Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliyim. Sürekli raporumda Kontrol ibaresi de işaretlememiş!?

@FatmaYılmaz 5, Bence vakit geçirmeden evrakları teslim ettiğiniz sekreterliğe gidip heyet raporu almaktan vazgeçtiğinizi ibraz edin biraz inat edebilirler iptal etsinler sistemden siz de inatçı olun olmuyor başhekim başhekim yardımcısı falan bir bakın yardımcı olsunlar olmuyor ise en azından heyet günü gitmezsiniz Bir de o şansınız da olabilir

Keşke en başından daha heyete yeni rapor işine girmeden size danışılsaydı bu son 30 haziran rapor olayında dahi sürekli raporu olup yenilemeye gidenler olduğunu okudum bu ülkede hak kazanmak zor kaybetmek çok kolay @mehmet-41,

@Konyaereğli,
2009'dan beri bu site üyesiyim burada birçok kişi mağduriyetten hep paylaştı bu yüzden artık bilgi sahibi oldum bu konularda diyelim engelli şartlarından emekli olup havadan sudan sebeplerle sonradan rapor çıkartıp rapor oranları düşenler oluyor maaşları kesilenler oluyor artık eskisi gibi engel oranları da düştü çünkü örnek eskiden tek gözü görmeyen bir kişi %40 üzeri rapor alabiliyor da ancak şu anki alabileceği Oran %32 kişi şimdi gittiğinde %32'ye raporu düştüğü zaman emekliliği de elden gidiyor hepsi elden gidiyor bu konularda biraz bilgi sahibi olmaları gerekiyor insanlar

@FatmaYılmaz 5,

@FatmaYılmaz 5, vakit geçirmeden evrakları teslim ettiğiniz her sekreterliğine gidip raporunuzun heyete girmeden iptalini sağlayın biraz zorluk çıkartabilirler belki siz de inat edin olmadıysa başhekime kadar çıkabilirsiniz vazgeçme hakkınız muhakkak vardır olmuyor ise çağrıldığınız heyet günü gitmezsiniz olur biter Bir de böyle şansınız olabilir

Bu son 30 haziran ilaç rapor yenileme olayından sürekli rapor vergi indirimi ile emeklilikleri iptal edebilirlermi ? @mehmet-41,

@Konyaereğli, ilaç raporu engelli raporu değil ki bakın SGK'nın her zaman sürekli de olsa süreli de olsa herkesten kontrol isteme hakkı vardır kişi süreli olarak emekli olmuş ise süre sonunda SGK'dan evrak veya bilgilendirme gelir ona göre rapor yenilenir eğer emekliliğiniz sürekli ise SGK'ya hakkınızda herhangi bir şikayet usulsüzlük bir araştırma gibi bir şey yoksa SGK sürekli emekli olan engellerden herhangi bir şey istemez

@mehmet-41, merhaba, 1 yıl sonra kontrol muayenem var 2 yıl süreli almıştım emekli oldum. Kontrol muayenesini maaşı bağlayan sgk dan sevk alımı gideceğiz, kendimiz direk hastaneye başvurarak olurmu birde isteğim şehirdeki farklı hastaneyede başvurabilir iyim lütfen 🙏🙏

Konuyu yapay zekaya sordum. Engelli rapor oranın düşerse Vergi indirimin süresiz ise maaşın kesilse dahi vergi indiriminin süresiz olduğunu belgeleyerek itiraz edersen maaşın tekrar bağlanır. Bu hukuksal kazanılmış bir haktır, iptal edilmez diyor.

@FatmaYılmaz 5,
Vergi indirim sürekli ise vergi indirim belgeniz bakidir ancak vergi indirim belgenizi almanızı sağlayan rapor %40'tan aşağı olursa emeklilik sonlandırılır %40 ve üzeri rapor alındığı için zaten vergi indirimde alıyorsunuz Fatma hanım ben zaten size mantıklı olarak yapılacak şeyleri oradan uzun uzun yazdığımı sanıyorum bilgim dahilinde her şeyi size yazdım gerisi size kalmış

@Blac_sea, emekliliğinizde kontrol şerhi var mıydı ilk emekli maaşı bağlanırken eve gelen evrakta yazar kontrol var ise kontrol bitiminden 3 ay önce SGK'ya giderek sevk belgesi almanız gerekecek aynı şehir içinde istediğiniz hastaneye tek verebilirler ama diğer şehirleri verebilirler mi bilemiyorum

@FatmaYılmaz 5, Fatma hanım yapacağınız şeyleri ben size yazdım bunları yapıp yapmamak sizin e emekliliğinizde de zaten bir süre yokmuş ona göre karar vermeniz lazım

@FatmaYılmaz 5,

Kontrol şerhi yoksa siz niye kendi kendinize gidip rapor yeniliyorsunuz Allah aşkına.. Bari şurada insanların söylediklerine kulak verin ve hastaneye gidin heyete girmeden ben vazgeçtim rapor yenilemekten diyin. Eğer yüzde 20'ye düşerse ve o rapor çıkartılırsa emekli maaşınız kesilecek. Yapay zekalık işler değil bunlar.

@cdj, Ben durumu Fatma hanım'a izah ettim uzun uzun ancak kendi bileceği için bundan sonra ocak ayından sonra biliyorsunuz kanun değişti çoğu kişinin emekliliği onaylanmıyor insanlar emekliliğinin kıymetini bilmeli ilk defa bu konuda uzun uzun bir kişiye yardımcı olmaya çalışıyorum bilgim dahilinde oluyorum ama kendi bilir

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Zahmet verdim sizlere. Ben aslında yenilemeyecektim raporu. Banka emeklisiyim. Arayıp sordum dediler ki yenileme yapmanız lazım, buna istinaden gittim. Şimdi biri gerek var diyor biri yok diyor ben de ne yapacağımı şaşırdım.

Bankaya sordum. Raporumun süresi doluyor. Yenilemesem sorun olur mu diye. Bir bayan dedi ki tabiki sorun olur. Sgk raporunuz olmadığını görür ve maaşınız kesilir dedi

Dün tekrar aradım bankayı. Başka biri dediki; yanlış anlaşılma olmuş sanırım, raporunuz bizi bağlamaz, vergi indiriminizden dolayı maaş almaya devam edersiniz dedi. Muallakta kaldım bende

@FatmaYılmaz 5, Fatma hanım ben de bunu anlatmak istiyorum zaten vergi indiriminiz sürekli ve emekliliğinizi de sürekli olarak devam ediyor o yüzden mağdur olabilirsiniz rapor çıkartırsınız oran düşerse size dediğim gibi heyet sekreterliğine gidip rapor almaktan vazgeçtiğinizi söyleyin işlemleri başlatın hiç gitmezsiniz siz Kendi başınıza bir iş yapmışsınız öyle bir şey olsaydı SGK önceden sizden bu raporu yenilemenizi isterdi muallakta kalacak bir durum yok size son bilgiyi veren memur doğru söylemiş

Çok ilgilendiniz teşekkür ederim Mehmet Bey, başınızı ağrıttım kusura bakmayın 🙏

Üst Alt