SGK hasylyalik lsitesinde hastalığım var itiraz ettim
R iş gücü kaybı yokmuş itiraz ettim belki Ankara kendi hastalık listesine bakar

@zeytin81,

Bekletir ilk raporda 7 ayda 115.01 yazıyordu sonra 9 ayın 2 sinde haber geldi 2 ay sonra ilk defa yaz olduğu için düşünüyorum ama yine gelmiyor hayırlısı neyse o olsun artık bunaldık

@strazyevsk,

SGK ya 11 ay önce ablam için emeklilik başvurusu yaptik konuşma duyma engelli 100/72 100/72. Odyo testi konuşma ve işitme engelli 11 ay bekledik bu süre içinde 2 kez ara karar cikti her seferinde detayli rapor istendi kimseden istenmeyen konuşma terapistinden bile görüş ve yazı alındı çok ugrastirdilar 1 hafta önce onaylandı orta seviyeden emeklilik başvurusunu yaptik

Son düzenleme:
@mehmet-41,
evet sizin süreci buradan takip ettim ama tam olarak aynı durum söz konusu değil.
Benim verdiğim örnekte iki kulakta tam sağır 120-80 ve konuşma engeli bulunmamakta.

@omreg,

2008 öncesi sgk girişi olan biriyim ve sgk kendi belirlediği hastaneye sevk etti.
Eski emekli olanlara sgk isterse kontrole çağırır çünkü onlar sgk sevki olmadan direk vergi indirimi ile emekli oldu.
Yeni yasa vergi indirimi ve çoklu hastalıkların balthazard ile hesaplamasını artik kullanmıyor.
Yani balthazard formülü kalktı.

@bjk11,
Buradan şunu çıkarabilirmiyiz.
2008 öncesi yeni sistem ile emekli olur ise Sgk kontrole çağırmaz.

@serkanmalkoc,
Ben kontrol muayenesine olmaz diye düşünüyorum.
Yalnız sgk istedigi zaman herkesi kontrol muayenesine çağırabilir ve hic kimse buna itiraz etmeden kuzu kuzu tekrar heyete girer.
Biz zaten yeni sistem ile emekli olacağız yani kontrol muayenesi cikmaz diye düşünüyorum. 2025 oncesi emekli olanlari tekrar kontrol verirse şaşırmam çünkü vergi indirimi eski kural ile emekli oldular. 2024 ve öncesi emekli olan arkadaşlarımın hepsine kontrol muayenesine çağırdılar ve tekrar heyete girdiler.

@bjk11,

O zaman bunlar herkesi teker feker çağıracak ve yeni sisteme göre emekli etmeyecek. Hıh sisteme bakarmısın..

@serkanmalkoc,

Ya şimdi biz 2025 sonrası yani yeni kurallara göre emekli olursak bize kontrol muayenesi çıkmaz diye düşünüyorum.
Zaten onlarin istediği gibi sgk sevki ile heyete girip yine sgk kurul kararı ile emekli oluyoruz.

Yalnız sgk istediği zaman herkesi tekrar kontrol muayenesine çağırabilir. O yüzden emekli maaşı bağlanan herkes E-devlet sistemi üzerinden sgk emekli maaşını ve primlerini ayda bir kere kontrol etsin.
K görürse kontrol
D görürse emekli maaşı durdurulmuş demek.

Ayda 1 kere emekli olduktan sonra ben kontrol edeceğim.

Bu hükümete güvenim yok!

Uzuv kaybı ya da organ kaybı yaşayan engelli emekli olan kişileri kontrol muayenesine çağırmazlar. Tekrar yerine gelmeyecek ve iyileşme imkanı olmayan kayıplar....

05/12/2025 14:57:43
--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (#########)' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'
05/12/2025 14:57:43--Evrak Kapatıldı-####### #### tarafından kapatılmıştır / ####### ##### T. C. No yazıyor###### #####
05/12/2025 14:55:59Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (#########) (###### ##### #####)####### ####Evrak Havale Edildi
Bende 9 aylık süreç sonunda bu aşamaya geldim. Haziran ayında ara karar sonrası kontrole girmiştim. E nabıza 25 Eylül'de maluliyet raporu düşmüştü. Sürecin sonuna yaklaştım gibi.

@Serhat/,

9 ay cok uzun bir süre ve geriye dönük 9 ay toplu maaş bile ödemiyor.
Bugün sana 20k emekli maasi bağlansa 9 ay x 20k =180k maaşını sövüşluyorlar.
Senin gibi 1milyon kişiye ayni işlemi yapıyorlar. Dehşet para 1milyon kişi ile 180k çarpın bakalım.
Bunlar herkesi suya götürür ve susuz getirir.
Şeytana pabucunu ters giydirir.
Siyasi islamcılarda ahlâk ve Allah korkusu yok mu?
Kul hakkı yiyorlar.
Yetim ve dul hakki yiyorlar.
Kimse hesap sormayacak mi?
Aslinda hepimiz tek bir avukat ile sgk dava açmaliyiz.
Benim sgk avukatı tanıdığım biri var.
Arayıp konuşayım.

@samedo99,

Karşımızda muhatap bulamıyoruz. Başvuru da bulunduğumuz kuruma ya ben bu tarihte müracaat ettim çok değil mi bu geçen süre dediğimde klasik cevap bizim yapabileceğimiz bir şey yok bekliyceksin diyorlar.

@bjk11,

Evet geriye dönük ödeme yokmuş. Kurum diyor ki sen önce çalışma gücü kaybı için müracaat ediyorsun. Kuruldan gelecek cevap sonucu emeklilik işlemlerimiz başlıyormuş. Kısacası resmi kurumlarda karşımıza hep yokuşlar çıkıyor. 😊

@Serhat/ Geriye dönük ödeme var ama nasıl var calismiyor olacaksın ve tahsis talep olusturacaksin ,emeklilik isterse 1 sene sonra sonuclansin geriye dönük hepsini toplu alırsın,ama başvuru yaparken çalışıyorsan alamazsın bu kadar net

merhaba, 5 aralıkta DYS üzerinde hareketlilik olmuş, gelen evrak 115.02 olarak yüksek sağlık kurulu diyor. resim ekleyemedim o yüzden yazıyorum, yorumlayabilir misiniz?

dosya ankaraya gitmiş, arkadaş bildirdi sağolsun.

@MetEzel,

Dosyan ankarada yüksek sağlık kuruluna girecek ordaki doktorlar senin rahatsızlığın iş gücü kaybı kriterlerine uygun ise emeklilik için onay verecek yada ret verecek en az mart yada nisan ayını göz önüne al karar için

@samedo99,

Tahsis talep oluşturabilmek için de sağlık kurulu onayı gerekiyor. Yani hastane sağlık kurulu, heyet, çıkarsa ara karar muayenesi vs hepsi bitip SGK sağlık kurulundan onay gelmeden ne başvuru yapılır ne maaş süreci başlar. İlk başvuru ve hastaneye sevk sırasında başlayacağını düşünen arkadaşlar varsa bilgileri olsun.

@magicka,

Yani bizi hastaneye sevk eden sgk'dan tahsis talep no alamıyor muyuz?
Sevk edildikten sonra hastane heyeti zaten raporu oran yazmadan sgk tekrar yolluyor.
Sgk da genel merkeze ve heyet orada orta, hafif, ya da ağır diye cevap veriyor.
Peki tahsis talep no kim veriyor? Nasil istiyoruz?
15nde sgk beni hastaneye sevk edecek ve 17nde hastane heyet randevusu aldım.
Tahsis talep no kimden alacağız?

Üst Alt