Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şubat ayında 1500 engelli öğretmen alınacak

Selamun aleykum değerli hocalarım. Öncelikle hayırlı olsun herkesin atanmasını Allahtan dilerim. Benim bölüm Din Kültürü öğretmenliği ve 20 kişi alınıyor. Gördüğümde bende şaşırdım. Normalde en çok ataması olan bölümdü. Şahsi fikrim ön başvurulara göre branşlar açılmış. Ümitsizliğe kapılmayın. İnşallah herkes atanır

ÖSYM nin vermiş olduğu sıralamada herkesi Pedogojik Formasyon Sertifikası varmış gibi düşünmeyelim.Verilen sıralamanın en az %30 altını düşünelim.

DerkenarCuda

Hocam %30 altı derken neyi kastediyorsunuz? Benim sıralama da 24 görünüyor bunun %30 altı olarak 17 yi mi düşünmem gerekir.

imona
Hocam Örneğin Tarih öğretmenliği Eğitim Fakültesi mezunları ve Fen Edebiyat Tarih Bölümü Mezunu olup Sonradan Formasyon alan kişiler de olacaktır.Ama ÖSYM sıralamasında Tarih bölümü EKPSS sıralama seçtiğimizde Formasyon sertifikası olmayanlarda sıralama yer alacaktır.Kaç Kişinin Fen Edebiyat Mezunu olupta Sertifika aldığını göremediğimiz için ve geçmiş yılların verdiği tecrübeyle bunu söylüyorum.

Engelli Öğretmen Atamasında Şok Eden Kontenjanlar

Aşağıda görüldüğü gibi bazı branşlarda 1500 kişilik engelli öğretmen kontenjanları 10 bin kişilik sözleşmeli öğretmen alımlarından daha fazla olabildiği görülüyor.
Engelli-%C3%96%C4%9Fretmen-Atamas%C4%B1nda-%C5%9Eok-Eden-Kontenjanlar.jpg

2017 EKPSS ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI HAKKINDA MAĞDURİYET

Branşı 10 Bin Sözleşmeli Kont. Engelli Öğretmen Kontenjanı

Almanca Öğretmenliği 10 20

Felsefe(ihtiyaç yok deniyordu) 38 22

Fransızca 1 1

İnşaat Tekn./Yapı Tasarımı 7 7

Makine Teknolojisi/Makine Kalıp 14 8

Metal Teknolojisi 4 4

Engelli öğretmen alımlarında bazı branşlara çok fazla yer verilerek, sözleşmeli öğretmen alımlarında dahi kadro açılan bölümler engelliler için açılmayarak engelliler mağdur edilmiştir.

Yığılma Olarak Verilen Engelli Kontenjanları

Beden Eğitimi 80

Matematik 101

Sınıf Öğretmenliği 102

Sosyal Bilgiler 145

Türk Dili ve Edb. 239

Türkçe 100

Kadro Yok Deniliyor Ama

1500 Engelli kontenjanının yarısı 5 branşa ayrılarak diğer branşlar göz ardı edilmiştir.

Sözleşmeli öğretmen alımında 17 Muhasebe ve Finansman kadrosu, 2 tane pazarlama ve perakende öğretmeni alınırken 1500 engelli öğretmen alımında sadece 1 tane Muhasebe ve Finansman kadrosu açılmış Pazarlama ve Perakende bölümünden kadro açılmamıştır. Ayrıca bazı bölümlerde ön başvuru yapan adayların sayısı göz ardı edilmiş örneğin Felsefe grubu öğretmenleri, 10 bin kişilik sözleşmeli alımında fazlaca alınırken engelliler açıkta kalmıştır. Tahmini sayısı 120 civarı olan engelli öğretmenler mağdur edilmiştir.

KAYNAK; https://www.sanaldergin.com/engelli-ogretmen-atamasinda-sok-eden-kontenjanlar/

Arkadaslar,ben ekpss brans sıralamasında 9.sırada görünüyorum ösym'ece yerleştirilenler sıralamaya dahil edilsinmi kutusunu işaretlesemde 9.sıra işaretlmesemde 9.sıra görünüyor halbuki benim tercih ettiğim bölümden haziran 2016 'da 4 kişi alınmıştı dolayısıyla 5. Sırada olmam gerekiyor ama sıralamada öyle görünmüyor bu atamadada 7 kontenjan açmışlar (birinci önceliğim) bu konuda beni bilgisi olan varmı lütfen

Arkadaslar,ben ekpss brans sıralamasında 9.sırada görünüyorum ösym'ece yerleştirilenler sıralamaya dahil edilsinmi kutusunu işaretlesemde 9.sıra işaretlmesemde 9.sıra görünüyor halbuki benim tercih ettiğim bölümden haziran 2016 'da 4 kişi alınmıştı dolayısıyla 5. Sırada olmam gerekiyor ama sıralamada öyle görünmüyor bu atamadada 7 kontenjan açmışlar (birinci önceliğim) bu konuda beni bilgisi olan varmı lütfen
hocam lütfen aynı şeyi diyoruz hep ösym verileri yanlıştır.

Hocam atamayı meb yaptı dolayısıyla ösym'nin haberi yok. Siz 4 kişiyi kafadan çıkarıp öyle düşüneceksiniz. Ben de 19. sıradayım. 15 kişi atandı. Yani 4. sıradayım. Memur olarak atanan yok demektir bu.

Teşekkür ederim cennet hocam peki atanma şansım nedir sizce?

Herkese iyi akşamlar. Benim bir sorum olacaktı. Geçen 2016 Haziran da rehberlik ve psikolojik danışmanlığı bölümü 20 kontenjan açmıştı. Ama kaç kişinin kabul edildiğini bilmiyorum. Acaba bu konuda hakkında bir fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim veya nereden öğrenebileceğime dair bir fikir verirseniz çok memnum olurum. Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.

