Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şubat ayında 1500 engelli öğretmen alınacak

cennetgülsevdi hocam size bir sorum olacak,
Şimdi ayın 22 sinde il tercihleri açıldığında bütün iller mi açılacak yoksa bakanlığın kadro verdiği iller mi açılacak. yardımcı olursanız sevinirim veya reel ekip aracılığı ile ilgililere ulaşmak mümkünse bu konuda da yardım olurlarsa mükemmel olur

Suskun Mutsuz Umutlu (Değerli kardeşim ben şu an memurum 2012 den beri çalışıyorum. Benim amacım öğretmen olup insanlara birazcık daha fayda sağlamak. Öğretmenliği o kadar sevmeme rağmen hep eğer benim atanmamla çalışmayan biri atanacaksa ben kalayım o atansın diyorum. İnşallah hepimiz atanırız. Allahtan ümidini kesme

Hocam sevgili büyüklerimiz kimse acikta kalmayacak demis ben bu yuzden en içten samimiyetimle inaniyorum hepimiz atanacagiz

cennetgülsevdi hocam size bir sorum olacak,
Şimdi ayın 22 sinde il tercihleri açıldığında bütün iller mi açılacak yoksa bakanlığın kadro verdiği iller mi açılacak. yardımcı olursanız sevinirim veya reel ekip aracılığı ile ilgililere ulaşmak mümkünse bu konuda da yardım olurlarsa mükemmel olur
hocam net bir bilgimiz yok ama tüm iller açılacak gibi duruyor. tabii bakanlık branşlara göre kırpmalar yapabilir. fakat bu sefer ikinc iüçüncü tercihine yerleşen sayısı fazla olacaktır

Hocalarım merhaba, haziranda formasyonu biten benim gibi ögretmen adayları için yeni bir alım olacak mı bu konuda bir bilgisi olan var mı?

Neden boyle dedin hocam
hocam atanacak sayı 1500 oldukça fazla. Diğer alımlar gibi az değil. Herkes şehirleri çok iyi seçmeli. bu 1500 kişinin de ilk tercihine atanması beklenemez, Gönlümüz herkesin kendi şehrinde kalmasından yana tabii ki. İkinci üçüncü tercihlere yerleşme ihtimali de az değil. Ama şunu da demiyorum; herkes evinden 20-30 saatlik mesafelere gönderilecek. Hayır, sadece tercihlerinizi iyi yapmalısınız. kontenjanı az olan branşlarda pek problem yok ama çok olanlar bu konuda biraz sıkıntı yaşayabilirler.

huzuruislam hocam size karşı bir eleştirim olmadı neden böyle bir açıklama yapma gereği duydunuz anlamadım. devlet hak veriyorsa ve sizde hak ediyorsanız kullanırsınız normal birşey.

Selam dostlar 2016 ekpss ile 69 puan aldım. Branşım Sosyal Bilgiler Öğretmenliği. ÖSYM Brans Sıralamam 171.yim. 2016 da ki 500 kişilik engelli öğretmen alımında sosyal bilgilerden 20 kişi atanmıştı hesabım doğruysa 151. oluyorum arkadaşlar. 1500 kişilik şubat atamasında 145 kişi alınacak bizim bölümden, sizce atanma olasılığım nedir??? teşekkür ederim şimdiden :)

Şu branş kontenjanlarını ilan ederken hangi ile kaç kontenjan düştüğünü de ilan etselerdi çok güzel olurdu bence. Ama belki de atanacak arkadaşların mağdur olmamaları için illeri gizli tutup evine yakın olan yerlere atayacaklar.

