Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şubat ayında 1500 engelli öğretmen alınacak

volki40

Hocam o metinde yeni eğitim öğretim yılına geçiyor bu ne anlama geliyo ve ne zaman maaş alırız

Biz kesin olarak eylüle mi kaldık bilen yorumlayan varsa anlatabilir mi arkadaslar 😕 Belgelerini teslim eden adayların, atandıkları illerin valiliklerince yapılacak olan güvenlik soruşturmalarının tamamlanması ve eğitim kurumlarının belirlenmesinden sonra yeni eğitim ve öğretim yılı başına kadar görevlerine başlamaları sağlanacaktır.

Evet 2017 eylul doneminde gorevinize baslayacaksiniz.Guvenlik sorusturmasindan gecme sureci uzun suruyor bundan sebep olmali.

Hoppala. Biz simdi eylüle kadar maaş alamayacak miyiz?

Murat.21

Hocam bende dün işten ayrıldım sıkıntılı bir süreç ama o metni defalarca okudum göreve başlama eylülden önce olabilir "yeni eğitim öğretim yılının başına kadar" demesi neden "yeni eğitim öğretim yılında" demiyo hatta geçen haziran alımında 1 eylülde başlanılacak diye tarih verilmişti benimde burdan anladığım güvenlik tahkikatından sonra belki bizim fiilen oraya gitmek değil görevlendirme yazısı ile başlanılabilir bu arada aday öğretmen olduğumuz için eğitim kurumlarıda bu süreçte seçiliyor hep derler ya mebin işleri ağır işte bidaha diyiyoz belkide bundan snra herkes kendi ilindeku valiliğin insiyatifine kaldı toplu bir görevlendirme olurmu bilmiyorum Kararname eylülname olmasın istiyoruz...

Acizga

hocam ben zannetmiyorum yaz tatili girecek aaraya devlet göreve başlatıp tatilde maaş vermez eylüle kadar bekletirler bence

Bencede yaz tatili biter gibi geliyor

Mebi arayip tahmini goreve baslama tarihini soran oldu mu

Arkadaşlar, 02 Mayıs - 30 Haziran 2017 tarihleri arasında öğretmenlerin il içi ve il dışı tayinleri, 01 Temmuz - 31 Ağustos 2017 tarihleri arasında da öğretmenlerin özür grubu atamaları yapılacak. Atanan öğretmen arkadaşlarımız da büyük ihtimalle bu dönemlerde görev yeri belli olacak ve göreve başlayacaklardır, orada "yeni eğitim öğretim yılının başına kadar" demesi de bunun işaretidir, yeni eğitim öğretim yılı başında göreve başlayacak demiyor, yani yeni eğitim öğretim yılı başına kadar herkesin görev yeri belli olacak göreve başlayacak anlamı taşıyor.

Life

Görev yerimiz belli olup calismaya mi baslayacagiz bu durumda yeni egitim doneminde?

bio88 Hocam yaz döneminde yeni eğitim öğretim yılı başına kadar yerleriniz belli olacaktır çünkü yaz döneminde il içi ve il dışı tayin sonuçları da belli olacak yeni atanan öğretmen arkadaşlarımızın da görev yerleri yine bu dönemde belli olacaktır, çalışmaya yeni eğitim öğretim yılında başlarsınız

Life

Yanisonuc olarak Ankara il mebe atandim belirlenen tarihlerde gidip belgelerimi verecegim sonra yeni donem başında okulum belli olacak dogru mu anladim ?

bio88 Evet büyük ihtimalle görevli olduğunuz okullar yaz döneminde belli olacaktır çalışmaya yeni eğitim öğretim yılında başlarsınız.

bu işler demokratik eylem yapmadan olmaz tecrübe ile sabit. bimer ve alo147 otomatik cevap veriyor yani sana akıl mantık ölçüsünde cevap vermiyorlar. otomatik cevap hazırlamışlar herkeze aynısı veya benzeri söyleniyor.demokratik bir şekilde eylem yaparak sesimizi duyurmamız lazım gerekirse hergün eylem yapılması lazım.atananlar atanmayanın halinden anlamaz insanoğlu bencildir. ancak pek az kimse o erdem e sahiptir öğretmen adayı bile olsa. o erdem e sahip olan varsa onlara teşekkür ederim. ATANAN ARKADAŞLAR BİZİM DE ATANMAMIZ İÇİN BİZE DESTEK OLUN. ENGELLİ VATANDAŞIN DOSTU YALNIZCA ENGELLİ VATANDAŞTIR...