Herkese iyi akşamlar. Benim bir sorum olacaktı. Geçen 2016 Haziran da rehberlik ve psikolojik danışmanlığı bölümü 20 kontenjan açmıştı. Ama kaç kişinin kabul edildiğini bilmiyorum. Acaba bu konuda hakkında bir fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim veya nereden öğrenebileceğime dair bir fikir verirseniz çok memnum olurum. Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.

20 kontenjan açıldıysa 20 kişi alınmıştır elbette. İlk atamada sadece 2 kontenjan boş kaldı. Onlar da rehberlik değildir.

Son düzenleme:
malesef 1.500 kişi içerisinde yokum. branşıma 3 adet kontenjan verilmiş. ben 25. sırada falanım.

benim gibi atanamayan arkadaşlar imkanınız var ise ankarada demokratik bi şekilde eylem yapın. bimer cimer alo 147 ye yazmayı unutmayın.

Engelli Öğretmen adayları adına saçma sapan sayı verip kişisel çıkarları için uğraşanlara hakkım her iki cihanda haram olsun.

Evet elimizden geleni yapıp sesimizi duyurmalıyız. Atanan arkadaşlar ve diğer engelli kardeşlerimizin de desteğini bekliyoruz.
İnşaAllah olacaktır.
Allah hepimize yardım etsin.

Formasyon ücreti 2500 TL ödedik o kadar. İkinci öncelikli olduk atanamadık. Günah değil mi o kadar geçen zaman ve emeklere. 6 ay boyunca derslerden geçene kadar mahfoldum. Herkesin yardımlarını bekliyoruz. Özellikle reel ekibin...

cennetgülsevdi

Hocam iyi geceler. 22_28 Mart iller açılacak. Peki atama sonuçlarıyla ilgili bir tarih zikredildi mi acaba?

yazdığım yoruma eksi veren var yüreğin yetiyorsa eksi vereceğine neden eksi verdiğini yazda anlayalım karın ağrını.

atanacakların sesini daha duymazsınız arkadaşlar çoğu bencil insanlar. zaten başımıza onlardan bazılarının yüzünden bu sıkıntılar geldi.

bir topluluk adına konuşacak kişi ahlaklı ve erdemli olmalı topluluğun menfaatini çıkarını düşünmeli herkezin atanması için çaba göstermeli.

ama bunu göremedik malesef yinede elimizden geldiğince hakkımızı aramaya devam edeceğiz. ankarada olanlara tekrar söylüyorum bu fırsatlar bi daha gelmez gidin görüşün yetkililerle .çağırın milletvekillerini basın açıklaması yapın. imkanım olsa bende gelirdim ama maddi imkanım yok.

Arkadaşlar En çok sosyal bilgiler ve edebiyat alıyor sebebi ise en çok onlara ihtiyaç var sanırım ama yinede ihtiyacın %1ini karşılayacak düzeyde almışlar neden almıyorlar tam ihtiyacı anlamışta değilim. Ben sos. b. birinci sınıfım. Sostan kaç ihtiyaç belirlendi kaç kişi atandı bilen var mı ? Artı olarak atanan kişilerde bağırsın çağırsınki şu atanamayan arkadaşlarında sesi duyurulsun. Abicim siz engelli insanlarsınız çıkın dışarıya başbakanlık binasının önüne gidin mebin önüne gidin günlerce eylem yapın bağırın çağırın. Kimse size vuracak değil ya hocam hakkınızı arayın. Oturduğunuz yerden bir şey elde edemezsiniz. Ama cıngarı çıkarın bakın nasıl atıyorlar.

Atanmayacagini düşünmüyorum hocam hepimiz gidicez inşallah

bio88 hocam özel mesajdada söyledim. 3 kişilik kontenjan var 44. sıradayım nasıl atanıcam daha saçma sapan söz kullanmayın ! alo 147 bimer e faaln yazında faydanız bari olsun.

Sacma sapan degil hocam millete gerilip bana patlamayin lütfen

Acaba kaç öğretmen açıkta kalacak bilen varmi

Ösym 'nin branş sıralamasında yerleşen öğretmen ve memurlar cikarilmadimi

karamsar15 Konaklama ve Seyahat Hizmetleri puan 67. ais sıralamam bütün turizm alanları içerisinde 44.

alınacak kişi sayısı 3

gelde sinirlenme .

Suc benimmis gibi konuma hocam biz destekcin olmak isteriz kostek degil

selamun aleykum değerli hocalarım. Size bir sorum olacak. Özellikle reel ekipten arkadaş varsa sorumu cevaplarsa sevinirim. Atma olacak ve inşallah açıkta kimse kalmaz. Ama yapılacak bu atama kadrolu mu olacak bunu bilmiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

huzuruislam ve Aleykum Selam mübarek .kadrolu. açıkta kalanlar olacak malesef başta ben. biz atanamayacak engelli Öğretmenlere destek olmak için en basitçe yapacağın alo 147 ve bimer başvurusudur. başvurunu yaparsan sende bencil Engelli Öğretmenler arasından erdemli Engelli Öğretmenler arasına gelebilirsin.:)
DerkenarCuda 2. öncelik demek, Eğitim Fakültesi mezunu ve 1. önceliğin Öğretmen ihtiyacını karşılamada yetersiz kalması durumunda 2. öncelikli lisans alanı ile başvuru yapabilirsin demektir. yani 1. öncelikler bitmeden 2. önceliğe sıra gelmez başvurusu pek dikkate alınmaz gibi bişey demek.

Üst Alt