Suskun Mutsuz Umutlu hocam eleştirinizin olduğunu söylemiyorum. sadece inanmanızı istediğim bir şey var ki o da herkesin atanıp ekmeğini kazanmasını bütün hepimiz canı gönülden istiyoruz. İnşallah da öyle olacak

Hocam atamamiz olsun da hayirlisi ile ister iki ister uc olsun zaten devletim biliyor ki ben ve bizler engel durumumuza gore doktor ihtiyacımiz var atamalarimizi eminim buna gore yapip bizi mağdur etmeyeceklerdir

Suskun mutsuz ve umutlu kardeşimin yazdıklarına imzamı atıyorum. Hadisi Kudsi de rivayet edildiği gibi insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olan kişilerdir.

istemeyenlerde var fitne fesatçılarda var Öğretmen olacak ama İnsan olamayacaklarda var.

bana atanacak adamlar konuşmasın atanacak adamlar atanamayacak kişiyi anlamıyor çünkü kendisi rahat konumda. kendisi kontenjan dışında kalanlardan olsa yine böyle rahat olur muydu bilemem .

Şunuda söyleyim bu başımıza gelen sıkıntı bakan değişikliği sebebi ilede oldu. Nabi Avcı olsaydı böyle bir problem yaşayacağımızı zannetmiyorum.

atanamıcak puanı ve sıralaması kontenjan dışında kalanlar konuşsun.

bir atama duyurusu klavuzu var. puan ve kontenjan üstünlüğü var.

Bunun anlamı kontenjan dışında kalanlar atanamayacak demektir. Hepimiz bunda hemfikirsek neden hala yok atanırsınız yok birşey olmaz yok herkez atanacak gibi akıl mantık dışı izahı güç anormal iyimserlik gibi söylemlere giriyor. bu bana dalga geçme gibi geliyor.

yav kardeşim samimi olun akıl ve mantığa göre konuşun. ha olurda kontenjan a sığmayanlarıda alırlarsa ne ala biz atanamayanlarda sevinir o zaman.

ama öyle birşey şuan için söz konusu değil. benim çabam bu yüzdendir twitter alo 147 bimer memurlar net e yazmam bu yüzdendir. mağduriyetimi anlatmam bu yüzdendir. atanacak olan Öğretmen adaylarından destek istemem bizler içinde mücadeleye devam etmelerini istemem bu yüzdendir.

ha bu desteği ne diye istiyorum. Ben en başından beri herkezin atanması için çabalayan birisiyim. sayı verirkende 2.000 sayısını veren kişiyim tahminlere göre 2.000 civarında engelli öğretmen adayı bulunmaktadır diyen kişiyim. çünkü hiç bir zaman fazla mal göz çıkarmaz. ama eksik sıkıntı oluşturur.

bazı tartıştığım engelli öğretmen adayı kişiler 1200 küsür kaldı atanamayanlar dediğinde onlara inatla önce 1.500 sonra 2.000 diyen benim. ve benim söylemimi hiç birisi kabul etmemiştir. hepsinede akıl ve mantık ölçüsünde neden daha fazla olduğunu anlatmışımdır. sonra bi baktım 1.500 demeye başladılar gruplarda gordum :D demekki benden etkilendiler ve kafayı çalıştırdılar veya benim söylemim onların beyinlerinde bi ışık yaktı. o tartıştığım kişilerede dedim gelin arkadaşlar birlik olalım şu adrese mail atalım memurlar net haber yapıcak . 2.000 civarı olarak sayı verelim ve başvuru yapan 2016 ekpss katılmış her engelli öğretmen adayı atansın geçmiş yıllarda olduğu gibi açıkta bırakılmasın diye talep verelim dedim.

1. si tartışığım (bu ankaraya gidecek grupla gitmeden önce ) 8-10 kişi 2016 yılının ilk ataması sonrası kalan 1200 küsür kişi olduğunu söylemekte ısrar ettiler. Formasyonda olanlar olduğunu onlardan biri kendim olduğunu belirtmeme rağmen bunu yok saydılar kabul etmediler. Bu insanlar nasıl Öğretmen olacak şoktayım yani :D hadi düşünemedin aklına gelmedi e ben söylüyorum sana açıkca gene anlamıyorsun üstelik 1 kişide değil anlamayan 8-10 kişi :D

2.si birlik olalım hepimizin atanması için talep verelim sayı vermek zorunlu ise bu sayıyı 2.000 olarak verelim dememide önemsemediler kabul etmediler.