Arkadaşlar memur olan arkadaşlar muvafakatnameyi ne yaptınız. Ben sordum milli eğitim müdürlüğü çalıştığım kuruma öğretmen olmamı talep edecek dediler o şekilde bakanlık karar verecek dediler

Arkadaslar istenilen belgelerdeki ek1 belgesini (güvenlik soruşturması ) nasıl dolduracaz bilgisayardan o belge üzerindemi işlem yapacaz yoksa il memdemi yazdıracaz bilgisi olan varmı lütfen

Üzerinde doldurup çıktısını vercez galiba. Bide mal bildirimi var onuda il memden temin edilir yazıyor

ozkan1983 Acizga huzurislam

Selam dostlar şu an soma ilçe milli eğitimde memur olarak çalışmaktayım Şubat ataması ile ilk tercihim olan İstanbul il emrine atandım branşım Sosyal Bilgiler Öğretmenliği. İlçe Milli Eğitimde çalıştığım için öğrendiğim bir kaç bilgiyi sizinle paylaşmak istedim.

1-Güvenlik soruşturması formuna biometrik fotoğraf çekilip yapıştırılacak, normal vesikalık yapıştırmayın kabul etmezler(Somadaki insan kaynakları - atama bölümüne bakan abi dedi)
2-Güvenlik soruşturması formu bilgisayar ortamında doldurulacak. yapılan duyurudaki ekte yer alan formun çıktısını alıp elden doldurmayın kabul etmezler, formda da zaten en altta belirtmiş kesinlikle bilgisayar ortamında doldurulması gerekiyor.
3-Ben halihazırda devlet memuru olduğum için ve milli eğitim bakanlığına bağlı olduğum için muvafakatnamenin çıktısını alıp elden doldurup ilçe milli eğitim müdürüne imzalattırıp ve onu götüreceğim. Farklı kurumlardan geçenler nasıl bir yol izleyecekler fikrim yok kurumlar arası geçiş biraz daha farklı olabilir.
4-Sağlık raporu için hastanelerden ücret talep ediliyor. Türkiye sağlık kurulunun yazısı var. Bu linkten http://www.tkhk.gov.tr/DB/14/744_DB_14_sikca-sorulan-sorular ulaşabilirsiniz. açılan sayfada ilgili soruyu bulup çıktısını alıp götürün yazıyı gördüklerinde tamam diyorlar, benden de istediler yazıyı göstererek ücretsiz bir şekilde raporumu çıkarttım.
5-"17-28 Nisan" tarihleri arasında başvuruları alacaklar, fakat büyük ihtimal görev yerlerimiz yaza doğru belli olur, kararnamelerimiz de aynı şekilde olur. yeni dönemin açılışında da görevlendirmemiz yapılır.
Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin dostlar...

Arkadaşlar okuduğunuzu neden anlamamakta diretiyorsunuz anlamış değilim"....belirlenmesinden sonra yenieğitim ve öğretim yılı başına kadar görevlerine başlamaları sağlanacaktır." Yani yeni eğitim öğretim yılına bir şekilde yetiştirilmeye çalışılacak en geç yeni eğitim öğretim (2017 Eylül) yılında herkes görevine başlayacak.Bu süre aralığında (Nisan-Eylül) da göreve başlama durumunuz var ,güvenlik soruşturmaları uzun sürdüğünden süreyi biraz uzun tutmaları normal.Benim tahminime göre Haziran-Temmuz aylarında kararnameleriniz çıkmış olur görevinize başlarsınız.

