Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi, Obezite, Troid, Kronik Bronşit ile hangi oranda rapor alabileceğim?

evrenq

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar, Herkese geçmiş olsun dileklerimi sunup soruma geçeyim.

Bildiginiz üzere uyku apnesi için 1 gece hastanede yatıp testlere Taabi tutuldum,
sonuç ise
TANI: orta osas Obstrüklif sleep apne sendromu Posizsyonla agırlaşan)
KARAR Hastaya cpap titrasyonu önerildi .
şimdi arkadaşlar sorum şu. bu nedir?
Bazı arkadaşlarımız bunu neden doktora sormadın diyebilir, Geçmişteki doktorları bilirsiniz ve halen aramızda olan huysuz soru sorma sendromu olan doktorlar var, kim kimdir bilemeyiz, bende soramadım.

Eger bu hastalık ciddi bişeyse ki bana göre öyle , uyku nedir bilmiyorum, sonuçları nedir, işsiz oldugum gibi iş hayatıma daha hevesli olmamı saglayacakmı bu ( cpap) cihazı. vucut kitle endexim
Vücut Yüzey Alanınız: 2.43 metrekare
Yağsız Vücut Ağırlığınız: 73 kg
İdeal Kilonuz: 71 kg
Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 42.6 kg / metrekare

sizce rapor alıp iş konusunda daha kolay iş bulmamı saglarmı, aksine hastalara iş bulmak dahamı zor.
sizce raporum ne olur?

ben ileri derece uyku apnesinden %35 aldım.cihazı kullanmanı tavsiye ederim.Faydasını ben gördüm.yalnız cihazda çok ucuza kaçma orta yollu bir şey bak ben resmed marka cihaz aldım sanada tavsiye ederim.iş için sadece uyku apnesinden aldığın özür oranı birşeye yaramaz.başka rahatsızlığın varsa onlarla beraber en az %40 ve üstü olması gerek.ama sağlığın için cihazı kullan derim...

snelman

üstdede belitdigim gibi, obazite vucut kitle endex oranlarım yüksek, bu konu hakkında bir bilginiz varmıdır?

Bana heyette kac kilosun diye sordu 110 dedim .obeziteden yuzde 10 yazdi fakat raporda o orani göremedim, 40 yas ustu olsaydim,morbit obezite yazacaktı

vke 40-50 arası yüzde 20
50 üstü yüzde 30 oran veriyorlar ama bu sonradan kırpılırmı vergi indirimi vb. için ona tam emin değilim.

bendede var ama bende aynı zamanda ms oldugundan dolayı 40 üzeri aldım

ileri derece(ağır) uyku apnesine yüzde 35 veriliyor.bütün cpaplara aynı oran verilmiyor sanırım.mesela bana bpap cihazı verdi doktor.tansiyon varsa onada yüzde 10 veriyor

mindar

bu oranlara göre apne 35+ 20 obezite toplam 55 yapıyor. bunu nekadar kırpabilirler ?

Uyku apnesi - - Rapor

Merhaba Arkadaşlar..
uyku apnesi Tanısı konuldu cihaz için sıradayım
Troid Tembelligi vareuthyrox 25 ilaç başlangıç Verildi. 2 ay sonra kontrol
Kilo kitle endex 42 - diyet Verildi
Panik atak tedavisi görüyorum. İlaç..15 Gün Sonra kontrol
Kronik bronşit Hastalıgımı Tam olarak Teşhis ettirmedim.. bunun için gidecem.

peki sonra ne yapmam lazım ? çalışmıyorum Veya çalışamıyorum

İlk SGK lı olarak işe başlama tarihiniz
Doğum tarihiniz
Prim gün sayınız
Bunları yazabilirmisiniz?

earibagi
Emeklilik güzel Birşey ama, Ben iş bulmak için Rapor istiyorum..
Asıl sorum şu, muaneler tamamlanmaz illaki panik atak 2 Yıl sürecek, Rapor almam için bunu beklemem lazımmı?
veya obezite için..
ben %40 olsun istiyorum, Ama bu yukarıda saydıklarımın hepsi %60 i geçiyor sanıyorsam..
yani izlemem gerken yol nedir. ne Edeyim bekliyeyimmi biraz daha?

Ağır uyku apnesine %35 oran veriliyor
Obezite için oran %20
eğer bu ikisini alırsanız bunlarda yeterli sizin için. Toplamda %48 yapar

kilo vucut kitle 42: 20 oran yazdı doktor.
orta derece osas uyku apnesi: 20 verdi doktor.
kalp azcık genişleme varmış 10 yazdı doktor.

peki bunlar Heyetde düşecekmi?

Troid için ugraşmadım. 20 2010 olarak heyete girecem. sonucu yazarım

Sonuç: orta derece uyku apnesi %20
Obazite VKİ 42 %20
Kalp Kapak Hastalıgı %10 Rapor
Toplamda %50 Rapor Verildi.

Heyentten bugün çıkan Rapor %42 2 senelik çıktı...

evrenq Hayırlı olsun.%42 Balthazardla toplandığında oluşan orandır ve doğru hesaplanmış.Tek sıkıntın raporunun süreli verilmesi olmuş.2 sene sonra tekrar rapor alman gerekecek.

Üst Alt