3.sü ben sadece engelli öğretmen adaylarını değil 4001 yolunu gözleyen memur adayları içinde çok çalışma yaptım. yani asla bencil olmadım ihtiyacı olan herkeze diyemesemde çoğuna koştum. o 4001 cilerde beni bilirler.

e söyleyin şimdi arkadaşlar böyle iyi niyetle en başından beri mücadele vermiş her zaman adaleti ve tüm engellilerin çıkarlarını savunmuş veya savunmaya çalışmış bir insanı desteklemediler ve sonuçta atanamayacak bir zümre oluştu.

ha şöylede bi düşüncem var hükümet zaten almak istese her türlü alır veya her türlü almaz. ama görüşmelerin de etkili olduğu bir gerçek.

ve insanlar o engelliler adına ankarada görüşmeler yapanlarla bir anda facebook grubunda tepki göstermeye başladılar ama iş işten geçti. e kardeşim sizin aklınız nerdeydi zamanında niye doğru insanları göndermediniz kendi sorunlarımızı eksiklerimizi iyi gören iyi analiz eden herkezin atanması için çaba gösterenleri niye göndermediniz ? niye birini kral yaptınız kendinizide ondan aşşağı gördünüz ?

ben gidemezdim çünkü maddi imkanım yokdu hala yok. ama en azından fikirlerim düşüncelerim oraya gidebilirdi. gitme imkanı olanlardan engellileri iyi savunacak derdimizi iyi anlatacak talebimizi iyi verecek birisi birileri gidebilirdi.

ama şu saatten sonra yapılabilecek pek birşey kalmadı demiyorum mücadele etmek isteyene zaman her zaman var ben yine mücadeleme devam ediyorum sizlerinde etmesini isterim.

konuyu gündeme getirebilmek için sağolsunlar bazı arkadaşların çalışmaları

https://www.kamugundemi.com/ogretmenler/meb-bu-sese-kulak-vermelidir-h106949.html

Özgür Eğitim-Sen - Haber-detay

Engelli öğretmen çığlıkları • Sonsöz Gazetesi

birde şu habere bakın geçmişte 2015 yılında kontenjan kaldıırıldı herkez atandı diyor haberde. yani istenilince oluyormuş ama biz birlik olmayı beceremiyoruz hepimizin atanmasını istemiyoruz galiba Engelli Öğretmen Alımına Yönelik Kontenjan Kaldırıldı | Engelliler Güncel Haber

destek olmak isteyenler için bu konunun Türkiyenin saygın sitelerinden olan memur platformu memurlar.net te gündeme gelmesi için

Memurlar.Net linke tıklayıp mağduriyetimizi belirten cümleler yazıp haber yapılmasını çok az zaman kaldığını belirtin.

ne kadar çok talep o kadar haber olma olasılığı yüksek. bu arada muhalefet iktidar milletvekilleri ilede görüşmeye iletişim kurmaya çabalamaya devam....

Üst tarafta verilen memurlar linkine de yazın arkadaşlar, Allah razı olsun hepinizden, hadi birlikten kuvvet doğar.

Lütfen arkadaşlar başvuran herkesin atanması için elimizden geleni yapalım. Her zaman duacınız olacağız. Benim durumundaki arkadaşlar da bol bol Allah'ın EL-LATİF ismini zikretsin. Fiili duamız da kavli duamızda tam olsun. 8 yıldır işsizim ne kadar zor bir durum düşünün. Hepiniz Allah'a emanet olun.