Kararnameleriniz çıktıktan sonra ikamet ettiğiniz ile atanmış iseniz kararname tebliği yapıldıktan 1 gün sonra görevlendirildiğiniz kurumda başlamak zorundasınız.Farklı illere atanan arkadaşların kararname tebliği yapıldıktan sonra 15 gün içinde kurumlarında başlamak zorundalar.([FONT=Roboto]657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 62 nci maddesine göre ilk defa devlet memurluğuna [/FONT][FONT=Roboto]atanan[/FONT][FONT=Roboto] kişiler,[/FONT][FONT=Roboto]-Atamaları ikamet ettikleri yere yapıldı iseatama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü,[/FONT]
[FONT=Roboto]-Atamaları ikamet ettikleri yere değil de başka yere yapıldıysa,atamanın kendilerine tebliğ edilmesinden itibaren 15 gün içerisinde hareket ederek belli bir yol süresini izleyen iş gününde göreve başlamaları gerekmektedir.)[/FONT]

nedeni bariz ortada 1500 alım olacak sayımız 1462.. bana branş muhabbeti açacak biri yazmasın şuraya şu saatten sonra, yok branşa takılanlar olur, yok herkes alınmaz falan, boş muhabbet... sadece tadını çıkarın.
Bu arkadasi gormez olduk gozlerimiz seni ariyor neredesin acaba? Geride kalanlar icin birsey yapacak misin rahat insan ! Bir daha birseyler yazarken iki kere dusunun!

hocalarım Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formunu dolduran var mı ?

MoonWalker

Bana bütün süreç boyunca yerinde oturup aç kurtlar gibi atanmayı bekleyen,tweet atmak dışında herhangi bir faaliyete katılmayan şahısların söz söylemeye hakkı yok, sizlerin çoğu hastalığını ve yaparası olamadığını bahane ederken -ki bizim babalarımız fabrika sahipleriydi ve sağlık açısından oldukça sağlamdık şehrimizde Ankara'nın dibindeydi- Ankara soğuklarında milletvekillerine yine sizler için yalvaran bizlerdik çünkü, anlatabildim mi? 300-400 kontwnjan vereceğiz dediklerinde mücadele eden de bizdik.Bir elin yaptığını diğeri bilmez. O yüzden diğer yapılanları söylemeyeceğim. Sizin hakkınızda da kötü bir şey düşünmüyorum. Sadece sizi ve sizin gibi insanları yüce Rabbime havale ediyorum. Diğer konuda ikinci öncelikler hiçbir zaman tam olarak atanmadı ne 2012 ne 2014 ne 2016... Meb bizim atama sürecimizde felsefe ve sanat tarihi gibi 20 bölüme 6 yıl boyunca ihticım yok dedi, ne yapalım yani norm fazlası yaparak para vermek istemediler. Misal Fransızca olmayan okulda olmayan branşa biz mi atayacaktık? buna tarih branşı da dahil. onun dışında n eolur olmaz yine gayret edelim diye meble temaslar sağlandı fakat bizden önce mebe giden çok bilmiş bazı hocalar onları aldıysanız bizi de almak zorundasınız diyince ne meb müdürü ne de siyasiler bizi görmek istediler birdaha. yani kendi ayağınıza kendi kurşunu sizler sıktınız. Anlatabiliyor muyum? Anlayabiliyor musun? Bu işler forumlarda gezerek hadi bimere cimere yazı demekle olmuyor. Merak etmeyin ama geride kalanlar için yine mücadele verilecek, her şeye rağmen. dediğim gibi bana burada laf eden insalara hiç kızmıyorum, dediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Tek atamada 1500 bir mucizeydi Allah yardım etti ve oldu. Vicdanım çok rahat, yaptıklarım dediklerim için çok mutluyum ve sonuna kadar da savunuyorum. Çünkü mücadele ettim,ettik. Kendim için değil tüm engelli öğretmenler için. Şimdi herkes kendisinin ne yaptığını düşünsün :) Allah çok büyük.

Sen neyin mucadelesini verdin ? Ben 7 yildir burda mucadele veriyorum ve suanda zaten kamuda calisan biriyim sen ne yaptin peki ? Hicbirsey .Saha ekibi diye milletn arkasindan is cevirdiniz bilmiyormuyum saniyorsunuz .Kontenjan mi artirdiniz ? Hayir .Zaten 1500.kisilik kontenjan verilmisti.Ee siz ne yaptiniz arkadas o zaman kime masal anlatiyorsunuz.Gidip yalaka.yalak konusup kendi cevrenizdeki insanlarin branslarini sisirip vermekten baska ne yaptiniz? Cikmis birde ben sunu yaptim bunu yaptim deme hakkini buluyorlar kendilerinde.150 kisilik bir.magduriyet var hani atama gununden bu yana tek kelime yazi tek.kelime tepki verdin mi ? Burda sana yazinca hemen zipladin ama.Bu arada 2013 ten bu yana zaten ogretmen olarak gorev yapiyorum arkadasim da tarih bolumunden magdur olanlardan biri.Biz ataninca kaybolup selam sabahi kesip aman bana ne diyenlerden degiliz.Bak son cabamizla 2 3 sendikaya ulasarak bir sekilde seslerini duyuruyoruz

