Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliyim. Sürekli raporumda Kontrol ibaresi de işaretlememiş!?

Hakanist

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben 2011 yılında vergi indirimi yazısı ile ssk dan emekli oldum. 1993 sigorta girişliyim ve emekli olduğum tarihte 6300 gün prim ödeme vardı.
2011 yılındaki raporum hastaneden %63 verilmişti, Merkez sağlık kurulu %50 ye düşürdü ve bu oranla vergi indirim yazısı alıp emekli olmuştum.
Bir organım alındı. Nakil olması mümkün olmayan bir organ; kalınbağırsak. "Süreğen Hastalık" kısmı da tik işaretli. Raporumda sol alt köşede "Süreklidir" yazıyor. Ama aynı zamanda Kontrol süresi kısmında 2 yıl diye belirtilmiş.

Benim anlamadığım "Sürekli" yazan rapor için neden kontrol süresi 2 yıl denmiş. Ne anlama geldiğini çözemedim. Raporumda "süresizdir" veya "sürelidir" diye ifade yok. "Süreklidir" şeklinde ifade varken (ki ben bunu hep süresiz rapor şeklinde anlamlandırdım) neden böyle bir ifade yazılmış, işgüzarlık mı, hata mı, memur ya da doktorun kendini garantiye alma çabası mı anlayamadım.

Diğer kafama takılan konu; sürekli rapor olduğunu düşündüğüm için hiç kontrole gitmedim. Orada Kontrol Süresi 2 yıl yazıyor diye kendi başıma kontrole gitmeli miydim? 2 yıl sonra yeniden rapor çıkarmalı mıydım. Hiç bilmiyorum.

Bugüne kadar hiç bir şey yapmadım. Acaba hata mı ettim, başım derde girer mi? Tekrar gitmeli miyim, gidersem oranımı %40 altına çekerler mi? Bir aydınlatırsanız çok sevinirim. Özellikle OturanBoğa hocam, siz yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Bu konuyla ilgili bilgi bulamadım hiç bir yerde.

@Hakanist,

SGK zaten kontrole çağırsa ve gitmesen, emekliliğini durdururdu. Yani ortada hiç bir sorun yok. Temel kural net: Kaşınmayan yeri kaşıma :)

Beni kontrole çağıran olmadı. Mesaj da gelmedi . . Ben kendi kendime işlem başlattım .
Emekli evrakım da yazıyo 1 Temmuz kontrol diye

@OturanBoğa,

Tamam hocam, ben de aynı şekilde düşünüyorum zaten. Milleti kırpıp kırpıp yeniden çalışma hayatına yolluyorlar anladığım kadarıyla. Sonradan bana "niye gelmedin, öde aldığın maaşları faiziyle" demesinler. Korkum o.

@gannicus,
Eyvallah :)

Yazmayı unuttum. Kaşınmamın sebebi aslında engelli kimlik kartımı yenilemek içindi. Belediye görevlisi eski engelli kartımı gösterince ücretsiz toplu taşıma kartımı yenilemedi. Rapor istiyor. Raporda da Kontrol Süresi 2 yıl yazıyor diye yeni rapor istiyor. Aslında engelli kartımı gösterince rapor istememesi lazım ama uygulamada herkes istiyor.

@Hakanist, bazı belediyeler illaki rapor istiyorlar bazı belediyeler ise sadece engelli kimliği ile işlem yapabiliyor

@mehmet-41,

Maalesef öyle, kurumdan kuruma da değişiyor. İnternet bağlatırken isteyen oldu, istemeyen de oldu. Raporda yazan "Kontrol süresi 2 yıl ibaresi her fırsatta bana köstek oluyor. Bankonun arkasında oturana anlat anlatabilirsen. Yukarıda da yazdığım gibi "süreklidir" yazan rapora neden 2 yıl yazarsın ki. Süre sonu için bir tarihte yazılmamış zaten. "Süreklidir" değil de "sürelidir" yazsa bitiş tarihi yazması gerekir. Onu anlarım. Ama süreklidir diyor.

Oysa 14 Ocak 2012 tarihli resmi gazetede yayınlanan ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK' de "Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan SÜREKLİ raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez." deniyor. Kazanılmış haklar bölümünde de "Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez." ifadesi yer alıyor...*Süreli raporlar bu kapsamın dışında tutulmuş.

Son düzenleme:
Üst Alt