Şuan düşünüyorum da sürekli eksi tuşuna basan arkadaşlar da vicdan var mı?
Acaba engelli raporlarını %90 oranı ile "VİCDANSIZLIKTAN" mı verdiler?
Çünkü insan olmadıklarını anlayan doktorlar heyeti böyle bir karar alabilir.

Bazı kişiler çok yanlış politika izliyor, bunu da tecrübesizliklerine ve sadece sanalda aktif olmalarına veriyorum. Mesela meb'e gidip onları aldıysanız bizi de almak zorundasınız demek nedir? bir kişi açıklasın. Müdür kovar öyle diyince tabii. Mesela bedencilerin, resimcilerin, tarihçilerin kontenjanları fazla onlardan alıp felsefeye verin ne demektir? Branş başvuru sayısına reel ekibin yöneticileri tam olarak ulaşamamışken, bu kastetttiğiniz bölümleri zan altında bırakmaktan öte nedir? Sıkıntı yaşayanlar Bimere falan yazabilir ama bir şey çıkmıyor oradan, öyle olsa reel ekip oluşmazdı zaten. Bu süreç böyle olur. 2012 ve 2014'te sıkıntı olduğu zaman meb kendi inisiyatifini kullanıp geride kalanları atadı. Bizim temennimiz yine o yönde. Biraz sakin olup beklemek lazım. Hakkımızda hayırlısı olacak inşallah.

cennetgülsevdi

Sayin Başbakanim acikta engelli ogretmen birakmayacagiz demis bence bunun ustune söz olmaz ki herşey guzel olacak inşallah

bu eksi verenler Engelli Öğretmen olmasın arkadaş olmasın zerre hak etmiyorlar. yukarıdaki arkadaş herkez imkanı gücü doğrultusunda çaba gösterir. ayağa kalkamayan bir insandan nasıl ayağa kalkmasını bekleyemezsen parası olmayan insandanda ankaraya gitmesini bekleyemezsin. mesele zaten ankaraya gidip gitmemekde değil insan olmak mesele. şimdi o gidenler ne oldu hiç birşey beceremediler. ellerine yüzlerine bulaştırdılar ama kendileri sıyrıldı. geride 100 lerce engelli Öğretmen adayı kaldı atama bekleyen.

o uzun yazımı okuyup anlamayı bile beceremeyenler var. eksi atanlar var. Allah büyük bu dünyanın öbür dünyasıda var. en ufak şeyin bile hesabı sorulacaksa insanların ekmeğiyle oynayanların vebali büyük olacaktır.

kederli insanlara dalga geçer gibi sözler edenlerin veballeri büyük olacaktır.

Başbakan rahat olsunlar dedi onları unutacak değiliz dedi (engelli Öğretmen adayları için ) ama rahat olamıyorum çünkü atanamıyorum yeterli kontenjan verilmemiş.

atanacaklar ohhh keyifleri keyf atanamayanlara laf atıyorlar kuru sıkı sallıyorlar. Siz insan olun önce sonra Öğretmen olursunuz. Öğrencinize ne verirsiniz kuru bilgiden başka insanlık veremezsiniz çünkü insanlık yok sizde dalga geçin bakalım . herşeyin hayırlısı Allah kullarını görüyor kimin ne niyette olduğu yaptıkları ve söyledikleri ile görüyor...

Suskun Mutsuz Umutlu

Engelli öğretmen olup olmadıklarını bilemem ama karaktersizin teki onlar. Konuyu açan benim sırf bilgilenilsin konudan tüm öğretmen adayları haberdar olsun diye konu açmışım bana da eksi vermişler heralde atanamamış kişilerdir onlar. O yüzden çok takma kardeşim onların ne olduğu belli.

Suskun Mutsuz Umutlu
eğer üslubunuzu düzeltip düzgünce konuşmayı becereblirseniz size gerekli cevabı veririm. Allah her şeyi görüyor.

Life
siz de moderatör olarak çanak tutuyorsunuz. Forum içinde bu iş içindeki üslubunu konuşma tarzını görmüyorsunuz sanırım arkadaşın.