Özgür Eğitim-Sen - Haber-detay

MoonWalker

Hay Allah iyiliğinizi versin ya :) ben de bir şey biliyorsunuz da söyleyeceksiniz sandım. Size cevabımı zaten verdim. Sizi ve sizin gibi insanları Allaha havale ediyorum o her şeyi görüyor. İçim o kadar rahat ki. 1500 zaten verildi diyince kahkaha attım bu arada, sağ olun :) Bize 300 kişi alıcaz sözleşmeli olacaksını demişlerdi ama neyse sizin dediğiniz gibi olsun bakalım. Aynı zamanda burada yazdım özel mesj olarak sorun diye, özel msj atıp da konuyla ilgili benden cevap alamayan varsa söylesin, yardımcı olmaya çalıştım hep. Dediğim gibi bu yazdıklarınızı tamamen, bu konu hakkındaki cahilliğinize veriyorum. Bu arada biz başbakanla 1 ay içinde 3 defa yüz yüze görüştük. Vallahi dedim ya bir elin yaptığını diğeri bilmez ama soruyorsunuz diye söylüyorum :) yapabilen varsa buyursun yapsın, laf kalabalığı yapmaya benzemez. Bundan sonra ne yazarsanız yazın cevap vermeyeceğim, çünkü komik duruma düşüyorsunuz, ben insanları karşımda bu kadar düşmüş olarak görmek istemiyorum. Doğrusunu bildiğim bir şeyin, karşımda bilinçsizce ve sadece ''yerinde oturarak'' aksi savunuluyor. Siz olsanız gülmez miydiniz Allah aşkına? :) Hadi devam edin uğraşmaya bakalın, cevap yok.

Sen neyin kafasini yasiyorsun acaba cok merak ediyorum? 1500 sayisi komisyonda belirlendi.Bu sayi hic bir zaman 300 olarak telafuz edilmedi.Ayrica ekpss ile atamada sozlesmeli olma gibi bir durumda yok nerden uydurdun bunu acaba ? Hadi 500 alimdan sonra bunu hangi mantikla yaziyorsun.İyi uyutmussun milleti kusura bakma basbakanla gorustuk diyorsun ne degistirdiniz bana yazsana ? 1500 sayisi daha duyuru yapilmadan 2 hafta once belirlenmisti komisyonda herkesi kendiniz gibi olaylardan bihaber sanmayin.Hadi selametle.

Hocalarım Haziran da formasyonu bitecek olan benim gibi adaylar var mı?Bir 3. Alim daha olur mu yaza kadar? Madem atanan arkadaşları Eylül de goreve başlatacaklardı ,neden formasyonu haziranda biten benim gibi adayları goz önüne qlıp alım yapmadılar.Bu durum çok buyük maduriyet yarattı.

ekpss öğretmenlik barajı 80 olmalı, daha göreve başlamadan sigorta yattımı, maaş yattımı, hiç hoş değil. yani çok merak ediyorum öğretmenlik bölümünü bitiren birisi normalde ekpss'den de 80 üstü almalı, 50 60 puan alan birisi bu millete ne kadar faydalı olur meslek hayatı nasıl geçer merak ediyorum, birde burada düzeysiz saldırılar var, meb de müdürler bu yazışmaları okuduktan sonra sizlere karşı nasıl bakacaklar oda çok üzücü. meslek hayatınızda başarılar dilerim kazananlara, diğer arkadaşlar da sabır edip daha iyi hazırlanmalı sınava. öğretmenlik herkesin üniversite bitirip, yüksek puan alıp atanacak prosedürde bir meslek olmamalı. Sakin olun biraz.

MEG

Degil mi bizde bunu dile getirince hemen hucuma gecti bazi arkadaslar neden acaba :)) Bir brans 53 te kapatacak bir brans 79 da ! Simdi bunu sebebi ne acaba sorarim sana dostum ?

Üst Alt