Arkadaşlar buradan veya özelden gerekli yardımı sağlamaya çalıştım. Bundan sonra bana soru sorarsanız özelden sorun lütfen. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun. Allah herkese hak ettiğini verir.

Life sağol abide insan sinirleniyor işte. Bende başbakanın sözüne inanıp umutlanmıştım. ama atama klavuzu duyurusunu görünce atanamayacağımı anladım çünkü kriter getirmişler puan ve kontenjan kriteri. ama yinede umut etmiştim kontenjanda 3 kişi çıktı. ben 44. yüm ama kaç kişinin formasyonu olduğunu bilmiyoruz .en kötü tahminimle 15 kişinin formasyonu olsa gene atanamıyoruz.

birkaç kişide diyoduki önbaşvuru alınacak size göre kontenjan ayarlanacak diyodu bende inatla karşı çıkıodum sen atama klavuzunu okudun mu diye . ben haklı çıktım onlar atanacak rahat sallıyor işte. keşke haklı çıkmasam keşke bende bütün başvuranlarda atansa keşke işimiz gücümüz uğraşımız olsa vatanımıza kendimize faydamız olsa. üzülmemek elde değil. ha umudumuda kaybetmiş değilim tamamen ama kimse birlik olmuyor elini taşın altına koymuyor uzaktan izliyor. atanamayacak adaylar bile pek birşey yapmıyor sorgulamak düşünmek araştırmak çaba göstermek lazım ama çoğu bundan ne hikmetse kaçınıyor.

hayırlısı abi hayırlısı Öğretmen olmayı çok istemiştim çok çaba göstermiştim ama olacak gibi gözükmüyor...

Suskun Mutsuz Umutlu

Hocam lafin banaysa bimere yazdim sadece senin için ayrica rahatim diye dusunuyorsan degilim cunku atanip atanmayacagim belli degil endiseliyim dilerim devletim senide beni de bizi de issiz koymaz hocam sen bana kizsan da kirilsanda lafi bana desende ben senin yanindayim destegim

cennetgülsevdi Hİç bir şeye çanak tuttuğum falan yok. Burası bir forum ve konunun açılış amacı belli, burada herkes birbirine destek olacağı yerde bilgi paylaşımı yapılacağı yerde olay bambaşka mecralara çekiliyor. Sizde bilgi paylaşımınızı buradan yapın ki herkes faydalansın.

Suskun Mutsuz Umutlu Kardeşim biliyorum senin ne kadar çok çabaladığını, ama sakin olman ve umudunu yitirmemen gerek, gönül isterdi ki 500-1500 değil tüm öğretmen adayları atanabilsin ama hükümetimiz de böyle bir uygulama yapmış bundan sonraki tercihlere kadar sabırla beklemen kendini de moralman yıpratmaman için iyi olacaktır. İnşallah sen ve diğer atanamayan öğretmen adayları atanır.

Arkadaşlar zaman ayrışma zamanı değil birlik olma zamanı, birbirinizi kırarak rencide edici laflar söyleyerek bir yere varamazsınız bundan sonra herkes üslubunuza konuştuğunuza dikkat etmelisiniz, hepiniz bir olarak bundan sonraki süreçte atanamayan engelli öğretmen adayları için beraberce mücadele etmelisiniz ve ancak bu şekilde sesinizi duyurabilirsiniz. Bimer cimer sosyal medya neresi olursa şahsi yazışmalar paylaşımlar değil toplu halde yapılan paylaşımlar mücadelelerle sesinizi duyurabilirsiniz...

Madem öyle hadi Bismillah deyip başlayalım çalışmalarımıza...
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

yakups hocam ogretmen olabilir raporunu atama kesinlesincemi alacagiz yoksa simdiden almak mi gerekiyor. Cogu arkadaslar almaya baslamislar.

Üst Alt